Κύρτσος (ΘΕΜΑ 104,6): Κίνδυνος να χαθεί και το φετινό καλοκαίρι

Κύρτσος (ΘΕΜΑ 104,6): Κίνδυνος να χαθεί και το φετινό καλοκαίρι

«Λάθος της Κομισιόν με τα εμβόλια»

kyrtsos
Την αγωνία του ότι και φέτος θα είναι μια χαμένη τουριστική χρονιά, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος. Όπως είπε, «ούτε φέτος θα προλάβουμε το καλοκαίρι», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να φτιάξουμε ένα σενάριο ότι δεν προλαβαίνουμε το καλοκαίρι, παρά να θεωρούμε ότι θα το προλάβουμε να κάνουμε ξανά προϋπολογισμό και μετά Ιούνιο-Ιούλιο να μας πιάσει απελπισία». Εκτίμησε παράλληλα, ότι αναμένεται μεγαλύτερη ύφεση και αύξηση του χρέους.

«Η κοινωνία δοκιμάζεται. Προς το παρόν, είναι αξιόπιστο το δημόσιο, όσοι είναι υπάλληλοι και συνταξιούχοι είναι εξασφαλισμένοι», όπως σημείωσε. Ενώ, «το δράμα», όπως χαρακτήρισε την κατάσταση, είναι στον ιδιωτικό τομέα. «Ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι είτε άνεργοι είτε με λιγότερα χρήματα, οι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν λειτουργούν». Είναι μια δομική κρίση, σημείωσε.

Μιλώντας για την πανδημία και το εμβόλιο, ο κ. Κύρτσος επέκρινε τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι εκεί δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Και αυτό, όπως είπε, φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε κράτος-μέλος έχει δική του πολιτική εφαρμόζει δική του πολιτική. Μιλώντας για το εμβόλιο, εκτίμησε ότι είναι σωστή η κεντρική διαχείριση της Ένωσης, λέγοντας ότι έτσι δεν θα υπάρξουν αδικίες από μεγαλύτερα κράτη σε μικρότερα. Όμως, όπως εξήγησε, το πρόβλημα στο θέμα του εμβολίου είναι ότι δεν έγινε σωστή κρίση. Δηλαδή, όλοι περίμεναν με αγωνία τα εμβόλια θεωρώντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα ενώ παράλληλα δεν έγιναν και σωστές διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγωνία για την Αττική: Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα - Στο 63% η πληρότητα των ΜΕΘ

Δένδιας: Κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας η επέκταση των χωρικών υδάτων

Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Κόντρα για τις δηλώσεις Συρίγου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης