Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων - Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν

Σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού για την στόχευση της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων - Στον «πάγο» χιονοδρομικά και εστίαση

sxoleia-art
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. 

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν» υπογράμμισε επίσης, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τα χιονοδρομικά κέντρα και την εστίαση, καθώς και για την στόχευση της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άμεσα δεν είναι δεδομένη. Πρώτα θα πρέπει να εξεταστεί το  «αποτύπωμα» του ανοίγματος του λιανεμπορίου στα επιδημιολογικά δεδομένα, παράλληλα με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων είχε μιλήσει νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον παράγοντα του χρόνου, καθώς τα χιονοδρομικά δουλεύουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, σημείωσε πως θα μπορούσε να εξεταστεί, μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών, και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων θα τεθεί την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» σημείωσε. Για να αρθεί, ωστόσο, ο συγκεκριμένος περιορισμός, πρέπει να αρθούν οι αντιστάσεις κάποιων μελών της επιτροπής που εκφράζουν επιφυλάξεις.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, για παράδειγμα, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η μετακίνηση από νομό σε νομό τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα επιτραπεί.

Τα ερωτηματικά παραμένουν και για το άνοιγμα της εστίασης, με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, να μιλάει στον ΑΝΤ1 και να διαλύει τα σενάρια για άμεση λειτουργία. Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου. «Δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο κ. Σταμπουλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι απασχολούν 20.000 άτομα προσωπικό.

Ειδήσεις σήμερα

15 στελέχη, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόροι της Αριστεράς… συνιστούν «σεβασμό στα δικαιώματα» Κουφοντίνα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Αυλαία» με πάνω από 725.000 αιτήσεις για 1,5 δισ. ευρώ

ΑΣΕΠ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 54 προσλήψεις στην υπηρεσία ασύλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης