
Μόνον ο Αμβρακικός Κόλπος έχει έκταση 400 - 405 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μετατρέπεται σε εσωτερικά ύδατα της Ελλάδας, (όπου η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχία) και προστίθεται στην συνολική έκτασή της που είναι σήμερα 132.049 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Να γελάσει κανείς ή να κλάψει με τον τσαμπουκά των μογγόλων? Φοβάμαι ότι έτσι και δεν αποκτήσουμε Ενοπλες Δυνάμεις που να προκαλούν φόβο την έχουμε πολύ άσχημα. Μα πάρα πολύ άσχημα........
Ήταν καταστροφικό το δόγμα Τσίπρα που έλεγε ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα. Αυτό το είχε πει ο ολετήρας, (δηλαδή καταστροφέας), Τσίπρας κατά την τεράστια εισβολή των λαθρομεταναστώμ το 2015. Πάνω στα λεχθέντα του μοιραίου για την Ελλάδα πρώην Πρωθυπουργού πατάει η Τουρκία και διεκδικεί από την Ελλάδα σύνορα που μόνο στο μυαλό της υπάρχουν.
Η τουρκία, με ομόφωνη απόφαση του κοινοβουλίου της το 1995, απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 ναυτικά μίλια, στα 12 ναυτικά μίλια. Η απόφαση αυτή είναι απολύτως παράνομη και αντίκειται πλήρως στις αρχές του ΟΗΕ. 'Ομως, υπάρχει έστω και ένας 'Ελληνας που να πιστεύει ότι ο ΟΗΕ θα στείλει στρατεύματα να πολεμήσουν υπέρ της Ελλάδας;;; Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι σε θέση να πολεμήσει επιτυχώς με την τουρκία;;; Πρέπει να ενδυναμώσει την εθνική της άμυνα πριν εμπλακεί σε πόλεμο με την τουρκία;;;
που προσπαθεί να γίνει αξιωματικός. Άλλοι έχουν τον κύριο λόγο και στην περιοχή μας. Καλού - κακού όμως ας αγοράσουμε και κανα ραφάλ, κι ας κάνουμε και καμιά αμυντική συμμαχία.
Όπως δήλωσε στη Βουλή, την 27-08-2020, (κατά τη διαδικασία κύρωσης των συμφωνιών καθορισμού ΑΟΖ, με την Ιταλία και την Αίγυπτο), ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, οι συμφωνίες αυτές αποδίδουν στην Ελλάδα ΑΟΖ έκτασης 75.837 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 37.714 τετραγωνικά χιλιόμετρα, (αντίστοιχα). Η Ελλάδα πέτυχε την υπογραφή των συμφωνικών αυτών, παραχωρώντας ποσοστό 4 % στην Ιταλία, (Ελλάδα 46 %, Ιταλία 54 %) και 5 % στην Αίγυπτο, (Ελλάδα 45 %, Αίγυπτος 55%), από την ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ και μόνον ΑΟΖ της. Με απλά λόγια η Ελλάδα μεγάλωσε κατά 113.551 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θαλάσσιας έκτασης. Σημειώνω ότι η έκταση της Ελλάδας είναι 132.049 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η έκταση της Πελοποννήσου είναι 21.550 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δηλαδή, η Ελλάδα παραχώρησε σε Ιταλία και Αίγυπτο θαλάσσια έκταση λίγο μεγαλύτερη από τη μισή Πελοπόννησο, (από το ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ και μόνον ΜΕΡΙΔΙΟ της ..) και κέρδισε, (στην ΠΡΑΞΗ), εννιάμισυ φορές μεγαλύτερη θαλάσσια έκταση, (ίση περίπου με πεντέμισυ Πελοποννήσους). Για εμένα, πρόκειται για τεράστια ελληνική επιτυχία.
Η επίλυση διαφορών μεταξύ χωρών για την ΑΟΖ, μπορεί να γίνει με 3 ειρηνικούς τρόπους. 1ος τρόπος είναι με συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων χωρών. 2ος τρόπος είναι με προσφυγή στη διαιτησία, (από μια τρίτη χώρα την οποία εμπιστεύονται οι ενδιαφερόμενες χώρες ή από έναν διεθνή οργανισμό τον οποίο εμπιστεύονται οι ενδιαφερόμενες χώρες. 3ος τρόπος είναι η προσφυγή σε ένα διεθνές δικαστήριο, (αφού οι ενδιαφερόμενες χώρες υπογράψουν συνυποσχετικό στο οποίο να περιγράφεται ποια είναι η διαφορά τους και ότι αποδέχονται προκαταβολικά την όποια απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου). Υπάρχουν 2 διεθνή δικαστήρια. Το διεθνές δικαστήριο του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο εδρεύει στο Αμβούργο και το οποίο εκδικάζει διαφορές μόνο μεταξύ χωρών που έχουν επικυρώσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Η τουρκία δεν έχει επικυρώσει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, άρα αποκλείεται προσφυγή στο δικαστήριο αυτό. Απομένει το Διεθνές Δικαστήριο το οποίο εδρεύει στη Χάγη. Η τουρκία, γνωρίζοντας ότι έχει άδικο και ότι θα χάσει εάν προσφύγει στο δικαστήριο αυτό, αρνείται να υπογράψει συνυποσχετικό με την Ελλάδα, στο οποίο να περιγράφεται ποια είναι η διαφορά της και ότι αποδέχεται προκαταβολικά την όποια απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης).
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 107, που δημοσιεύθηκε την 27-12-2020, στο ΦΕΚ 258, τεύχος Α΄. Νήσος Κέρκυρα: Κέρκυρας, Βουρλιά, Αγίου Γεωργίου, Λιαπάδων, Λιμνοθάλασσα Χαλκιόπουλου, Γαρίτσας. Ηπειρωτική ακτή: Φτελιάς, Παγανιάς, Κουράμου, Σαγιάδας, Καλαμά, Βάλτου Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Αγνής, Αγίου Ιωάννη, Αμβρακικού. Νήσος Κεφαλλονιά: Αργοστολίου, Ορθολιθιάς, Αθέρα, Μύρτου, \'Ασσου, Σάμης, Αντίσαμου. Νήσος Ιθάκη: Αφαλών, Φρικών, Αετού, Σαρακίνικου. Νήσος Ζάκυνθος: ΕΞωχώρας, Γυρίου, Λαγανά. Ηπειρωτική ακτή, (Πελοπόννησος): Ναυαρίνου, Μεθώνης, Αρτζίου, Μεζάπου, Γερολιμένα, Μαρμαρίου.
Από το Βορειότερο άκρο της νήσου Λευκάδας, έως το Δυτικότερο άκρο της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 107, που δημοσιεύθηκε την 27-12-2020, στο ΦΕΚ 258, τεύχος Α΄. 1. Χαράσσονται ευθείες γραμμές βάσης, οι οποίες συνδέουν τα σημεία, όπως αυτά αποτυπώνονται στον ακόλουθο πίνακα: Α1. Άκρα Γυράπετρα, Ν. Λευκάδα. Α2. Βόρεια Άκρα Νησίδας Αγ. Νικόλαος, Νσις Αγ. Νικόλαος. Α3. Βορειοδυτική Άκρα Όρμου Αγ. Νικολάου, Ηπειρωτική ακτή. Α4. Άκρα Δουκάτο, Ν. Λευκάδα. Α5. Νότια Άκρα Νησίδας Αρκούδι, Νσις Αρκούδι. Α6. Νοτιοδυτική Άκρα Νησίδας Άτοκος, Νσις Άτοκος. Α7. Νοτιοδυτική Άκρα Νησίδας Βρώμονας, Νσις Βρώμονας. Α8. Νοτιοδυτική Άκρα Νησίδας Οξειά, Νσις Οξειά. Α9. Νοτιοανατολική Άκρα Νησίδας Οξειά, Νσις Οξειά και Α10. Άκρα Σκρόφα, Ηπειρωτική ακτή. 2. Τα ύδατα που βρίσκονται προς το εσωτερικό των ευθειών γραμμών βάσης αποτελούν εσωτερικά ύδατα, στα οποία εφαρμόζεται η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 8 της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών της10ης Δεκεμβρίου 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Τζο, εκλογές , 18 rafale και μετά τα 12 νμ . Με αυτή τη σειρά και αφού γίνουν και κάποια άλλα πραγματάκια παράλληλα . Τότε θα τους κοπεί ο τσαμπουκάς .