Υπουργείο Υγείας: Έφερε στη Βουλή τροπολογία για πληρωμή 5,3 εκατ. ευρώ εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας: Έφερε στη Βουλή τροπολογία για πληρωμή 5,3 εκατ. ευρώ εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ

Αφορμή για την τροπολογία η καθυπέρβαση του νόμιμου ορίου των υπερωριών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

meth
Τροπολογία για την πληρωμή όλων των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν καθ' υπέρβαση του νόμιμου ορίου λόγω των αυξημένων αναγκών της πανδημίας κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος το ποσό που θα πληρωθεί σε ιατρούς του ΕΣΥ ανέρχεται σε περίπου 5,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έκθεση «αναγνωρίζονται με αναδρομική ισχύ ως νόμιμες, κατά παρέκκλιση των διατάξεων περι προμηθειών του Δημοσίου οι δαπάνες από τις εφημερίες ιατρών που έχουν πραγματοποιηθεί καθ υπέρβαση του νόμιμου ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών από 31.5.2020 εως και την ημερομηνία δημοσίευσης της υπο ψήφιση τροπολογίας στα νοσοκομεία ΕΣΥ και των ΠΕΔΥ συμπεριλαμβανομένου του ΓΝ Θήρας».

Επίσης σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση με την ίδια τροπολογία «προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης υπουργικής απόφασης για την εξειδίκευση των κριτηρίων καθορισμού της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης για την εξειδίκευση των κριτηρίων καθορισμού της ασφαλιστικής τιμής αποζημίωσης ανα κατηγορία φαρμάκου, καθορίζεται η έκταση συμμετοχής του ασφαλισμένου ανα κατηγορία φαρμάκων και εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης ανα κατηγορία της διαφοράς ανάμεσα στην τιμή αποζημίωσης και τη λιανική τιμή φαρμάκου».

Αυξάνονται οι φορείς για τα rapid test

Επιπρόσθετα, με την ίδια τροπολογία αυξάνονται οι φορείς που θα διενεργούν rapid test. Συγκεκριμένα εντάσσονται τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (μονάδες κοινωνικής φροντίδας, κέντρα χρόνιων παθήσεων, αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία κ.α.), το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, οι αδειοδοτημένες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), ΚΔΑΠ, ΚΔΗΦ, τα σωφρονιστικά καταστήματα, οι Ενοπλες Δυνάμεις, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών κ.α

Κλείσιμο
Με την ίδια τροπολογία ανατίθεται από συγκεκριμένους φορείς στον ΙΦΕΤ η προμήθεια των αναγκαίων υλικών για τη διενέργεια των επιδημιολογικών ελέγχων, ενώ παρέχεται στο Υπουργείο Υγείας η δυνατότητα να διαθέτει στους φορείς αυτούς έως τις 31/3/2021 τα εν λόγω υλικά από τα αποθέματά του.


Ειδήσεις σήμερα:

Μόσιαλος: Οι αντιεμβολιαστές κατέρριψαν μόνοι τους το βασικό τους επιχείρημα - Σοκάρουν τα στοιχεία θανάτων από ιλαρά

Προβλήματα στο Facebook


Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Παρενόχληση και Κακοποίηση στον Αθλητισμό» διοργανώνει το ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης