Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): «Άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα το ΥΠΕΞ»

Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): «Άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα το ΥΠΕΞ»

«Η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει και να πετύχει ισχυρές κυρώσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

katrougkalos_2
Διγλωσσία καταλόγισε στην κυβέρνηση σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6. Όπως επισήμανε, για το θέμα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα από ότι το ΥΠΕΞ. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όταν έκανε έρευνες το ORUC REIS, το Υπουργείο μιλούσε για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, ενώ ο πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις σε ξένα μέσα ενημέρωσης για περιοχή μη οριοθετημένη. «Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, δεν είναι μια δήλωση αλλά διαφορετική πολιτική», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.


Πρόσθεσε δε, ότι αν ζητάς κυρώσεις επειδή λειτουργεί παράνομα σε μη οριοθετημένη ζώνη, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στις θέσεις της Αθήνας. Παράλληλα, σχολίασε ότι σε περίπτωση που δεν επιβληθούν ούτε αυτή τη φορά κυρώσεις, θα έχει χαρακτηριστικά «εθνικής ήττας» η απόφαση αυτή.

Είναι κάτι που εμμένει ο πρωθυπουργός και το στηρίζει από τον Σεπτέμβριο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος. «Η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει και να πετύχει ισχυρές κυρώσεις», είπε. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για τα προφανή, κατά τον ίδιο, αλλά γιατί θα συνεχιστεί η ίδια παραβατικότητα της Τουρκίας. Και είναι σε μια συγκυρία που γίνεται αναδιάταξη των συσχετισμών με τη νέα αμερικανική προεδρία.

«Η Τουρκία, στέλνει μήνυμα ότι είναι μια μεγάλη δύναμη που πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπολογίζει και πως δεν θα προσαρμόζομαι εγώ σε αυτά που ζητάτε, αλλά εσείς σε εμένα», σημείωσε.

Η Άγκυρα έχει στρατηγική, πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό, σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος. Ενώ πρόσθεσε, ότι η λύση είναι να πατήσει η κυβέρνηση στον δρόμο που χάραξε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποκαταστάθηκε ο ρόλος της χώρα μας, όπως είπε, ως εξαγωγέας σταθερότητας, δίνοντας παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγή κατοικίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι έχουν διαψευστεί ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση ευθύνες, ότι είναι ενορχηστρωμένος αντιπερισπασμός, ασκώντας κριτική για τους χειρισμούς της εν΄μεσω της πανδημίας.

«Είναι εντυπωσιακό όχι τόσο πολύ για τη χυδαιότητα και προφανή αλήθεια, γιατί διαψεύστηκε και η μετακόμιση και η αγορά, είναι πως ενορχηστρώνεται ένας αντιπερισπασμός, όταν η κυβέρνηση πιέζεται από την κακή εξέλιξη της πανδημίας». Πρόσθεσε, ότι αυτό «δεν είναι ένα καλό αντανακλαστικό ψυχραιμίας και πρέπει να κάνει καλύτερες ενέργειες η κυβέρνηση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί παραμένουν ψηλά οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων - Κρίσιμος μήνας ο Δεκέμβριος

Πακέτο στήριξης για Δεκέμβριο: Τι θα γίνει με ενοίκια, αποζημιώσεις, τέλη, επίδομα θέρμανσης και επιστρεπτέα

Κάρπαθος: Έβαλαν μουσική και φωτορυθμικά σε νεκροταφείο για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης