Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Μόνη λύση με τη Τουρκία ο βασισμένος στο διεθνές δίκαιο διάλογος

Κατρούγκαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Μόνη λύση με τη Τουρκία ο βασισμένος στο διεθνές δίκαιο διάλογος

«Η ευρωατλαντική συμμαχία δεν είναι ενδεδειγμένο φόρουμ για να μεσολαβήσει για την επίλυση των διαφορών με τη Τουρκία»

giorgos-katrougalos
Για θέματα επικαιρότητας αλλά κυρίως για τις εξελίξεις με τη Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για τα όσα συνέβησαν στο ΚΥΤ της Μόριας και το σενάριο να ήταν υποκινούμενες ή ακόμα και προβοκάτσια οι φωτιές που ξέσπασαν, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια τέτοια ένδειξη.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα και την ελληνοτουρκική κρίση που είναι σε εξέλιξη περίπου εδώ και έναν μήνα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο για τον ρόλο του ΝΑΤΟ. Όπως είπε, η ευρωατλαντική συμμαχία δεν είναι ενδεδειγμένο φόρουμ για να μεσολαβήσει για την επίλυση των διαφορών με τη Τουρκία.

Για την αποκλιμάκωση της έντασης, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι υπάρχουν οι εξής τρόποι: διάλογος, πόλεμος ή και μια τρίτη λύση θα ήταν η «μη λύση», όπως είπε, και να μετατεθεί για αργότερα μέσα στα χρόνια, σε περίπτωση προοπτικής να είναι σε θέση ισχύος η χώρα μας. Ο κ . Κατρούγκαλος, υπογράμμισε ότι η μοναδική λύση είναι ο διάλογος, όμως με βάση το διεθνές δίκαιο και όχι τρίτους.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σχολίασε και τη λίστα κυρώσεων της Ευρώπης, λέγοντας ότι είναι μια αποδοχή ήττας η παραδοχή ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν οι κκυρώσεις και να καμφθούν οι αντιδράσεις των Ευρωπαϊκών χωρών. Ενώ μιλώντας για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, το 2016 κατάφερε επί της αρχής τουλάχιστον να παρθούν αποφάσεις για τις κυρώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε αναστολή η έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca - Ασθενής εμφάνισε σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση

NBA, play off: Έλειπε ο Αντετοκούνμπο, αποκλείστηκαν οι Μπακς, 103-94 από τους Χιτ

Μπερλουσκόνι: «Πραγματική κόλαση ο κορωνοϊός» - Η αναφορά στον Πλάτωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης