Γεννηματά σε Κουτσούμπα: «Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

Γεννηματά σε Κουτσούμπα: «Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

«Είναι αυτονόητο ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς πορεία», λέει το ΚΙΝΑΛ 

fofigennimata
Πολεμική η ατμόσφαιρα στα πολιτικά κόμματα ενόψει του Πολυτεχνείου. Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορέψει, για υγειονομικούς λόγους, κάθε συνάθροιση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου πυροδότησε αλλεπάλληλες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, ενώ είχαν αρχίσει τα «προεόρτια» στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Χθες, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τηλεφώνησε σε ολους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης ζητώντας τη στήριξη τους. Εκδόθηκε αργότερα ένα κείμενο κατά της κυβέρνησης που συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και άλλοι φορείς.

Το Κίνημα Αλλαγής, δεν συμφώνησε με αυτήν την συμπόρευση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι συνθήκες αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους να έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο, δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη.

Πηγές της Τρικούπη, μιλώντας στο protothema.gr, εξηγούν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Γεννηματά-Κουτσούμπα χθες, ήταν έντονη. Η κ. Γεννηματά διευκρίνισε πως είναι η πρώτη που βγήκε και κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι απαράδεκτη, όπως είπε, η στάση αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Όμως, οι χειρισμοί σας και η επιμονή σας να γίνει πορεία διευκολύνουν τον Μητσοτάκη, υπογράμμισε. «Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη», ήταν η φράση της Φώφης Γεννηματά που εξόργισε τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της κας Γεννηματά, «να σταματήσει η διχόνοια, η χώρα δεν την αντέχει».

Αργότερα, το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε ανακοίνωση του σημείωσε μεταξύ άλλων: «είναι αυτονόητο ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς πορεία». Και επιπλέον, ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει με την στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς, παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Κλείσιμο
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του protothema.gr, μικρό κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη και τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε συνεννόηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τα πολιτικά κόμματα για την εκπροσώπηση, δίνοντας την δυνατότητα όσοι επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο χωρίς όμως να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αριθμοί-σοκ: Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων - 3.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία

Μπόρις Τζόνσον: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ και θα συνεχίσω να εργάζομαι και στην καραντίνα μου»

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου - Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης