Κομισιόν: Η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία

Κομισιόν: Η Τουρκία συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία

Έντονη κριτική της Κομισιόν για την τουρκική NAVTEX και τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο - Ζητά διάλογο και αποχή από μονομερείς ενέργειες

commision_mk
Την αποχή της Τουρκίας από μονομερείς ενέργειες, όπως η έκδοση NAVTEX αλλά και η συνέχιση των σεισμικών ερευνών, ζητά η Κομισιόν, που σημειώνει ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας δεν συμβάλει σε «μόνιμες λύσεις».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Πίτερ Στάνο επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι η πορεία της Τουρκίας «είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία».

Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Στάνο αναφέρει:

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή -ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο.

Αυτή είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις.

Ο διάλογος με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν και να ταξινομηθούν στον πίνακα διαπραγματεύσεων».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα παράνομη NAVTEX από Τουρκία: Στέλνει το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Σάρα ΜακΜπράιντ γίνεται η πρώτη τρανς Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μπόρατ ξεβρακώνει «ψεκασμένους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης