Κορωνοϊός - Κομισιόν: Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες για επιβολή περιορισμών

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες για επιβολή περιορισμών

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία τόνισε ότι χρειάζονται περιορισμοί για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης – Κάποιοι απ’ αυτοί είναι «επώδυνοι» ενώ υπάρχει μεγαλύτερη απροθυμία από τους πολίτες

kyriakidou
Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες να επιβάλουν περιορισμούς στις ζωές των ανθρώπων για να καταπολεμηθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Υγείας, η κυρία Κυριακίδου τόνισε: «Πρέπει να τα καταφέρουμε, όπου χρειάζεται, με περιορισμούς στην καθημερινή ζωή για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης».

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νέα lockdown αυτήν την εβδομάδα την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα συνολικά να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και τα νοσοκομεία και οι εντατικές γεμίζουν ξανά με ασθενείς με COVID-19.

Κάποια μέτρα είναι «επώδυνα»

Η Επίτροπος παραδέχθηκε ότι κάποια από τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν είναι «επώδυνα». Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλοί στην Ευρώπη δείχνουν τώρα μεγαλύτερη απροθυμία να τηρήσουν νέους περιορισμούς, οι οποίοι έρχονται μετά τις καθολικές καραντίνες που επιβλήθηκαν την άνοιξη κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Η Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι οι χώρες θα πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δυνατότητές εξέτασης και ιχνηλάτησης για την COVID-19 και να αυξήσουν τις δυνατότητες του υγειονομικού τους συστήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος: 6,6 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα

Ένα ολόκληρο χωριό... έπαθε αλλεργία στην Κρήτη - Τι συνέβη

Στις 3 το διάγγελμα Μητσοτάκη - Ανακοινώνει τα νέα μέτρα για την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ