LIVE

Κορωνοϊός

Microsoft: Ανακοίνωσε την επένδυση του 1 δισ. στην Ελλάδα

microsoft-mitsotakis534

Πρόεδρος Microsoft: Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα - Μητσοτάκης:  Θα βοηθήσει στην ανακοπή, αν όχι στην αντίστροφη του brain drain - Τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις στην Αττική

Στα «αποκαλυπτήρια» της σημαντικής σε μέγεθος, αλλά και σημασίας επένδυση στην οποία θα προβεί ο τεχνολογικός κολοσσός της Microsoft στη χώρα μας προχώρησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ αλλά και ο επικεφαλής της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόση Μιχαλόπουλο.

«Η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα»

Όπως είπε ο κ. Σμιθ αυτή είναι «η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «δείχνει εμπιστοσύνη στον λαό, την οικονομία και την κυβέρνηση».

«Δεν είναι κάτι που κάνουμε σε πολλές χώρες ούτε ελαφρά τη καρδία. Και το γεγονός ότι το κάνουμε το 2020 θεωρώ ότι μιλά εύγλωττα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Microsoft.

Όπως εξήγησε «το cloud δεν είναι μόνο μια υποδομή αλλά και ένα φρούριο γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δεδομένα που παράγουμε. Πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό οχυρό» συμπληρώνοντας ότι «δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την άοκνη προσπάθεια της κυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Σμιθ το cloud είναι «το ηλεκτρικό ρεύμα του 21ου αιώνα και το φέρνουμε στην Ελλάδα. Μιλάμε για ταχύτητα πρόσβασης στο υπολογιστικό κομμάτι. Θα είναι σαν να έχουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στη διπλανή πόρτα. Θα βασιζόμαστε σε υπηρεσίες υπολογισμού με μια τρομακτική ταχύτητα σαν την ταχύτητα του φωτός».

Αναφερόμενος στο τι προηγήθηκε ο κ. Σμιθ υπενθύμισε την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Νταβός όταν, όπως είπε, ο πρωθυπουργός του ζήτησε να προχωρήσει η Microsoft σε περαιτέρω επενδύσεις και ώρες-ώρες είναι πολύ πειστικός ο πρωθυπουργός.

Δείτε την εκδήλωση από στο μουσείο της Ακρόπολης:Παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft | Ομιλίες Κυριάκου Μητσοτάκη - Brad Smith


«Τα data center θα απασχολήσουν τις επικεφαλίδες αλλά νομίζω ότι θα σημαίνει πολλά ότι θα έχουμε προγράμματα κατάρτησης σε χιλιάδες ανθρώπους τα επόμενα 5 έτη» συμπλήρωσε ο κ. Σμιθ.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμος κόμβος της κεντρικής ψηφιακής αποθήκευσης

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «μέσα σε μόλις 9 μήνες φτάσαμε εδώ, στη γέννηση μιας σημαντικής καινοτόμας επένδυσης με πολυεπίπεδη σημασίας».

«Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμος κόμβος της κεντρικής ψηφιακής αποθήκευσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων. Είναι κάτι που ταξιδεύει τη χώρα μας στον 21ο αιώνα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι μόνο ένα τεχνολογικό και οικονομικό άλμα, είναι ένα βήμα εκδημοκρατισμού», τόνισε. 

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος μπορεί να ξεπεράσει το €1 δισ. σε βάθος χρόνου. Το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η αξία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας».

Tρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, θα υπάρξουν τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων και οι εκτάσεις βρέθηκαν στην Αττική.

Oι πρώτοι κερδισμένοι, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «θα βοηθήσει στην ανακοπή, αν όχι στην αντίστροφη του brain drain. Η Microsoft εξήγγειλε την επιμόρφωση 100.000 πολιτών στην χρήση ψηφιακών δεδομένων στο cloud».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το φιλόδοξο σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή. Το cloud αποτελεί τον πυρήνα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Η επένδυση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ευαίσθητα δεδομένα από χώρες της περιοχής θα αποθηκεύονται στην Ελλάδα. Ως χρήστης περιμένω μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερο κόστος στη χρήση δεδομένων».

Επισήμανε, μάλιστα, την προσφορά της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία λέγοντας ότι «από το 2021 ο επισκέπτης του αρχαιλογικού χώρου με μια απλή εφαρμογή θα βλέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση των μνημείων όπως ήταν πριν από 2,5 χιλιετίες και κάθε κάτοικος της Γης θα μπορέσει να ζήσει εικονικά στην περιοχή μέσω ειδικής ιστοσελίδας που θα δωρίσει η Microsoft στο υπουργείο Πολιτισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «στην 4η βιομηχανική επανάσταση θέλουμε να είμαστε από τους πρωτοπόρους» τονίζοντας ότι το 1ο data center της Microsoft στην Ελλάδα θα είναι το πρώτο στην ευρύτερη περιοχή και ένα από τα πρώτα στην περιοχή» ανακοινώνοντας και το πλάνο υψηλής εξειδίκευσης 100.000 συμπολιτών μας στην χρήση ψηφιακών δεδομένων στο cloud.

Παρουσίασε, δε, και ένα βίντεο με μότο «η ανάπτυξη ξεκινά εδώ, τώρα. Η Ελλάδα σε νέους ψηφιακούς δρόμους».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα είναι ο πρώτος επαγγελματικός προορισμός του κ. Σμιθ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ενώ η χώρα μας ήταν και ο τελευταίος του προορισμός πριν να εκδηλωθεί η περιπέτεια του κορωνοϊού.

GR for GRowth


H επένδυση αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου δεδομένων (data center) για την υποστήριξη υπηρεσιών cloud που απευθύνονται στους πελάτες της πλατφόρμας Microsoft Azure. Το συγκεκριμένο data center που θα δημιουργηθεί στην Αττική αναμένεται να έχει κάλυψη στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα είναι 400 εκατ. ευρώ αν και η προστιθέμενη αξία της υπολογίζεται ότι θα φθάσει το 1 δισ ευρώ.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σμιθ έγινε στις 23 Ιανουαρίου στο Νταβός και ακολούθησε ένα ακόμη ραντεβού στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκε από το νοσοκομείο για βόλτα ο Τραμπ - Το νέο μήνυμα στους Αμερικανούς και η έκπληξη στους «πατριώτες» - Δείτε βίντεο

Στη Βουλγαρία συνελήφθη διαβόητος Έλληνας κακοποιός που κατηγορήθηκε για τριπλό φονικό το... 2001

Υπόθεση Κριστιάν Ντάντε: Οι κόρες του «πρωταγωνιστή» της μεγαλύτερης απάτης στην Ελλάδα κινούνται εναντίον του δημοσίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (127)

planet

Η Ελλάδα είναι ουραγός και στα δύκτια. Εχουμε πληρώσει χρυσό τα δύκτια και η Βουλγαρία Ρουμανία έχουν 100 φορές γρηγορότερο internet απο εμάς.

Σταματήστε το δούλεμα

Ενα κέντρο δεδομένων για να πουλάει η Microsoft τα προιόντα της σε μονοπωλιακή βάση. Ευτυχώς που οι υπηρεσίες του azure είναι πανάκριβες ακόμα και θα έχουν δουλεία για πολύ καιρο τα ελληνικά data centers και οι on premise εγκαταστάσεις.

Σκεπτόμενος πολίτης

Για ποιο λόγο να γλυφουμε τη Microsoft όταν χωρίς κανένα κόστος θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ως λειτουργικό σύστημα τη Linux 🐧? Μα φυσικά γιατί οι πολιτικοί παίρνουν τις μίζες τους...

amerikanos

πεθανα απο τα γελια .. αχαχαχαχα ερε μασα που εχει να κανει το μητσοτακεικοοοο αχαχαχα στην κυψελη το ιντερνετ σερνετε οταν ειμουν εκει με το ζορι να ανοιξω κανενα μαιλ .... για να κανεις κλουντ και μαγκιες πρεπει να εχεις οπτικη ινα ,,, ο κουλης θα τραβα καλωδια μεχρι το αεροδρομιο αχχαα

Μικρόψυχο Συριζιειδές

Οταν την τελευταία πενταετία έχεις φέρει αμέτρητες κολοσσιαίες επενδύσεις στην χώρα....είναι λογικό να απαξιώνεις την επένδυση ενός νάνου σα τη Microsoft! PS Για να μη μιλήσουμε για τις έτοιμες και υπογεγραμμένες που έδιωξες....

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ.............

Η MICROSOFT ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ................ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ.......!

MANOS

Μόνο προσοχή μην βγουνε τίποτα αριστερό βλάκες και αρχίσουν τα γνωστά ... εκμεταλλευτές του λαού κτλ.

MA

Aριστερος= βλαξ εξ ορισμου !

Αλέκσης Κατσαπλιάς και ΣΙΑ

Έπρεπε να ξεκουμπιστώ εγώ για να δουν χαρά τα σκέλια σας! Μην βιαζόσαστε όμως να χαρείτε....έτοιμη την έχουμε την προσφυγή για την προστασία των κορμοράνων!

Άμαν ήμουν ο επικεφάλης της Microsoft..

και διάβαζα τις παπάτζες που γράφουν εδω μέσα, θα την ακύρωνα την επένδυση επιτόπου.

Ουστ και εσύ νδουλε

Στα τέτοια μας, τι θα έκανες εσυ . Αλλά όλοι αυτοί οι λεχρίτες περίμεναν πρώτα η Ελλάδα να πέσει σε μνημόνια ώστε να τους συμφέρει η επένδυση . Πριν ούτε που έφτανε η τσέπη τους να επενδύσουν στην χώρα μας , τώρα που όλα γίνονται για ένα κομμάτι ψωμί μας το παίζουν πλούσιοι.

Αντίστροφη του brain drain και άλλα Παραμύθια

Απ'οτι έχει διαρρεύσει μιλάμε μόνο για μερικές εκατοντάδες προσωπικού, και μόνον οι εκατό από αυτούς θα είναι μηχανικοί λογισμικού, ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για αποθήκες - Cloud data warehouses. άρα τα "Τρεις γιγαντιαίες εγκαταστάσεις" και "Αντίστροφη του brain drain" είναι άπλετο σανό για τους αφελείς χαχόλους αναγνώστες του ΠΘ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης