ΚΙΝΑΛ: Βάζει πάγο στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Παπαδημούπολης»

ΚΙΝΑΛ: Βάζει πάγο στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Παπαδημούπολης»

«Ο κ. Παπαδημούλης κάνει μπίζνες στην πλάτη του προσφυγικού» καταγγέλλει η Χαριλάου Τρικούπη - «Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προηγούμενο»

kinal
Ντόμινο πολιτικών εξελίξεων προκαλούν οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος γύρω από την υπόθεση Παπαδημούλη, δηλαδή την εκμίσθωση δεκάδων ακινήτων του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες μέσω ΜΚΟ, καθώς λάβρο κατά της «Παπαδημούπολης» εμφανίστηκε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής.

«Είναι προφανές ότι η συμπεριφορά του (κ. Παπαδημούλη), η δράση του, ο τρόπος με τον οποίο έχει κινηθεί είναι απαράδεκτος. Κάνει μπίζνες στην πλάτη του προσφυγικού και είναι προφανές ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρούν καθόλου» σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ακόμη ότι ο «κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε μια διαδικασία, στην οποία ακόμη και στελέχη που παραβιάζουν κάθε πολιτική ηθική, τα αποδέχεται στο κόμμα του σαν να μην έγινε τίποτα».

Ως ενδεικτικό του «εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Χρηστίδης ανέφερε πως δεν μπορεί κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνήσει με αυτά που έχει κάνει ο κ. Παπαδημούλης, ξεκαθαρίζοντας ότι για το ΚΙΝΑΛ «το πρόβλημα του κ. Παπαδημούλη είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα». Επιπλέον, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχεται τη συμπεριφορά του κ. Παπαδημούλη και «βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες για να αποδεχθούν αυτή τη συμπεριφορά, δείχνει τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις απαντήσεις που έδωσε με τη δήλωσή του ο κ. Παπαδημούλης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «είναι προφανώς υποκριτική και αδιανόητη η απάντηση του κ. Παπαδημουλη και δεν ελαφρύνει καθόλου τη θέση του παρά μόνο μπροστά στο κ. Τσίπρα που φαίνεται ότι τον έχει απόλυτη ανάγκη».

Υπό αυτό το πρίσμα, «είναι αυτονόητο, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η δική μας παράταξη έχει πολιτικό και αξιακό πλαίσιο στο οποίο κινείται και δημιουργεί μέρα τη μέρα τη σύγχρονη κεντροαριστερά» περιέγραψε ο κ. Χρηστίδης και διεμήνυσε ότι «με αυτούς οι οποίοι έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και τις αποδέχονται στα ανώτατα όργανα τους και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να διαφωνήσει», πως «δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση και να έχει προοπτική».

Στον αντίποδα, για το Κίνημα Αλλαγής η υπόθεση Παπαδημούλη «παραβιάζει κάθε ηθική», την ώρα που «το προσφυγικό ως πρόβλημα έχει τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» για τη Χαριλάου Τρικούπη. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χρηστίδης υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών (και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο) για το προσφυγικό, έχει αναδείξει αρρυθμίες, όπως ο διορισμός του διοικητή στο ΚΥΤ Ηλείας και επιβεβαίωσε την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή του κόμματος, Εύας Καϊλή να φέρει την υπόθεση στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προηγούμενο» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «το πλέον παρηκμασμένο κόμμα», καταλήγοντας ότι «εμάς μας ενδιαφέρει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια του έδωσε (σ. του ΣΥΡΙΖΑ) την ψήφο του και τώρα τον απογοητεύει από μια αντίληψη διχαστική που κρατά τη χώρα πίσω».

Ειδήσεις σήμερα: 

Βενιζέλος: «Δεν είμαι» για υπουργός - Τι οδηγίες άφησε στον Μητσοτάκη

Τριετές πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας - Ολλανδίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Δένδιας σε αιγυπτιακή εφημερίδα: «Η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης