Κυρανάκης (ΘΕΜΑ 104,6): «Θεμέλιο η ΑΟΖ για τα προβλήματα με την Τουρκία»

Κυρανάκης (ΘΕΜΑ 104,6): «Θεμέλιο η ΑΟΖ για τα προβλήματα με την Τουρκία»

«Θεμέλιο για να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία» χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ιταλία ο βουλευτής της ΝΔ

Κυρανάκης: «Αν ο Τσίπρας φοβάται να εφαρμόσει το νόμο, ας πάει σπίτι του»
Πρέπει να σταθούμε στο πώς η ιστορική, αυτή συμφωνία λύνει μια εκκρεμότητα 40 ετών” επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης μετά τη χθεσινή υπογραφή της ΑΟΖ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συμφωνία “δημιουργεί ένα προηγούμενο για το Αιγαίο για τα νησιά”, χαρακτηρίζοντάς την “θεμέλιο για να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία”. “Κάθε πίεση από μέρους διεθνούς κοινότητας και από άλλες χώρες είναι θετική για την Ελλάδα” εκτίμησε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε ότι “εμείς σεβόμαστε τους διεθνείς κανόνες και με βάση αυτούς πορευόμαστε”.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία με την Αλβανία για την κήρυξη ΑΟΖ, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι “υπάρχει μια εκκρεμότητα με το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, η οποία δεν έχει λυθεί. Θα πρέπει να υπάρξει λήξη αυτής της εκκρεμότητας”, ενώ “η Ελλάδα θα προχωρήσει με βάση αυτά που συμφέρουν την ίδια και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή”, σημείωσε.

Ως προς το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας για την ΑΟΖ και με την Αίγυπτο, ο Βουλευτής της ΝΔ δεν το απέκλεισε σχολιάζοντας πως “αυτά ανακοινώνονται όταν έχουν ήδη συμφωνηθεί”. Αναφορικά με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία σήμερα, “για μένα το πιο άρθρο είναι το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες” εξήγησε ο Βουλευτής της ΝΔ, αφού “για πρώτη φορά γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα, μπαίνουν οι ψηφιακές δεξιότητες στα πρότυπα σχολεία".

Θα διδάσκεται η ρομποτική, θα διδάσκεται η επιχειρηματικότητα. Εγώ θα πρότεινα να μπει και η τεχνητή νοημοσύνη” ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και κατέληξε στο ότι “η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Τότε και σε επίπεδο αγοράς, επιχειρήσεων και εθνικής άμυνας μπορείς να πετύχεις θαύματα”.

Ειδήσεις σήμερα:

«Να προχωρήσουμε σε μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο» λέει καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΘΕΜΑ 104,6)

Δένδιας: Μεγαλώσαμε την Ελλάδα - Πλειοδοτούν οι Τούρκοι για συμφωνία με Αίγυπτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης