Κως: Το συγκινητικό τραγούδι μαθητών δημοτικού για τα παιδιά στην Τήλο - Δείτε βίντεο

Κως: Το συγκινητικό τραγούδι μαθητών δημοτικού για τα παιδιά στην Τήλο - Δείτε βίντεο

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια» το μήνυμα των μαθητών από την Κω στη χριστουγεννιάτικη κάρτα που έφτιαξαν για τα παιδιά στην Τήλο

kos-mathties
«Στη γεωγραφία, μια θάλασσα μόνο μας χωρίζει. Στις καρδιές μας τίποτα. Η αγάπη πάντα και παντού θα υπάρχει!». Μ' αυτά τα λόγια, μια 9χρονη μαθήτρια από την Κω και οι συμμαθητές της στο 2ο δημοτικό σχολείο της Κω ανοίγουν την αγκαλιά της στα παιδιά της Τήλου.

Για ακόμα μία χρονιά, οι μαθητές της Κω, μαζί με τη δραστήρια δασκάλα μουσικής Ιωάννα Αμπατζίδου, εμπνεύστηκαν από τις ιστορίες του ιστότοπου Human Stories κι αποφάσισαν να στείλουν τις ευχές τους στα παιδιά του δημοτικού της Τήλου με μία κάρτα, ένα τραγούδι κι ένα χαλάκι για τις ανάγκες του σχολείου.

kos-mathites-2


«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ιστορίες του Human Stories είναι εδώ για να μας εμπνεύσουν, να μας ενημερώσουν αλλά και να μας υπενθυμίσουν πως όσα έχουμε γύρω μας δεν είναι πάντα δεδομένα για όλους. Φέτος, διαβάζοντας τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου της Τήλου, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα από τα χαλάκια που χρειάζονται για να ομορφύνουν και να ζεστάνουν τις τάξεις τους» εξηγεί, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Αμπατζίδου επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Κω ήταν αυτός που διέθεσε το χαλάκι για τους μαθητές της Τήλου.

Το χαλάκι αυτό αποτέλεσε και την έμπνευση για τη μουσική έκπληξη που ετοίμασαν οι μαθητές της Κω για τους 35 μαθητές της Τήλου αφού «βάφτισαν» το τραγούδι τους «Ένα χαλί η αγάπη μας». Με «βάρκα», λοιπόν, αυτό το τραγούδι ταξιδεύουν, τις επόμενες μέρες, η κάρτα με τις ευχές, το χαλάκι και τα υπόλοιπα δωράκια που ετοίμασαν οι μαθητές της Κω για το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, την Τήλο.

Και φέτος κοντά στα ακριτικά μας νησια! Μέσα απ' τη σελίδα του Human Stories,ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου της Τήλου και με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων του σχολείου μας,τους στέλνουμε ένα απ' τα 3 χαλάκια που χρειάζονται για να ομορφυνουν και να ζεστάνουν τις τάξεις τους.Και φυσικά πάντα με ένα τραγούδι 🎹 Ευχαριστώ και τη Vasileia Caelorum,μια απ' τις δασκάλες του σχολείου στην Τήλο για τη συνεργασία και την επικοινωνια που είχαμε αυτές τις μέρες 🙏 "Στη γεωγραφία μια θάλασσα μόνο μας χωρίζει.Στις καρδιές μας τίποτα!Η αγάπη πάντα και παντού θα υπάρχει!" Τα λόγια μιας 9χρονης μαθήτριάς μου,σε μια απ' τις κάρτες που ταξιδεύουν σήμερα για Τήλο ..🤍

Posted by Αμπατζίδου Ιωάννα on Thursday, December 14, 2023


Μάλιστα, όπως εξηγεί η κ. Αμπατζίδου, σε επικοινωνία που είχε με μία από τις δασκάλες του σχολείου της Τήλου, τη Βασιλεία Ψυχογυιού, κανονίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει και μία διαδικτυακή συνάντηση, έτσι ώστε οι μαθητές μας να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ευχές. Ακριβώς όπως έγινε τις περασμένες χρονιές με τον Σάββα και τον Άγγελο από την Τέλενδο και τους Αρκιούς αντίστοιχα.

Κλείσιμο
«Η αγάπη μπορεί να φτάσει παντού και με κάθε τρόπο και αυτό μας το αποδεικνύουν οι μικροί μαθητές με την αγνή τους καρδιά και τη μεγάλη χαρά που αισθάνονται κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με νησιά της ακριτικής μας Ελλάδας. Στέλνουμε ευχές για καλές γιορτές με υγεία και καρδιές γεμάτες αληθινή παιδική και αθώα αγάπη!» καταλήγει η κ. Αμπατζίδου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις σήμερα:

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Με ενοχλεί η τεκνοθεσία, όχι η συμβίωση

Ασπασία Ταλιέντε: Η Ελληνοϊταλίδα σχεδιάστρια αναλαμβάνει το κτήμα Πικάσο στους Πεταλιούς

Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης