Στην αγκαλιά της Ροξάνα ως το τέλος

Στην αγκαλιά της Ροξάνα ως το τέλος

Ο διεθνούς φήμης τενόρος και bon viveur που γνώρισε δόξα, πλούτη και έρωτες  «έφυγε» στα 83 του χρόνια ευτυχισμένος και παντρεμένος με την 32χρονη Ρουμάνα σοπράνο Ροξάνα Τσετάλι, από την οποία ήθελε έναν γιο...

Στην αγκαλιά της Ροξάνα ως το τέλος
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ μαυροφορεμένης Ροξάνα Τσετάλι στην κηδεία του αγαπημένου της Τζον Μοδινού δεν θύμιζε σε τίποτα μια άλλη εικόνα, εκείνη όταν για πρώτη φορά γνωρίστηκε μαζί του στο σπίτι του. Τότε που η αγάπη για τη μουσική και ο κεραυνοβόλος έρωτας συναντήθηκαν τυχαία σε ένα επαγγελματικό ραντεβού που εξελίχθηκε σε μοιραία γνωριμία.

Ο Τζον Μοδινός κάθεται αναπαυτικά στο σαλόνι του σπιτιού του και περιμένει να έρθει η καλή φίλη του και δασκάλα ορθοφωνίας Ντίνα Γουδιώτη με μια νεαρή υψίφωνο. Προσπαθούσε αρκετό καιρό να πείσει τον καταξιωμένο τενόρο να τη συναντήσει. Η κυρία Γουδιώτη είχε δει την 32χρονη Ροξάνα Τσετάλι στον διεθνή διαγωνισμό λυρικού τραγουδιού ΣΙΜΟ και είχε εντυπωσιαστεί από τις φωνητικές της δυνατότητες.

Oταν ο διάσημος λυρικός καλλιτέχνης αντίκρισε τη Ρουμάνα σοπράνο θαμπώθηκε. Η εξωτερική της εμφάνιση σε συνδυασμό με τις δεδομένες φωνητικές δυνατότητές της τον ξάφνιασαν. Oταν μάλιστα τραγούδησε μια γνωστή άρια, ο Τζον Μοδινός έμεινε κατάπληκτος και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.


Η φήμη του γνωστού καρδιοκατακτητή τον ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες και η ζωή του ήταν γεμάτη ερωτικές ιστορίες, μεγάλους έρωτες και δυο γάμους. Βλέποντας το βιογραφικό της όμορφης Ροξάνα, η οποία έχει τραγουδήσει στην Οπερα της Κωστάντζας στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι και στην Ιταλία, έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, ο Μοδινός ενθουσιάζεται. Ετσι, γίνεται ο μέντοράς της και ο καθοδηγητής της. Μπορεί να τους χώριζε μισός αιώνας, αλλά ο έρωτας πάνια ακολουθεί κανόνες. Το κοινό πάθος για την όπερα, τα ταξίδια και η αγάπη για την τέχνη ένωσαν το ζευγάρι.

Η Ροξάνα για χάρη του Τζον Μοδινού εγκαταλείπει την καριέρα της στη Ρουμανία και τον τότε σύντροφό της και έρχεται για να ζήσει μαζί του στην Ελλάδα. Μάλιστα, η γοητευτική σοπράνο αποκαλύπτει στην πρώτη της συνέντευξη: «Οταν είδα για πρώτη φορά τον Τζον είδα έναν μεγάλο καλλιτέχνη, πολύ χαριτωμένο, με μεγάλη ανθρωπιά και πολύ βάθος. Τον ερωτεύτηκα, και ήταν κρίμα να φύγει από αυτό τον κόσμο μόνος ένας Μοδινός. Ο Τζον με έχει ανάγκη κι εγώ έχω ανάγκη τον Τζον. Τον αγαπώ πραγματικά».

Από την πλευρά του ο Μοδινός την επιβεβαιώνει χωρίς δισταγμό: «Ηταν κεραυνοβόλος έρως. Είμαστε πανευτυχείς και θέλουμε να δώσουμε ένα παράδειγμα ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Εφόσον υπάρχει ζωή, ζωντάνια και αγάπη, όλα τα υπόλοιπα γίνονται». Από εκείνο το επαγγελματικό ραντεβού πέρασαν δύο χρόνια σχέσης. Πολλοί σχολίασαν την τεράστια διαφορά ηλικίας, αλλά κανείς από τους δύο δεν επηρεάστηκε. Αντίθετα και οι δύο αποφασίζουν να παντρευτούν το 2010 και δηλώνουν σε όλους ότι και για τους δυο ξεκινά μια νέα περίοδος ευτυχίας στην προσωπική τους ζωή.

Ο 81χρονος τενόρος παραδέχεται δημόσια πως είναι τρελά ερωτευμένος με την 32χρονη Ρουμάνα. Υπό τους ήχους του Γαμήλιου Εμβατηρίου του Μέντελσον η τελετή έγινε στο δημαρχείο Χαλανδρίου. Μάρτυρας ήταν ο Κύπριος φίλος και συμπατριώτης του γαμπρού, καθηγητής και διανοούμενος Συμεών Συμεών. Τα σχόλια των «φίλων» δεν ενόχλησαν τον Τζον Μοδινό. Η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε από τον γιο του ήταν κάτι που τον έφερε σε δύσκολη θέση. Ηταν όμως αποφασισμένος, όπως εξάλλου παραδέχτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Ο γιος μου δεν ήθελε τον γάμο», δηλώνει, αλλά μετά το μυστήριο περιγράφει τη νέα τροπή στη ζωή του με τη διάθεση ενός εφήβου: «Είναι τόσο ωραίος ο τρόπος που είμαστε μαζί, κι ας βοηθήσει ο Θεός να ζήσουμε ωραία και αρκετά. Θα είναι ένας υπέροχος γάμος».

Η γαμήλια τελετή γίνεται πρώτη είδηση στα ΜΜΕ της Ιταλίας λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας και φυσικά σχολιάστηκε όσο τίποτε άλλο στην Ελλάδα. Αν και είχαν προγραμματίσει στις 14 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς να γίνει ο θρησκευτικός γάμος, μόλις πέρασαν λίγοι μήνες ο διεθνούς φήμης τενόρος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. «Μας μάτιασαν, μας έχουν φάει, μας ζηλεύουν», δηλώνει η τρίτη σύζυγος του Τζον Μοδινού. Οι άνθρωποι του στενού τους περιβάλλοντος αποκάλυψαν ότι η νεαρή σοπράνο ήταν ο φύλακαςάγγελός του αλλά και νοσοκόμα του. Μετά το εγκεφαλικό, τον πήγε διακοπές στην Ερέτρια για να κάνει ασκήσεις μέσα στο νερό ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Δυστυχώς, όμως, η υγεία του έχει ήδη επιβαρυνθεί. Ενα δεύτερο εγκεφαλικό στέλνει τον Μοδινό και πάλι στο νοσοκομείο, αλλά με τη βοήθεια της γυναίκας του το ξεπερνάει. Η Ροξάνα είναι συνεχώς στο πλευρό του δίνοντάς του όλη της την αγάπη και την ουσιαστική συμπαράσταση, κάτι που διακρίνεται εύκολα και στις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί. Τα προβλήματα όμως δεν θα ξεπεραστούν και το ζευγάρι δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει τα δύο όνειρά του: κοινές εμφανίσεις και ρεσιτάλ, αλλά και ένα παιδί, τον Τζον Μοδινό junior.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ