Η Κωνσταντίνα φέρνει σε επαφή άτομα τρίτης ηλικίας με μικρά παιδιά: Διασώζει την προφορική ιστορία ελληνικών νησιών

Η Κωνσταντίνα φέρνει σε επαφή άτομα τρίτης ηλικίας με μικρά παιδιά: Διασώζει την προφορική ιστορία ελληνικών νησιών

Παππούδες και γιαγιάδες αφηγούνται σε ακροατές 5-8 ετών παραμύθια και αληθινές ιστορίες από το παρελθόν, στο πρόγραμμα «Από Γενιά σε Γενιά», που μέχρι στιγμής έχει διεξαχθεί σε έντεκα ελληνικά νησιά και στο Λίβανο. Η «ψυχή» του, Κωνσταντίνα Αγγελέτου, μοιράστηκε με το Marie Claire τις πιο συγκινητικές εμπειρίες.

angeletou1
Όταν έγινε ξαφνική διακοπή ρεύματος στο σπίτι, θέλοντας να παρακινήσω τον 6χρονο γιο μου να ξεπεράσει τον εκνευρισμό και την ανία του («μαμά, γιατί σταμάτησαν τα παιδικά;»), του πρότεινα να καθίσουμε στον καναπέ και να του αφηγηθώ μια ιστορία.

Με αυτή την αφορμή, της αναγκαστικής αποσύνδεσης από την τεχνολογία έστω και για λίγο, έγινε κοινωνός οικογενειακών αναμνήσεων που δεν είχα μοιραστεί ποτέ μαζί του στο παρελθόν – διασκεδαστικών αλλά και ανώδυνα τρομακτικών περιστατικών. Τον εντυπωσίασαν τόσο πολύ οι αφηγήσεις, ώστε για καιρό μετά τις μοιραζόταν με όποιον συναντούσε. Το storytelling στο σκοτάδι αποδείχθηκε μια πολύ πιο επιτυχημένη αξιοποίηση του χρόνου από την παιδική εκπομπή που θα παρακολουθούσε αν δεν είχε κοπεί το ρεύμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης