«Στην οικογένεια το κοριτσάκι θα μάθει ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα: Μπορείς να γίνεις υδραυλικός, αν σου αρέσει»

«Στην οικογένεια το κοριτσάκι θα μάθει ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα: Μπορείς να γίνεις υδραυλικός, αν σου αρέσει»

Η σύμβουλος επιχειρήσεων Μαρίκα Λάμπρου, συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή», πιστεύει ότι υπάρχει ένα πισωγύρισμα στη θέση της γυναίκας στον επαγγελματικό στίβο και εξηγεί το γιατί χωρίς να μασάει τα λόγια της.

DSC_8090
«Η μόνη διέξοδος για τον πατέρα μου, που είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, ορφανός γαρ, ήταν να ασχοληθεί με το εμπόριο – ζαχαρωδών προϊόντων. Στη συνέχεια βοήθησε και η μητέρα μου. Θυμάμαι να μην υπάρχουν ωράρια στο σπίτι μας. Από νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ όλοι εργάζονταν. Οι πόρτες άνοιγαν και έκλειναν, τα τηλέφωνα χτυπούσαν. Τα γραφεία και οι αποθήκες της εταιρείας τους ήταν στο σπίτι, οπότε επικρατούσε μια συνεχής αναταραχή. Υπήρχε μόνο μια Κυριακή ελεύθερη, όταν ο μπαμπάς μου, που του άρεσε η ιστορία, μας πήγαινε σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. Η δε μαμά μου, που ήταν και η νοικοκυρά του σπιτιού, όταν τελείωνε η δουλειά κατά τις 8-9 το βράδυ έβαζε πλυντήριο, σιδέρωνε…».

Η σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας Μαρίκα Λάμπρου έζησε και τα όμορφα και τα δύσκολα μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης, με μοναδικούς εργαζόμενους τη μητέρα και τον πατέρα της. Μεγαλώνοντας, οι γονείς της όχι μόνο δεν την πίεσαν να τους διαδεχτεί, αλλά την υποστήριξαν στις σπουδές Χημικού Μηχανικού, που επέλεξε, και κατόπιν στο μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης