Andreja Pejic: Tο τρανσέξουαλ supermodel στη λίστα με τα σημαντικά γεγονότα του 2014

Andreja Pejic: Tο τρανσέξουαλ supermodel στη λίστα με τα σημαντικά γεγονότα του 2014

Είχε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα σαν άνδρας μοντέλο και έγινε γυναίκα που εκτοξεύθηκε κατευθείαν στα top models της χρονιάς. O λόγος για την transexual Andreja Pejic που «μπήκε» στην λίστα των σημαντικών γεγονότων του 2014 των New York Times.

Andreja Pejic: Tο τρανσέξουαλ supermodel στη λίστα με τα σημαντικά γεγονότα του 2014

Μια πανέμορφη ψηλή ξανθιά, με έντονα τοξωτά φρύδια που... γεννήθηκε άνδρας. Αυτή είναι η Andreja Pejic, το σούπερ μόντελ που μετά από μια καριέρα ως άνδρας μοντέλο και αφού κέρδισε αρκετά χρήματα, υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου, και έγινε αυτό που πάντα ένιωθε : γυναίκα.

Η ξανθιά φιγουράρει ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2014 στο style section της εφημερίδας New York Times, καθώς συμμετείχε σε όλες τις πασαρέλες των μεγάλων οίκων μόδας την χρονιά που πέρασε. Το αρσενικό μοντέλο που λάνσαρε το ανδρόγυνο λουκ φορώντας ανδρικά ρούχα και make up αποφάσισε πως το 2014 ήταν η χρονιά που θα ολοκλήρωνε την μεταμόρφωση του σε γυναίκα, κάνοντας την επίπονη εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Με ύψος ένα ογδονταπέντε, ατελείωτα πόδια, μακριά σπαστά ξανθά μαλλιά και δύο υπέροχες ελίτσες πάνω από το χείλος που θυμίζουν Cindy Crawford, η Andreja Pejic, κάποτε Andrej, ποζάρει για τον φακό των New York Times.
Ενώ ξεκίνησε ως μια ροκ ανδρόγυνη προσωπικότητα που φορούσε συνήθως με πανκ στυλ, δερμάτινα περφέκτο και σκισμένα τζην, πλέον είναι κομψή μέσα σε pencil φούστες και μεταξωτά πουκάμισα. «Μου άρεσε το πανκ στυλ, τώρα ήρθε η ώρα για πιο θηλυκή εμφάνιση όμως» δήλωσε το μοντέλο.
Η πρώτη της συνεργασία ως μοντέλο άνδρας ήταν με το περιοδικό Oyster, και μετά ξεκίνησε τις πασαρέλες με οίκους όπως Paul Smith, John Galliano, Raf Simons και Jean Paul Gaultier, με τον τελευταίο να είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της απόφασης της να αλλάξει φύλο.
Το πρακτορείο που την αντιπροσώπευε ως άνδρα, δεν γνώριζε βέβαια ότι αιτία για την θηλυπρεπή εμφάνιση του μοντέλου ήταν μια θηλυκή ορμόνη που έπαιρνε καθώς είχε αποφασίσει ήδη ότι θα κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου ( η ίδια δηλώνει πως αυτός ήταν και ο λόγος που μπήκε ως άντρας στο μόντελινγκ, για να βγάλει αρκετά χρήματα για μια τόσο ακριβή επέμβαση).
Κλείσιμο
Και ενώ υπάρχουν και άλλα μοντέλα τρανσέξουαλ που έχουν καταφέρει να ανέβουν στις πασαρέλες, η Pejic είναι η πρώτη που μεταμορφώθηκε δημόσια από άνδρας σε γυναίκα και πλέον βρίσκεται σε πρακτορείο που αντιπροσωπεύει μόνο γυναίκες.
«Στην αρχή κάποιοι μου έλεγαν οτι θα καταστραφεί η καριέρα μου και εγώ σκεφτόμουν ότι υπάρχει χιλιάδες φωτογραφίες μου ως άνδρας, αλλά είμαι περήφανη για την απόφαση μου. Δηλώνω κυρίως γυναίκα αλλά είμαι περήφανη που είμαι trans».












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης