Τέιλορ Σουίφτ: Μόνο τα δικαιώματα των λευκών straight ανδρών δεν παραβιάζονται σήμερα στις ΗΠΑ

Τέιλορ Σουίφτ: Μόνο τα δικαιώματα των λευκών straight ανδρών δεν παραβιάζονται σήμερα στις ΗΠΑ

Τους λόγους για τους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τους τελευταίους μήνες την LGBTQ κοινότητα εξήγησε στο περιοδικό Vogue η ποπ σταρ

taylor-swift
Τους λόγους για τους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τους τελευταίους μήνες την LGBTQ κοινότητα εξήγησε στο περιοδικό Vogue η Τέιλορ Σουίφτ.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η ποπ σταρ, που στο παρελθόν είχε επικριθεί επειδή κρατούσε «σιγή ιχθύος» για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, ανέλυσε τους λόγους που την έκαναν να πάρει δημόσια θέση.

«Βασικά οποιοσδήποτε δεν είναι στρέιτ λευκός άνδρας, βλέπει τα δικαιώματά του να χάνονται σιγά σιγά. Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα ότι μπορώ να υπερασπιστώ μια κοινότητα στην οποία δεν ανήκω», είπε χαρακτηριστικά η πετυχημένη τραγουδίστρια στο περιοδικό μόδας.

Στο τελευταίο βίντεο κλιπ της για το κομμάτι You Need to Calm Down, η Σουίφτ επιστράτευσε μερικές από τις πιο γνωστές queer celebrities των ΗΠΑ, ενώ συμπεριέλαβε και μια άμεση έκκληση στους φαν της να υπογράψουν ένα αίτημα για τη στήριξη του Νόμου περί Ισότητας, που προστατεύει άτομα της LGBTQ από διακρίσεις στους χώρους εργασίας τους, τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Taylor Swift - You Need To Calm Down


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή της Σουίφτ, αν και επαινέθηκε από κάποιους, προσέλκυσε και επικρίσεις, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι μίλησε υπέρ των gay και queer ατόμων ώστε να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση φαν από την συγκεκριμένη κοινότητα, όπως π.χ. η Lady Gaga.

Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει ότι υποστήριζε πάντα την LGBTQ κοινότητα, αλλά μόλις πρόσφατα κατάλαβε ότι οι θέσεις της δεν ήταν ξεκάθαρες στο ευρύ κοινό, κάτι που «την καταρράκωσε». Έτσι αποφάσισε να μιλήσει καθαρά υπέρ των γκέι και διεμφυλικών ατόμων, τονίζοντας την ανάγκη να προστατευτούν τα δικαιώματά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης