Αυτός είναι ο τίτλος που θα απονείμει η βασίλισσα Ελισάβετ στο πρώτο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν

Αυτός είναι ο τίτλος που θα απονείμει η βασίλισσα Ελισάβετ στο πρώτο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ περιμένουν να γεννηθεί το πρώτο τους παιδί την άνοιξη - Γιατί το αγόρι ή το κορίτσι που θα έρθει στον κόσμο δεν θα λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας - Η εξαίρεση που έκανε η βασίλισσα για τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ

meghan-harry
Λίγο μετά την άφιξή τους στην Αυστραλία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν τα καλά νέα. Η 37χρονη δούκισσα του Σάσεξ περιμένει παιδί που αναμένεται να γεννηθεί την άνοιξη. Παρά την ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσιγκτον, η Μέγκαν και ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ολοκληρώσουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους διάρκειας 16 ημερών σε Αυστραλία, Φίτζι, Τόνγκα και Νέα Ζηλανδία.

Οι θαυμαστές του λαμπερού ζευγαριού άρχισαν ήδη να αναρωτιούνται για τον τίτλο που θα λάβει το νέο βασιλικό μωρό όταν έρθει στον κόσμο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαδοχής στον θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας το πρώτο παιδί του Βρετανού πρίγκιπα και της Αμερικανίδας, πρώην ηθοποιού, δεν θα έχει τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας, όπως συμβαίνει με τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Αν το παιδί που θα γεννηθεί είναι αγόρι θα λάβει τον τίτλο «κόμης του Νταμπάρτον», που είναι ένας από τους τίτλους που απένειμε η βασίλισσα στον Χάρι μετά τον γάμο του με τη Μέγκαν.

Αν όμως ο Χάρι και η Μέγκαν αποκτήσουν κορίτσι θα έχει τον τίτλο «λαίδη Μαουντμπάτεν - Ουίνδσορ» ενώ αν το ζευγάρι αποκτήσει στο μέλλον άλλα αγόρια, αυτά θα φέρουν τον τίτλο «λόρδος Μαουντμπάτεν - Ουίνδσορ». Το επίθετο Μαουντμπάτεν προέρχεται από τον Φίλιππο Μαουντμπάτεν, μετέπειτα σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, που με τον γάμο του έλαβε τον τίτλο του πρίγκιπα και του δούκα του Εδιμβούργου.

Οι τίτλοι των μελών της βασιλικής οικογένειας και των απογόνων τους είναι ανάλογοι με την σειρά διαδοχής στον θρόνο και ακολουθούν τους κανόνες που επέβαλε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε', προπάππους του πρίγκιπα Χάρι. Το 1917 ο βασιλιάς Γεώργιος περιόρισε του βασιλικούς τίτλους για τις μελλοντικές γενεές αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια εξαίρεση για τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, το 2012, όταν η Κέιτ Μίντλετον ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Είναι, όμως, ακόμα άγνωστο αν θα κάνει την ίδια εξαίρεση και για τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με τους κανόνες του βασιλιά Γεώργιου Ε' μόνο το πρώτο αγόρι που θα γεννηθεί από τον πρώτο γιο του πρίγκιπα της Ουαλίας θα έχει το δικαίωμα να φέρει τον τίτλο του πρίγκιπα. Όμως, μετά την εξαίρεση της βασίλισσας για τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, εκτός από τον πρίγκιπα Γεώργιο και τα δύο μικρότερα παιδιά του ζευγαριού, η Σάρλοτ και ο Λούις έλαβαν τον τίτλο της πριγκίπισσας και του πρίγκιπα, αντίστοιχα.

Το νέο βασιλικό μωρό όταν γεννηθεί θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και θα είναι το όγδοο δισεγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου και το τέταρτο εγγόνι του πρίγκιπα Κάρολου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης