Ο γιος του τέως βασιλιά, Παύλος, στον Χρήστο Ζαμπούνη: Εγώ, ο Κάρολος, ο γάμος του Χάρι και η θεία Ελισάβετ

karolosmes

Τι λέει για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και τη δική του προσπάθεια για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων στην Ελλάδα μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού Prince’s Trust που ίδρυσε ο εξάδελφός του, πρίγκιπας Κάρολος

Την Πέμπτη 10 Μαΐου το απόγευμα έλαβε χώρα μια ανεπίσημη συνάντηση στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας που ελάχιστα απασχόλησε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Επρόκειτο για μια οικογενειακή συνάντηση μεταξύ του πρίγκηπος της Ουαλίας και των Ελλήνων συγγενών του, δηλαδή του βασιλέως Κωνσταντίνου, πρώην βασιλέως των Ελλήνων όπως είναι ο σωστός του τίτλος, της βασίλισσας Αννας-Μαρίας και δύο εκ των πέντε τέκνων τους, τους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο. Η συνομιλία τους κράτησε περίπου μία ώρα και περιελάμβανε ευρεία θεματολογία, μεταξύ των οποίων κεντρική θέση κατείχαν οι έως τώρα εντυπώσεις του διαδόχου του αγγλικού θρόνου από την Ελλάδα, αλλά και η δραστηριοποίησις του πρωτότοκου Παύλου στο Prince’s Trust International.

«Πριν από λίγους μήνες μού ζήτησε ο εξάδελφός μου να αναλάβω πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής του διεθνούς βραχίονος του Prince’s Trust. Δέχθηκα μετά χαράς και του ζήτησα να ξεκινήσουμε από τη χώρα μου. Είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που βοηθάει στην επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση μη προνομιούχων νέων στη Μεγάλη Βρετανία», λέει δίνοντας τον τόνο της συνεργασίας με τον Κάρολο ο Παύλος και συνεχίζει: «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επισκέψεώς του στην Ελλάδα διοργανώσαμε μια συνάντηση, πάλι στη βρετανική πρεσβεία, με τους νέους που συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα του Prince’s Trust, καθώς και με τα ελληνικά ιδρύματα και τους ιδιώτες που ενισχύουν οικονομικά την πρωτοβουλία. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 18 νέοι και ανάμεσά τους θέλω να χαιρετίσω τον Αντώνη και τη Χρυσούλα, που αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους προσελήφθησαν την επομένη του ραντεβού μας από τη Vodafone.

kar3
Ο Παύλος με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ πριν από χρόνια


Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Prince’s Trust International και να πληροφορηθεί πότε ανοίγουν τα προγράμματα», καταλήγει με ενθουσιασμό.
Για όσους τον γνωρίζουν και τον παρακολουθούν ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, ο Παύλος ήθελε να κάνει κάτι για τον τόπο καταγωγής του, αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν. Σήμερα απολαμβάνει, θα έλεγε κανείς, τη συνεργασία προς κοινήν ωφέλειαν με τον εξάδελφό του.

«Η αγάπη του Καρόλου για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Μας είπε ότι ήθελε να μείνει κι άλλο, αλλά παντρευόταν ο γιος του και έπρεπε να γυρίσει στην Αγγλία. Επίσης του έκανε θετική εντύπωση η θερμή υποδοχή της κυβερνήσεως και ειδικώς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αν και είναι προστάτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για την Ορθοδοξία. Του αρέσει η γνησιότητα της Πίστεώς μας, οι εκκλησίες μας, οι εικόνες μας. Ισως σε αυτό να τον επηρέασε η γιαγιά του, πριγκίπισσα Αλίκη, η οποία έγινε ορθόδοξη μοναχή».
Δράττομαι της ευκαιρίας να τον ρωτήσω για τα αισθήματα που τρέφει ο γιος της Αλίκης και πατέρας του Καρόλου, Φίλιππος, για την Ελλάδα, δεδομένης της φημολογίας ότι η τραυματική εμπειρία της καταδίκης του πατέρα του Ανδρέα από το Εκτακτο Στρατοδικείο ως ενός εκ των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής τον έχει επηρεάσει αρνητικώς.
«Είναι πιθανόν να υπάρχει στη σκέψη του, αλλά δεν το εξέφρασε ποτέ δημόσια. Πάντως, για όσους απορούν που η θεία μου, βασίλισσα Ελισάβετ, δεν έχει έρθει ποτέ επίσκεψη στην Ελλάδα, θέλω να σας ενημερώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ από την αγγλική κυβέρνηση την άδεια για να την προσκαλέσει. Πάντως, χαίρομαι που η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν φοβάται να καλέσει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αν και, όπως είδατε, φοβάται να καλέσει τον πατέρα μου στο Προεδρικό Μέγαρο».

Η επόμενη ερώτηση αφορά στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι. «Δεν πήγα διότι δεν προσεκλήθη κανένας συγγενής από την Ευρώπη και αρκετοί από την αγγλική βασιλική οικογένεια. Θεωρώ ότι αυτός ο γάμος δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ένα άνοιγμα στο μέλλον. Η Αγγλία είναι πλέον πολυπολιτισμική και ο γάμος ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας με μια κοπέλα μεικτής φυλής ανοίγει μια κλειστή έως τώρα πόρτα. Η τελετή ήταν ένας ισότιμος συγκερασμός στοιχείων των δύο μελλόνυμφων και αυτό ήταν κάτι καινούριο».

Τον ρωτώ αν υφίσταται πιθανότητα να υπάρξει απευθείας διαδοχή του Ουίλιαμ.
«Δεν υπάρχει βάση σε αυτό ενδεχόμενο. Ο μόνος λόγος για να υπάρξει η φυσιολογική διαδοχή είναι να μην επιζήσει ο Κάρολος της μητέρας του. Από την άλλη, κρίνω ότι και στον ίδιο τον Ουίλιαμ θα κάνει καλό να προετοιμασθεί από τη θέση του διαδόχου».

kar2
Ολοι οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης είχαν δώσει το «παρών» στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, κάτι που δεν συνέβη με τον γάμο του Χάρι, όπου λόγω πρωτοκόλλου απουσίαζαν
kar1


Η συζήτησίς μας επεκτείνεται στη δική του οικογενειακή κατάσταση και στην πρόσφατη μετακόμισή του στη Νέα Υόρκη.
«Αναγκασθήκαμε να πάμε πάλι στην Αμερική λόγω της εργασίας μου, αλλά και για να είμαστε κοντά στα δύο από τα πέντε παιδιά μας που σπουδάζουν εκεί. Η Μαρία-Ολυμπία σπουδάζει στο New York University και ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος στο Georgetown. Η Μαρία-Ολυμπία κάνει επιπλέον ένα stage στην εκπομπή του Τζωρτζ Στεφανόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ABC, από τις 6 το πρωί έως τις 11». Ενα άλλο θέμα για το οποίο ζητώ τη γνώμη του ως διαχειριστή κεφαλαίων είναι πώς βλέπει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος.

«Εχουμε πολύ μέλλον ακόμη. Μπορεί να ξεπεράσαμε αρκετά προβλήματα, αλλά αν δεν βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας θα δυσκολευθούμε να βγούμε από τα μνημόνια. Είμαι υπερήφανος που το ίδρυμά μας συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια και από τον Σεπτέμβριο θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα, το Corallia, για τη χρηματοδότηση νέων μικρών επιχειρήσεων».
Πριν κλείσουμε, θίγω το θέμα της επιθετικότητος της γείτονος Τουρκίας. «Ο Ερντογάν είναι πολύ επικίνδυνος διότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τη χώρα του. Το καλό είναι ότι οι υπόλοιποι, και ειδικά οι ΗΠΑ, τον βλέπουν με μισό μάτι, οπότε αυτομάτως αναβαθμίζεται η θέση μας στην περιοχή.

Από την άλλη, δεν ανέχομαι να παραβιάζουν με αεροσκάφη και με σκάφη τα εναέρια και τα θαλάσσια σύνορά μας, ούτε να μετράω νεκρούς όπως ο πιλότος που χάσαμε προσφάτως».
Με ευγενικό τρόπο μού ζητά να τον συγχωρήσω γιατί σε λίγο πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο για να πετάξει στην Κοπεγχάγη.
Εκεί θα εορταστούν το Σάββατο τα 50ά γενέθλια ενός άλλου εξαδέλφου του, του πρίγκηπος διαδόχου Φρειδερίκου της Δανίας.


ΕΙΠΕ ΓΙΑ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«Εχουμε πολύ μέλλον ακόμη. Μπορεί να ξεπεράσαμε αρκετά προβλήματα, αλλά αν δεν βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας θα δυσκολευτούμε να βγούμε από τα μνημόνια. Είμαι υπερήφανος που το ίδρυμά μας συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια και από τον Σεπτέμβριο θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα, το Corallia, για τη χρηματοδότηση νέων μικρών επιχειρήσεων»

ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
«Ο Ερντογάν είναι πολύ επικίνδυνος διότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τη χώρα του. Το καλό είναι ότι οι υπόλοιποι, και ειδικά οι ΗΠΑ, τον βλέπουν με μισό μάτι, οπότε αυτομάτως αναβαθμίζεται η θέση μας στην περιοχή. Από την άλλη, δεν ανέχομαι να παραβιάζουν με αεροσκάφη και με σκάφη τα εναέρια και τα θαλάσσια σύνορά μας, ούτε να μετράω νεκρούς όπως ο πιλότος που χάσαμε προσφάτως»

ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ
«Η αγάπη του Καρόλου για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Του έκανε θετική εντύπωση η θερμή υποδοχή της κυβερνήσεως και ειδικώς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Χαίρομαι που η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν φοβάται να καλέσει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, αν και, όπως είδατε, φοβάται να καλέσει τον πατέρα μου στο Προεδρικό Μέγαρο»

ΣΧΟΛΙΑ (90)

Πατριώτης

Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να βλέπουν τους Σαρτζετάκη, Παπούλια, Πάκη από τον Παύλο; Είναι δυνατόν; Ανώμαλοι είναι; Εντάξει, γούστα είναι αυτά, στην εποχή μας όλα επιτρέπονται, αλλά τόσο ανώμαλους δεν έχω ξαναδεί.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΎΣΕΣ ΞΕΝΕΣ ΒΔΈΛΛΕΣ. Στη Σουηδία εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος πεινάει ζώντας από το επίδομα απορίας της πρόνοιας, η χώρα βάση των στοιχείων της κοινωνικής πρόνοιας socialstyrelsen, που συνέλεξε από τους περισσότερους δήμους (δεν απάντησαν όλοι οι δήμοι), έχει πάνω από 45.000 άστεγους, και το παράσιτο η βδέλλα ο βασιλιάς έχει μισθό 13 εκατομμύρια ευρώ ( 130 εκατομμυριάκια σουηδικές κορώνες) το χρόνο,

Υπάρχω η καρδιά δεν είναι νάτο

Η χούντα έδιωξε τον βασιλέα. Όταν ο Γιώργος και άλλοι μεγάλοι ( φτωχές μανάδες γέννησαν τους τέσσερις μεγάλους) του την πέσανε τον Δεκέμβρη του 1967 και του την ξαναπέσανε το καλοκαίρι του 1973 με το δημοψήφισμα που κσι οι πέτρες ψηφίσανε ΝΑΙ ( εμείς θα βγούμε πρώτοι στο ναί γράφανε τα πανώ στα χωριά και στις πόλεις). Ο Γιώργος ήταν πονηρός και μάγκας και καραμπουζούκλας και πήγανε στην μητρόπολη Αθηνών στην ορκωμοσία του το 1973 ώς πρόεδρος αρκετοί πολιτικοοί τότε κάπως δευτεροκλασάτοι. Ω ντιρλαντά ντιρλανταντά βαράγανε τα ηλεκτροφωνα με δίσκους 45 στροφών και βαράγανε και το μεγάλο λαικό άσμα του Καζαντζίδη '' ένας σκύλος και μια γυναίκα ήταν στο σπίτι του όλη η ζωή Αυτός τα χέρια της της τα φιλούσε κσι αυτή η αχάριστη τον εραστή"". Μετά πλακώσανε τα υπαρξιακά τραγούδια ... '' υπάρχω '' φλυγαμε απ το νάτο '' η καρδιά δεν ρίναι νάτο έτσι να αποχωρούμε'' ξαναγυρίσαμε και όλα καλά , όλα καλά,,, και κακά μαζί. Γιατί και ''ουδέν καλώς αμοιγώς κακού'".

Καλά

μην τρελενεστε και πολύ με τους βόρειους και το ότι έχουν βασιλιάδες και πράσινα άλογα.Εκτος τους νεροβραστους Άγγλους,οι υπόλοιποι είναι να χαμε να λέμε.Επειδη ζω αρκετά στην Ολλανδία,ο δικός τους δεν τους στοιχίζει τίποτα.Δουλευει, δεν έχει επίσημες εμφανίσεις πολλές, δεν έχει και καμιά τρελή φρουρά και ζει στο σπίτι του.Τωρα,αν είναι να έρθουν και οι τέως με αυτές τις προϋποθέσεις, το συζητάμε.

andreas

KANONIKOS GENTELMAN. 8A PREPEI KAPOIA FORA NA KALESOUME STO PROEDRIKO MEGARO TON VASILEIA KONSTANTINO: EXEI KANEI POLLA GIA THN ELLADA

Dario

Όταν στην Ευρώπη οι βασιλιάδες-βασίλισσες κλπ είχαν σταματήσει να ασκούν διακυβέρνηση απο τον 19 αιώνα, οι δικοί μας ήθελαν να κυβερνήσουν, εάν εξαιρέσεις τον Αλέξανδρο που αν δεν τον έτρωγε η μαιμού δεν θα είχαμε μικρασιατική καταστροφή, και η βασιλεία θα είχε γίνει όπως και στην Ευρπωπη. Και για να μην πει κάποιος καμιά κουβέντα, δεν είμαι υπέρ του θεσμού της βασιλείας, αλλά γουστάρω να δω τον Κάρολο βασιλιά της Αγγλίας.

Γιαννης Π.

Παντως αν κανεις διαβασει τα σχολια των αναγνωστων, θα διαπιστωσει οτι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ εχουν σιχαθει τους πολιτικαντηδες. Βλεπουν και κρινουν τις διαφορες μεταξυ Πακηδων, Τσιπραιων και λοιπων αποβρασματων της κοινωνιας και της Βασιλικης οικογενειας...

Λευτέρης

Ο υποτιθέμενος κακός Πρόεδρος της Δημοκρατία αλλάζει. Σύντομα. Ο κακός βασιλιάς ποτέ. Τα Δημόσια Αξιώματα δεν κληρονομούνται στην Σύγχρονη Δημοκρατία. Τελεία κάθε άλλη κουβέντα.

John

Η πραγματικοτητα εχει δειξει οτι οι ΠτΔ που αλλαζουν ειναι ο ενας χειροτερος απ τον αλλον. Απο την αλλη μερια, στις χωρες που εχουν Βασιλευομενη Δημοκρατια, οπως Σουηδια, Δανια, Μεγ. Βρετανια, Βελγιο κ.α. δε βλεπω ουτε προβλημα με το οτι δεν αλλαζει ο ανωτατος αρχοντας να εχουν, ουτε ελειμμα δημοκρατιας. Αλλωστε, ο Βασιλιας δεν κυβερνα, ειναι αλλος ο ρολος του.

Β52

Ο Κωνσταντίνος έφυγε διότι οι ακροδεξιοί , οι δεξιοί και οι αριστεροί δεν ήθελαν μία εξουσία έξω από τον έλεγχό τους. Έτσι έστρεψαν με προπαγάνδα την πλέμπα εναντίον του και τον ξεφορτώθηκαν. Και μετά κατάστρεψαν τη χώρα. Η πλέμπα φυσικά δεν έχει μυαλό (αν είχε δεν θα ήταν πλέμπα) και εξακολουθεί να αναμασά τις προπαγάνδες που την τάϊσαν, ακόμα και σήμερα που το παιχνίδι φάνηκε ότι ήταν στημένο και που αυτοί που έδιωξαν τον βασιλιά απέδειξαν τί ήταν.

εξαιρετικό σχόλιο

ετσι ακριβως

Jerry

Ήσουν εκεί οταν έγινε το δημοψήφισμα;

Πρώτα

απ'όλα κανείς δεν τους φοβάται! Είναι απλώς ύβρης να διαβούν το κατώφλι του Μεγάρου της Δημοκρατίας! Δεύτερον ήταν βασιλείς με βαυαρικό αίμα, δεν ΕΊΝΑΙ ΈΛΛΗΝΕΣ!!!! Και επιπλέον τα λάθη που κάνουμε ας μην τα ρίχνουμε στο θεσμό της δημοκρατίας! Δεν θα λύσουν τα προβλήματα μας οι Γαλαζοαιματοι και οι αηδιες!Ας μάθουμε να εκτιμάμε το δώρο που έχουμε επιτέλους και ας το προστατεύουμε αντί να το πληγώνουμε!Οι Έλληνες δεν υποκλίνονται μπροστά σε κανέναν και αυτό είναι αδιαπραγματευτο!

John Doe

Μέχρι στιγμής έχουμε υποκλιθεί πάντως στον τσιπρα και στον αναρχοκομμουνιστικό συρφετό του...

Απ.

Δηλαδη εσενα αν πχ ο προπροπαππους σου ηταν τουρκος (διολου απιθανο λογω 400 ετων οθωμανικης κυριαρχιας), παει να πει οτι κι εσυ Τουρκος εισαι, σωστα; και ο Αντετοκουμπο που οι γονεις του ειναι νιγηριανοι, εχει νιγηριανο αιμα κ αρα δεν ειναι Ελληνας. Τρομερη λογικη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης