Ηλίας Μπόγδανος: O frontman της πιο cool ελληνικής μπάντας μόλις έσπασε έναν πολυέλαιο

Ηλίας Μπόγδανος: O frontman της πιο cool ελληνικής μπάντας μόλις έσπασε έναν πολυέλαιο

Ποιοι είναι οι INCO; Τέσσερα αγόρια που έχουν ήδη εμφανιστεί με Ρόμπι Γουίλιαμς, Kovacs, Kasabian, White Lies, David Guetta, Wiz Khalifa και Ellie Goulding και κάνουν sold-out εμφανίσεις στο ιστορικό «Rock ’n Roll». Ο Ηλίας Μπόγδανος κάνει stage diving και σπάει -κυριολεκτικά- τα πάντα

frontman_arthroo
Η νέα αγαπημένη boy band πρόσφατα κυκλοφορήσει το βιντεοκλίπ του κομματιού «Μείνε». Ο Ηλίας στο τραγούδι, ο Αλεξ στην κιθάρα, ο Εκτορας στα ντραμς και ο Λευτέρης στο μπάσο, τα τέσσερα μέλη των INCO, της πιο cool ελληνικής μπάντας, μπήκαν πριν από λίγο καιρό στη δημιουργική δισκογραφική οικογένεια της Cobalt Music. Ο Ηλίας Μπόγδανος έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πάντειο, έχει αποφοιτήσει από την καλύτερη ιδιωτική σχολή γυμναστών και μέχρι πρότινος κάλυπτε καθημερινά τεράστιες αποστάσεις (από τον Αγιο Στέφανο μέχρι την Ηλιούπολη) για να παραδίδει μαθήματα spinning και να γυμνάσει τους πελάτες του.

Οι Inconsistencies (το πρώτο όνομα της μπάντας) ξεκίνησαν ως σόλο project του Ηλία το 2014, όταν έλαβε μέρος στο Red Bull Bedroom Jam και κέρδισε με το σπαθί του την εμφάνισή τους στο Ejekt Festival αλλά και την ηχογράφηση του LP τους στα Red Bull Studios του Λονδίνου. Τελικά το σόλο έγινε μπάντα με τους κολλητούς και ξεκίνησαν τα live. Κάπως έτσι βρέθηκαν να ανοίγουν από τη Μόνικα μέχρι τον Ρόμπι Γουίλιαμς (που δεν τους έριξε ούτε ένα βλέμμα, αλλά έτσι είναι οι μεγάλες ντίβες).

«Χαρήκαμε πολύ όταν παίξαμε στο Exit, το μουσικό φεστιβάλ της Σερβίας. Ηταν μια φανταστική εμπειρία. Εδώ και τέσσερα - πέντε χρόνια κάνουμε πολλές εμφανίσεις σε σκηνές και μαγαζιά και έχουμε αποκτήσει το δικό μας κοινό. Δεν περιμέναμε, πάντως, τα απανωτά sold-out στο ‘‘Rock ‘n Roll’’. Εμφανιζόμασταν τις Τρίτες και γινόταν κανονικό πάρτυ. Στο τελευταίο live έσπασα τον πολυέλαιο και δυστυχώς τον πλήρωσα από την τσέπη μου. Εκανα stage dive και τον πήρα μαζί μου. Επιβεβαιώσαμε τη φήμη μας, τα live μας ‘‘τα σπάνε”. Κυριολεκτικά».

Οι INCΟ έγραψαν το καλοκαίρι του 2017 το κομμάτι «Βρες τη δική σου αλήθεια», το οποίο έντυσε γνωστό διαφημιστικό. Ετσι τους πρόσεξαν στην Cobalt Music και αποφάσισαν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. «Δεν υπάρχει ταβάνι για το πού θα φτάσουμε. Πλέον αφοσιωθήκαμε φουλ στη μουσική. Κάνουμε συνεχώς πρόβες και είμαστε στο στούντιο. Εχει αλλάξει εντελώς η ζωή μας. Δεν ξέρω αν θα γίνουμε ροκ σταρ. Είμαστε καλά παιδιά. Η φάση “ποτά - φαγητά - ξενύχτια” δεν ήταν ποτέ στην καθημερινότητά μας. Τα κάνουμε όλα με μέτρο. Εγώ αθλούμαι πολύ από μικρός. Πρόσφατα με ελάχιστη προπόνηση πήρα μέρος σε αγώνα τριάθλου και τερμάτισα πρώτος στην κατηγορία μου. Πιστεύω ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα με μέτρο και χωρίς στερήσεις. Δεν είναι ωραίο να αφήνεται κανείς. Τώρα δεν δουλεύω τόσες ώρες σε γυμναστήρια. Ασχολούμαι full time με το συγκρότημα».

Θα έβλεπε το συγκρότημά του σε ένα μεγάλο νυχτερινό μαγαζί; «Η μουσική μας είναι κάτι φρέσκο, κάτι διαφορετικό. Ξεκινήσαμε με alternative ήχο και σίγουρα δεν νομίζω ότι μας ταιριάζει το λαϊκό. Φυσικά θα συνεργαζόμασταν με κάποιο μεγάλο όνομα και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το πρόγραμμα σε κάποιο μαγαζί. Πλέον η διασκέδαση στην Αθήνα είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε κλαμπ και μεγάλα μαγαζιά. Εμείς όπου εμφανιστούμε θα το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Θα... τα σπάσουμε. Μια χαρά, πιστεύω, θα ταιριάζαμε με κάποιον μοντέρνο καλλιτέχνη όπως ο Γιώργος Σαμπάνης. Πιστεύω ότι είναι πλέον έτοιμο μουσικά το αυτί του μέσου Ελληνα να δεχτεί κάτι πιο ποπ».

Η καλύτερη στιγμή μιας μπάντας ποια είναι; «Το ζωντανό. Ολη η κούραση, όλο το άγχος και το στρες εκτονώνονται επί σκηνής και γίνεται τρελό πάρτυ». Πώς και δεν έχουν λάβει μέρος σε κάποιο μουσικό σόου; «Τα εκτιμώ και τα σέβομαι αυτά τα τηλεοπτικά μουσικά προγράμματα. Είναι ωραίο βήμα να σε γνωρίσει το κοινό. Αποκτάς τεράστια προβολή. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν με εκφράζει. Δεν σημαίνει ότι το σνομπάρω. Απλά είχαμε πάντα την πορεία μας. Το ένα έφερνε το άλλο και δεν φτάσαμε ποτέ στο σημείο να δηλώσουμε συμμετοχή σε κάποιο μουσικό σόου».

Νιώθει αμηχανία όταν τον προσεγγίζουν οι fans του γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Του στέλνουν μηνύματα στο Instagram; «Εννοείται ότι μου στέλνουν. Ως συγκρότημα έχουμε τρομερό interaction με τον κόσμο και δεν το παίζουμε απρόσιτοι. Δεν κάνουμε σταριλίκια. Μιλάμε πολύ με τον κόσμο που έρχεται στα live μας. Δεν μας έχει κάνει να νιώσουμε αμήχανα. Μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα».

frontman1
frontman2
frontman3
frontman4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης