ΑΝΤ1 και Vice επεκτείνονται σε Ρωσία και άλλες 6 χώρες

ΑΝΤ1 και Vice επεκτείνονται σε Ρωσία και άλλες 6 χώρες

Σε πρότυπο ανάπτυξης αναδεικνύεται ο Ομιλος ΑΝΤ1, ο οποίος εξακολουθεί να επεκτείνεται στην περιοχή της Βαλκανικής - και όχι μόνο. Αυτή τη φορά, είναι η συνεργασία με το ρηξικέλευθο και αντισυμβατικό Vice που οδηγεί τις εξελίξεις

ΑΝΤ1 και Vice επεκτείνονται  σε Ρωσία και άλλες 6 χώρες
Tη διεθνή επέκτασή του και στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίζει το Vice, σε συνεργασία με τον Ομιλο ΑΝΤ1. Οι δραστηριότητες του Vice επεκτείνονται σε Ρωσία, Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία. Παράλληλα οι δραστηριότητες του Vice, από κοινού με τον ΑΝΤ1, θα συνεχιστούν στην Ελλάδα, στη Σερβία και τη Ρουμανία, χώρες δηλαδή όπου ήδη η συνεργασία σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις. Η επέκταση του Vice ακολουθεί την αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου ΑΝΤ1, με στόχο την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου του κοινού στις λεγόμενες «δυναμικές ηλικίες».

Λυδία λίθος της στρατηγικής του Ομίλου Aντ1 είναι η περαιτέρω επέκτασή του στις διεθνείς αγορές με έμφαση στα ψηφιακά μέσα. Η εγκαθίδρυση του Vice στη Ρουμανία και τη Σερβία, χάρη στη συνεργασία με τον ΑΝΤ1, έχει προσφέρει αξιομνημόνευτα ντοκιμαντέρ, όπως το αφιέρωμα στους πειρατές του Δούναβη. Η επέκταση της κοινοπραξίας του ΑΝΤ1 με το Vice σε επτά νέες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εντάσσεται στη στρατηγική επέκτασης του ομίλου σε νέες αγορές και την προσέγγιση σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του νεανικού κοινού μέσα από τα new media. 

Με βάση και εφαλτήριο την Ελλάδα, ο Ομιλος ΑΝΤ1 προσφέρει την τεχνογνωσία και τις υποδομές του σε μεγάλες διεθνείς ψηφιακές εταιρείες όπως το Vice για να αναπτυχθούν, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και υπηρετώντας το όραμα για ελληνική διεθνή πρωτοπορία, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι ο Ομιλος AΝΤ1 αποτελεί πλέον μια σημαντική δύναμη στον χώρο των media στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Η συνεργασία αποδίδει

Κλείσιμο
Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Vice, Σέιν Σμιθ, δήλωσε σχετικά: «Το Vice έχει βρει μια απίστευτη αγορά στην Ανατολική Ευρώπη. Γιατί; Επειδή οι νέοι θέλουν να βλέπουν εκείνο το είδος του περιεχομένου που έχει σημασία γι’ αυτούς, είτε πρόκειται για ειδησεογραφία, είτε για lifestyle, είτε για ντοκιμαντέρ, αποτυπωμένα με τον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν τον κόσμο. Πολύ λίγα ΜΜΕ καταφέρνουν να τους το προσφέρουν αυτό. Ο Ομιλος ΑΝΤ1 αποτελεί τον ιδανικό εταίρο, καθώς διαθέτει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κατανοεί πλήρως τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες του Vice».

Από τη δική του πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού υπογραμμίζει ότι «η συνεργασία μας με το Vice είναι μια πραγματική επιτυχία. Το Vice έχει μια μοναδική παρουσία και λειτουργεί σαν μαγνήτης για το νεανικό κοινό. Εμείς ως όμιλος παρέχουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες και πολύ γρήγορα δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερα μεγάλο κοινό. Μέσω της μονάδας Amplifier, παρέχουμε ένα ‘‘one stop shop’’ για ψηφιακές εταιρείες, οι οποίες επιθυμούν να επεκταθούν γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία στην Ανατολική Ευρώπη».

Το Vice και ο Oμιλος ΑΝΤ1 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2014, με την έναρξη της λειτουργίας του Vice στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή δημιούργησε μια δυναμική επιχείρηση που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο τοπικού ενδιαφέροντος, το Vice κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από σημαντικές ειδήσεις, όπως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τα δεινά των προσφύγων από τη Συρία, μέχρι πολιτισμικά και θέματα lifestyle τα οποία σχετίζονται με τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και την καθημερινότητα των νεαρών Ελλήνων.

Η συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤ1 και του Vice έχει καταφέρει να αυξήσει τους τελευταίους 12 μήνες τους επισκέπτες των τοπικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα κατά 91%, στη Ρουμανία κατά 112% και στη Σερβία κατά 180%. Πέραν αυτής της μεγάλης επιτυχίας στα ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο του Vice πέτυχε αμέσως ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στα δυναμικά κοινά- και κυρίως στο κοινό ηλικίας 18-34 ετών. Το Vice σήμερα προβάλλει μια καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση και έχει παραγάγει αρκετά 45λεπτα αφιερώματα για το Διαδίκτυο. 


Ο συνιδρυτής του Vice Σέιν Σμιθ και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού 

Vice, η άλλη ματιά στην αλήθεια


Το Vice είναι μια παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που απευθύνεται στο νεανικό κοινό, με παραγωγές προερχόμενες από στούντιο. Ξεκίνησε το 1994 και πλέον δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, διανέμοντας υλικό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα σε όλη την ψηφιακή και αναλογική τηλεόραση, την κινητή τηλεφωνία, τον κινηματογράφο και τα social media. Το Vice περιλαμβάνει ένα διεθνές δίκτυο ψηφιακών καναλιών, στούντιο τηλεόρασης και δυνατότητα παραγωγής ταινιών. Διαθέτει επίσης ένα περιοδικό, μια δισκογραφική εταιρεία, εσωτερικά γραφεία δημιουργικών υπηρεσιών και έναν εκδοτικό οργανισμό. Πρόσφατα, δε, ανακοίνωσε μια νέα διαδικτυακή τηλεοπτική κοινοπραξία, το Viceland, τον ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό του Vice.

Στις πάμπολλες αποκλειστικότητες και τις επιτυχίες του Vice συγκαταλέγονται πρωτότυπα και ασυνήθιστα ρεπορτάζ, όπως ότι κατόρθωσε να βάλει τον Μπαράκ Ομπάμα μέσα στη φυλακή για να ακούσει τα προβλήματα των κρατουμένων, και φυσικά η σχετική εκπομπή στο HΒΟ, ή ότι ο Σέιν Σμιθ είχε πάει στη Βόρεια Κορέα. Θέματα τέτοιου είδους ανεβάζουν διαρκώς τη δημοτικότητά του, κυρίως στο νεανικό κοινό, αλλά και αποφέρουν σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Σημείο-κλειδί είναι η σημασία που αποδίδει το Vice στα πρωτότυπα θέματα, όπως στους γίγαντες της Ισλανδίας, μια ατίθαση γενιά μπόντι μπίλντερ που ασκείται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Ομως και το Vice Ελλάδας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, έχει αγγίξει θέματα που άλλοι δεν θα τολμούσαν, προσεγγίζοντας την ελληνική οικονομική κρίση με μια εικονοκλαστική ματιά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης