Ο οινοτουρισμός στην Προβηγκία και οι διάσημοι αμπελώνες της Νότιας Γαλλίας

Ο οινοτουρισμός στην Προβηγκία και οι διάσημοι αμπελώνες της Νότιας Γαλλίας

Σε αρχικό ακόμη στάδιο ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα, αλλά στην Ιταλία και τη Γαλλία είναι διαδεδομένος

oinotourismos_xr
Μπορεί ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα να βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, ωστόσο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος, με εκατομμύρια λάτρεις του καλού κρασιού να επισκέπτονται κάθε χρόνο αμπελουργικές περιοχές, με σκοπό να δοκιμάσουν νέες ποικιλίες και γεύσεις

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι τουρίστες που ενδιαφέρονται γι' αυτό το είδος του τουρισμού, δαπανούν χιλιάδες ευρώ κατ' άτομο, προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία.

Ένας τέτοιος και ιδιαίτερα διαδεδομένος προορισμός είναι η Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας, γνωστή για την παραγωγή του ροζέ κρασιού Lush Blush, το οποίο έχει κατακτήσει την υψηλή γαστρονομία με τα αρώματα και τη γεύση του.
oinotourismos_in__2_
Κλείσιμο

Στην καρδιά της Προβηγκίας, βρίσκεται ο διάσημος αμπελώνας του Chateau De Berne με ιστορία οινοπαραγωγής τουλάχιστον 300 ετών και έναν αμπελώνα 1200 στρεμμάτων που περικλείεται από την παρθένα φύση του νότου. Από τον Chateau de Berne παράγονται αποκλειστικά και μόνο ροζέ κρασιά, που εκφράζουν σε βάθος τον χαρακτήρα της περιοχής.

Δημιουργοί του Lush Blush ο master της οινοποιίας Alexis Cornu και o ιδρυτής της εταιρίας Lush Blush Rosé, Paul Bramley.
oinotourismos_in__1_

Ο Alexis Cornu έχει σπουδάσει στη Γαλλία (Bordeaux, Montpellier) και στη Γερμανία, αφιερώνοντας τη ζωή και την καριέρα του στη βιομηχανία της οινοποιίας. Έχει εργαστεί στο Μπορντό, την Αυστραλία, την Προβηγκία, την κοιλάδα του Ρον και την Ιαπωνία : «Δεν υπάρχει τυπική ημέρα στη ζωή ενός παραγωγού οίνου. Το κλειδί για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών οίνων είναι να ακούτε και να προσαρμόζεστε στους ρυθμούς της φύσης. Με παρατηρητικότητα, αίσθηση και αντίδραση.»

Από την άλλη ο Paul Bramley είναι γνωστός εδώ και δεκαετίας για την αγάπη του για το φαγητό και το καλό κρασί. Θεωρείται από τους λίγους στον κόσμο που έχει δειπνήσει σε περισσότερα από 430 εστιατόρια με αστέρια Michelin σε όλο τον κόσμο.
oinotourismos_in__3_

Εμπειρία στο όλο ταξίδι για οινοτουρισμό στην Προβηγκία και η θρυλική Villa Fito του 18ου αιώνα που βρίσκεται στην καρδιά του οινικού κτήματος 1.000 στρεμμάτων, και το πέντε αστέρων ξενοδοχείο, Relais & Châteaux Hotel, τα οποία αποτελούν τον ιδανικό προορισμό ηρεμίας και χαλάρωσης.

Το ταξίδι στην Προβηγκία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά πριν από λίγες ημέρες και μια παρέα επώνυμων Ελλήνων μετά από κάλεσμα της All About Gourmets που έχει αναλάβει την εισαγωγή του Lush Blush για Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικά πλάνα από τη Φλόριντα: Δραπέτης φυλακών κρατάει ομήρους μητέρα και κόρη

Σκάνδαλο στην Τουρκία με τον Ερντογάν και τον γαμπρό του - Η κυβέρνηση νοίκιαζε drones του Μπαϊρακτάρ με 1,2 εκατ. λίρες την ημέρα

Έφτασαν στον Έβρο με δυο πολυτελή Ι.Χ. κλεμμένα από τη Βρετανία - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης