Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης που αποχώρησε από παράσταση επειδή «δεν ήταν τηλεοπτικός»

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης που αποχώρησε από παράσταση επειδή «δεν ήταν τηλεοπτικός»

Αριστούχος απόφοιτος Δραματικής Σχολής και με ηχηρή παρουσία στον χώρο, ο ηθοποιός που αποχώρησε από θεατρικό έργο επειδή «δεν θα προσέλκυε τον κόσμο»

kwnstantinos_mwraitis7
Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης να μην είναι «τηλεοπτικός και να μην προσελκύει κόσμο για να γραφτεί στους συντελεστές» όπως δήλωσε ότι του είπαν στην παράσταση, ωστόσο, η πορεία του στον χώρο του θεάτρου είναι αξιοσημείωτη.

Ο ηθοποιός αποχώρησε από το θεατρικό έργο «Οιδίπους Τύραννος», όταν του ανακοινώθηκε από την παραγωγή, ότι το όνομά του δεν θα μπει στους συντελεστές, επειδή δεν ήταν... αρκετά τηλεοπτικός.

Σε ανάρτησή του, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι ηθοποιοί δεν είμαστε τσαντάκια αναλόγως με τους followers μας να πιάνουμε την ανάλογη θέση στη βιτρίνα. "Δεν είσαι τηλεοπτικός και δεν θα προσελκύσεις κόσμο, οπότε δεν θα σε συμπεριλάβουμε σε προωθητικό υλικό" μου είπε η παραγωγή. Όπως και πολλά άλλα που δεν θα ήθελα να αναφέρω».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης
Ο Κωνσταντίνος Μοραΐτης είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2010) και του τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Royal Central School of Speech and Drama (2016). Είναι δάσκαλος Physical Theatre το οποία διδάσκει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Το 2020 εκπροσώπησε το Εθνικό Θέατρο στα πλαίσια του UTE Fest [Φεστιβάλ Ένωσης Θεάτρων Ευρώπης] σαν νέος σκηνοθέτης, έπειτα από προσωπική επιλογή του Declan Donnellan.
Κλείσιμο

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Αγγλία, περιόδευσε στη Μεγάλη Βρετανία με τους DV8 με την παράσταση “To Be straight with you” και συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Σίλβα στο “I am because you are”, στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Fringe. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων με τους Σίμο Κακάλα, Σοφία Μαραθάκη, Fly Theatre κ.α.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ο Μορφωμένος» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μία παράσταση που βασίστηκε στη συνέντευξη του Σκευοφύλακα (οδηγού του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο), «Ηλέκτρα: Μία σύγχρονη τραγωδία» της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου, μία παράσταση που βασίστηκε στη ζωή και τον θάνατο της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης, Ηλέκτρας Αποστόλου και «Κωσταλέξι», μία παράσταση που ασχολείται με την υπόθεση της Ελένης Καρυώτη.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής εταιρείας θεάτρου 812:Coal Theatre Compa.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης