ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σίντι Λόπερ: Δεν ήθελε να ηχογραφήσει το «Girls Just Want to Have Fun» επειδή ήταν γραμμένο από άντρες

Σίντι Λόπερ: Δεν ήθελε να ηχογραφήσει το «Girls Just Want to Have Fun» επειδή ήταν γραμμένο από άντρες

«Προσπαθούσα πολύ σκληρά να φτιάξω έναν ύμνο που θα ενέπνεε τις γυναίκες και θα άνοιγε τις πόρτες σε όλες τις γυναίκες» δήλωσε η τραγουδίστρια

cyndi_lauper
Όταν η Σίντι Λόπερ άκουσε για πρώτη φορά το «Girls Just Want to Have Fun», δεν ήθελε να το ηχογραφήσει. Τώρα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη για τη φεμινιστική κληρονομιά του.

Η ιστορία πίσω από τη μεγαλύτερη επιτυχία της διάσημης τραγουδίστριας αποκαλύφθηκε στο «Let the Canary Sing», ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα της, που έκανε πρεμιέρα στο «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca» την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια του κόκκινου χαλιού για την πρεμιέρα, η Λόπερ μίλησε στο «PEOPLE» για το ντοκιμαντέρ και τη μουσική της.

«Προσπαθούσα πολύ σκληρά να φτιάξω έναν ύμνο που θα ενέπνεε τις γυναίκες και θα άνοιγε τις πόρτες σε όλες τις γυναίκες», είπε η 69χρονη τραγουδίστρια για το «Girls Just Want to Have Fun», το lead single από το ντεμπούτο άλμπουμ της «She's So Unusual».

«Όχι μόνο μια ομάδα γυναικών, αλλά κάθε κοριτσάκι θα μπορούσε να δει τον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει ότι και εκείνο μπορεί να έχει μια χαρούμενη εμπειρία στη ζωή», δήλωσε η Λόπερ.

Αλλά δεν είδε τη δυνατότητα να γίνει το «Girls Just Want to Have Fun» ένα ενδυναμωτικό τραγούδι για τις γυναίκες με την πρώτη ακρόαση. Το τραγούδι γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά από τον Ρόμπερτ Χαζάρντ και ο τότε παραγωγός της Λόπερ, Ρικ Τσέρτοφ, την πήγε να τον δει να το ερμηνεύει ζωντανά.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Τσέρτοφ θυμάται ότι η Λόπερ έγειρε το αυτί του προς το μέρος της κατά τη διάρκεια της ερμηνείας για να του πει: «Δεν θα έκανα ποτέ αυτό το γαμ***** τραγούδι».

Κλείσιμο
Εκείνη την εποχή, η Λόπερ δεν ήθελε να ηχογραφήσει ένα τραγούδι για τις γυναίκες που ήταν γραμμένο από την ανδρική οπτική γωνία. «Κάθε φορά που θέλουμε να διασκεδάσουμε, είμαστε πόρνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια στο ντοκιμαντέρ της.

Η ίδια και ο Τσέρτοφ δούλεψαν πάνω σε «πολλά demos» του τραγουδιού, καθώς η Λόπερ ήθελε να το κάνει να ακούγεται πιο διασκεδαστικό εφόσον ήθελα να το τραγουδήσει υπό το γυναικείο πρίσμα. «Θα έπρεπε να είναι σε τρομπέτα γιατί διαλαλούμε μια ιδέα», είπε για την προσέγγισή της στο τραγούδι.

Στο στούντιο, προσπάθησε να κάνει το τραγούδι να ακούγεται σαν διακοπές, εμπνευσμένο από διαφημίσεις για το «Raceway Park» στο Νιου Τζέρσεϊ. Αφού δοκίμασε νέους ήχους και κατέληξε στο εμβληματικό πλέον κιθαριστικό κομμάτι, η Λόπερ θυμάται: «Ξαφνικά, όλοι το ακούσαμε».

Όταν ήρθε η ώρα να γυριστεί το μουσικό βίντεο για το «Girls Just Want to Have Fun», η διάσημη ερμηνεύτρια ήθελε να επιλέξει μια διαφορετική ομάδα γυναικών. Είχε κουραστεί να βλέπει μόνο μια φυλή ανθρώπων σε βίντεο από διαφορετικά είδη μουσικής εκείνη την εποχή. «Ήταν ένα καλό μήνυμα για τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα έφηβα κορίτσια», δήλωσε ο Boy George στο ντοκιμαντέρ.

Η Λόπερ ήθελε επίσης να βάλει τη μητέρα της, Κατρίν, να υποδυθεί τη μητέρα της στην οθόνη. «Είπα στη μητέρα μου: "Αν το κάνεις αυτό, θα φέρει τις μητέρες και τις κόρες πιο κοντά". Πρέπει να μοιραστώ την επιτυχία μου με τη μαμά μου».

Δείτε το βίντεο κλιπ
Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun (Official Video)

Η Κατρίν πέθανε σε ηλικία 91 ετών πέρυσι μετά από μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ και την αγγειακή άνοια.

«Η μαμά μου ήταν μαζί μου και νιώθω ότι ήμουν πραγματικά τυχερή και προνομιούχα που το έκανα αυτό», σημείωσε η Λόπερ, αναπολώντας την επιτυχία του τραγουδιού, το οποίο έφτασε στο Νο. 2 του Billboard Hot 100 και παραμένει εμβληματικό μέχρι σήμερα.

«Τώρα, η αδελφή μου [Έλλεν] και ο αδελφός μου [Φρεντ] ήρθαν, και ήταν στο ντοκιμαντέρ και μιλούσαν»,προσθέτει η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια. «Η οικογένεια, υποθέτω, είναι πολύ σημαντική».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση 27χρονης στην Κω: «Η Αναστάζια έπεσε θύμα απαγωγής» λέει η μητέρα της

Ρωσία: Ο Πούτιν απαγορεύει την αλλαγή φύλου και ιδρύει ινστιτούτο ψυχιατρικής μελέτης των ΛΟΑΤΚΙ

ΓΕΕΘΑ: Έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο στην Πύλο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης