Πομ Κλεμεντιέφ: Η δραματική ιστορία της - Από την τραγωδία στην επιτυχία στον κινηματογράφο

Πομ Κλεμεντιέφ: Η δραματική ιστορία της - Από την τραγωδία στην επιτυχία στον κινηματογράφο

Το νέο είδωλο των fashionistas και των 1,4 εκατομμυρίου followers στο Instagram επέλεξε να μην ακολουθεί κανέναν - Δεν είναι σνομπ, απλώς δεν την αφορούν οι λογαριασμοί των άλλων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
klementieff_arthro
Κόρη ενός Γαλλορώσου και μιας Κορεάτισσας -εξ ου και η εξωτική ομορφιά της-, γεννήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά και έζησε στην Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού, πριν καταλήξει στη Γαλλία. Το μικρό όνομά της σημαίνει στα κορεατικά και «άνοιξη» και «τίγρης», ανάλογα το πώς θα το προφέρεις. Η Πομ Κλεμεντιέφ είναι προφανώς και τα δύο.

Ακολουθεί τραγική ιστορία: ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή όταν εκείνη ήταν 5 ετών, η μητέρα της είναι σχιζοφρενής και ο αδελφός της αυτοκτόνησε την ημέρα των 25ων γενεθλίων της. Παρά τα δεινά που την κέρασε απλόχερα η ζωή, η Κλεμεντιέφ είναι η ενσάρκωση του κλισέ που συχνά χρησιμοποιεί και η ίδια: «Ο,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, όλοι το γνωρίζουν αυτό».
SPL5508108_077

Αφού πέρασε για ένα φεγγάρι από τη Νομική Σχολή για να κάνει το χατίρι του θείου που τη μεγάλωσε -και τον οποίο έχασε στα 18 της, για να προστεθεί λίγη ακόμα τραγικότητα στην ιστορία της-, τελικά αποφάσισε να σπουδάσει στη δραματική σχολή Cours Florent στο Παρίσι όπου θεωρήθηκε εξαιρετικό ταλέντο.

Από το 2006 έως το 2013 η Κλεμεντιέφ δοκίμασε την τύχη της στον γαλλικό κινηματογράφο με μάλλον μέτρια αποτελέσματα, μέχρι που την ανακάλυψε ο Σπάικ Λι και της έδωσε έναν ρόλο στην ταινία του «Oldboy», στην οποία η Πομ ξεχώρισε με την επιδεξιότητά της στις πολεμικές τέχνες. Κάπου εκεί μάζεψε τα άπειρα ρούχα της σε όσες βαλίτσες βρήκε μπροστά της και μετακόμισε στο Λος Αντζελες και τον πλανήτη Χόλιγουντ.

Για τους fans του μαρβελικού σύμπαντος, η Πομ είναι η Μάντις από τους «Φύλακες του Γαλαξία» -η ταινία-φινάλε της σειράς προβάλλεται αυτές τις ημέρες στις αίθουσες-, ωστόσο η Γαλλίδα ηθοποιός θα επανακάμψει κινηματογραφικά με την έβδομη ταινία των «Επικίνδυνων Αποστολών», η οποία θα έχει τόσο χορταστική διάρκεια που γυρίζεται σε δύο μέρη.
SPL6752534_044
H Κλεμεντιέφ στο 76 Φεστιβάλ των Καννών

Κλείσιμο
Η Κλεμεντιέφ δήλωσε μαγεμένη από τη συνεργασία της με τον Τομ Κρουζ, όχι τόσο όμως ώστε να σπάσει τον κανόνα της να μην ακολουθεί κανέναν στο Instragram. Από την άλλη μεριά, ο σκηνοθέτης της ταινίας Κρίστοφερ ΜακΚουάρι της έπλεξε το εγκώμιο και δήλωσε ότι χρειάστηκε να ξαναγράψει το σενάριο για χάρη της επειδή η παρουσία της είναι καθηλωτική. «Καμία σχέση με τη Μάντις που θυμάστε», δήλωσε ο ίδιος. Ε, βέβαια, ως Μάντις φορούσε κεραίες μέλισσας στο κεφάλι της. Τώρα θα είναι απλώς μια καλλονή.

Φωτογραφίες: Splashnews.com / IDEAL IMAGE


Ειδήσειςσήμερα

«Επιχείρηση Ροδόπη» στη ΝΔ- Τα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ και η επίσκεψη Μητσοτάκη πριν τις εκλογές

Νίκος Μαραντζίδης: Ο νέος «καπετάνιος» του ΣΥΡΙΖΑ είναι και κομμουνιστής και... κομμουνιστοφάγος

Βίντεο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σε γειτονιά της Αθήνας - Έβγαλαν ακόμη και σπαθιά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης