Eurovision 2023: Η εμφάνιση του Andrew Lambrou στον τελικό - Δείτε το βίντεο

Eurovision 2023: Η εμφάνιση του Andrew Lambrou στον τελικό - Δείτε το βίντεο

Ο νεαρός τραγουδιστής εκπροσώπησε την Κύπρο με το τραγούδι «Break a Broken Heart»

andrew-lamprou-2023
Ο Andrew Lambrou εκπροσωπεί την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision με το «Break a Broken Heart» και η εμφάνισή του στη σκηνή άφησε θετικές εντυπώσεις

Ο νεαρός τραγουδιστής έδωσε ένα σόου με αντιφατικά εφέ, αφού από τη μία «καίγεται» στις φλόγες και από την άλλη «ρέει» ανάμεσα σε καταρράκτες.

Αν και η Κύπρος κατέχει την 18η θέση στα προγνωστικά, η βραδιά πιθανώς να κρύβει κάποιες ανατροπές στην ψηφοφορία.

Δείτε την εμφάνιση της Κύπρου

Andrew Lambrou - Break A Broken Heart (LIVE) | Cyprus 🇨🇾 | Grand Final | Eurovision 2023


Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού επιμελήθηκαν οι Jimmy Jansson και Thomas Stengaard, γνωστοί για άλλα πρότζεκτ από παλαιότερες Eurovision του με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, της Γερμανίας, της Κύπρου, της Δανίας και του Αγίου Μαρίνου.

Κλείσιμο

Ποιος είναι ο Andrew Lamprou

Το πάθος του νεαρού από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας για τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς, όταν άρxισε φοιτά στο μουσικό σχολείο και να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου. Εκείνο που τον οδήγησε να ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν η νίκη του στον διαγωνισμό φωνητικών του σχολείου Eisteddfod σε ηλικία μόλις 5 ετών, όπου τραγούδησε το «Doh a Deer».

Οι γονείς του ήταν δίπλα του σε κάθε του βήμα και τον στήριξαν ιδιαίτερα στην προσπάθειά του να ασχοληθεί με τη μουσική. Αυτό που τον έκανε να συνειδητοποιήσει τι θέλει για το μέλλον του ήταν οι σπουδές του στο μουσικό σχολίο «La Voce».

andrew-lambrou


Αρχικά, ξεκίνησε να μοιράζεται βίντεο με τις ερμηνείες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αμέσως τράβηξαν την προσοχή του κοινού. Ο αριθμός των προβολών που συγκέντρωναν τα τραγούδια του αυξανόταν συνεχώς, με την εμβέλειά τους να επεκτείνεται μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική.

Τα αμέτρητα σχόλια κάτω από τα βίντεό του σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το YouTube, το Instagram και αργότερα, το TikTok ενέπνευσαν τον Andrew να συνεχίσει να προωθεί τη μουσική του σε όλο τον κόσμο.

Η συνέπεια που τηρούσε, ανεβάζοντας νέο περιεχόμενο σχεδόν κάθε εβδομάδα, οδήγησε στο να αυξάνονται σταθερά οι θαυμαστές του και τα βίντεο του να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μία διασκευή του «Dusk till Dawn» που ανέβασε στο YouTube συγκέντρωσε για παράδειγμα, 2 εκατ. προβολές.


Σε ηλικία 17 ετών, ο Andrew Lambrou τράβηξε την προσοχή της Sony ATV Publishing και υπέγραψε συμβόλαιο με την Maree Hamblion. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς και συγγραφείς τόσο στην Αυστραλία, όσο και στο Λος Άντζελες, όπου πέρασε αρκετούς μήνες. Του έδωσε τη δυνατότητα να βρει το δικό του στυλ και την ψυχή του στη σύνθεση τραγουδιών.

Άλλωστε, πιστεύει ακράδαντα στο ότι πρέπει να μένει κανείς πιστός στον εαυτό του όταν γράφει ή τραγουδάει και στο να αφήνει τη φυσική διαδικασία των μελωδιών και των επιρροών της ζωής να αντικατοπτρίζεται σε αυτό που καταλήγει σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε ένα στούντιο ηχογράφησης.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης