Eurovision 2023: Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να κερδίσουν και φέτος τον διαγωνισμό, αλλά να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα με το τραγούδι τους

Eurovision 2023: Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να κερδίσουν και φέτος τον διαγωνισμό, αλλά να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα με το τραγούδι τους

Το μουσικό συγκρότημα «Tvorchi» θα ανέβει σε λίγες ώρες στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Heart of Steel»

ukraine-2023-tvorchi-87
Οι Tvorchi, που θα εκπροσωπήσουν σε λίγες ώρες την Ουκρανία στον τελικό της Eurovision 2023, μοιράστηκαν πρόσφατα πληροφορίες για την έμπνευση πίσω από το τραγούδι τους και τις φιλοδοξίες τους για τον διαγωνισμό. Σε συνέντευξή τους στο Eurovisionworld, ο Jeffrey Kenny και ο Andrii Hutsuliak, τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος, συζήτησαν πώς η ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου, ενέπνευσε τη συμμετοχή τους στη Eurovision.

Το δίδυμο εξέφρασε ότι πρωταρχικός τους στόχος δεν είναι να κερδίσουν τον διαγωνισμό αλλά να εκπροσωπήσουν την Ουκρανία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος τους είναι να αναδείξουν την ποικιλομορφία της χώρας τους και να παρουσιάσουν απροσδόκητους ηλεκτρονικούς ήχους στο κοινό. Οι Tvorchi πιστεύουν ότι το τραγούδι τους, «Heart of Steel», μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα που συντονίζεται με το αδάμαστο πνεύμα του ουκρανικού λαού. Το κομμάτι γράφτηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία παρατήρησαν τη δύναμη και την άθραυστη φύση των Ουκρανών συμπατριωτών τους, ιδιαίτερα εκείνων που συμμετείχαν στην υπεράσπιση του έθνους τους.
TVORCHI - Heart Of Steel | Ukraine 🇺🇦 | National Final Performance | Eurovision 2023

Παρά τις προκλήσεις του πολέμου, οι Tvorchi τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη μουσική τους καριέρα. Τόνισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να προγραμματίσουν τις δραστηριότητές τους, ακόμη και τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των ρωσικών επιθέσεων που στοχεύουν βασικές υποδομές. Ευγνώμονες για τη βοήθεια που έλαβαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision λόγω της αδυναμίας της Ουκρανίας να το πράξει, οι Tvorchi εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και εξήραν την υποστήριξη που έλαβαν.

Αναλογιζόμενοι τη νίκη τους στο Vidbir 2023, την εθνική εκδήλωση επιλογής της Ουκρανίας, οι Tvorchi παραδέχθηκαν ότι η απόφασή τους να υποβάλουν το «Heart of Steel» ήταν της τελευταίας στιγμής. Αρχικά δεν είχαν κίνητρο για τον διαγωνισμό, αλλά τελικά ένιωσαν ότι το τραγούδι μετέφερε ένα σημαντικό μήνυμα που ήθελαν να μοιραστούν. Η νίκη στον διαγωνισμό αποτέλεσε έκπληξη γι' αυτούς και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την υποστήριξη που έλαβαν από το κοινό που ψήφισε.
340000137_1861851767519455_1411840234495077694_n
Κλείσιμο
Οι Tvorchi μίλησαν επίσης για τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την προετοιμασία των παραστάσεων. Επαίνεσαν τους διοργανωτές και τους τεχνικούς που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το Vidbir σε έναν σταθμό του μετρό παρά τις δύσκολες συνθήκες. Το δίδυμο αναγνώρισε την ανάπτυξή τους από την προηγούμενη προσπάθειά τους στη Eurovision το 2020 και αναφέρθηκε στο επερχόμενο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει μετά τον διαγωνισμό.

Κοιτάζοντας μπροστά στη Eurovision 2023, ο Tvorchi αποκάλυψε ότι είχαν ανανεώσει τη συμμετοχή τους, προσθέτοντας περισσότερα έγχορδα και μια ουκρανική γέφυρα για να ενισχύσουν περαιτέρω το μήνυμα του τραγουδιού. Κρατώντας κάποια στοιχεία από την εμφάνισή τους στο Vidbir, υποσχέθηκαν εκπλήξεις και βελτιώσεις για τη σκηνή της Eurovision. Αν και οι λεπτομέρειες της εμφάνισής τους παρέμειναν κρυφές, το δίδυμο εξέφρασε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και την επιθυμία του να εμπνεύσει τους ακροατές και να ρίξει φως στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Με τους Tvorchi να ερμηνεύουν το «Heart of Steel» στον μεγάλο τελικό της Eurovision στις 13 Μαΐου, ελπίζουν να συνδεθούν με τον κόσμο διεθνώς και να αναδείξουν την ανθεκτικότητα και την ποικιλομορφία της Ουκρανίας. Απώτερος στόχος τους είναι να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να τραβήξουν την προσοχή στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, εμπνέοντας παράλληλα τους ακροατές να γίνουν καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης