Από την Ολυμπιάδα της Τζολί στη Μέδουσα της Θέρμαν - Σταρ που φόρεσαν αρχαιοελληνικό μανδύα

Από την Ολυμπιάδα της Τζολί στη Μέδουσα της Θέρμαν - Σταρ που φόρεσαν αρχαιοελληνικό μανδύα

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου υποδύθηκαν θεές του Ολύμπου, μούσες και ηρωίδες και έγραψαν ιστορία

angelina-565_2
Η πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης στην παγκόσμια κουλτούρα και ο σύγχρονος κινηματογράφος δανείστηκε πολλάκις από την πλούσια ιστορική παρακαταθήκη της χώρας μας.

Τόσο η μυθολογία όσο η ιστορία της Ελλάδας και τα Ομηρικά Έπη, αξιοποιήθηκαν στο έπακρον για χάρη της Έβδομης Τέχνης.

Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ μεταμορφώθηκαν σε θεούς του Ολύμπου, τραγικούς ήρωες σπουδαίων έργων και ιστορικά πρόσωπα.
tzoli_alexander
Η Αντζελίνα Τζολί στην ταινία «Alexander»

Μεταξύ αυτών και μερικές από τις πολυβραβευμένες ηθοποιούς του σύγχρονου κινηματογράφου, που έχουν ξεχωρίσει για το ταλέντο τους αλλά και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Κλείσιμο
Από τη σαγηνευτική Ολυμπιάδα της Αντζελίνα Τζολί μέχρι και τη δική μας μεγάλη ηθοποιό, Ειρήνη Παπά ως Αντιγόνη και Ηλέκτρα, δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του σινεμά που φόρεσαν τον αρχαιοελληνικό μανδύα και «τάραξαν» με την ομορφιά τους τη μεγάλη οθόνη.

Ειρήνη Παπά - Αντιγόνη / Ηλέκτρα
Η Ειρήνη Παπά άφησε τη δική της υπογραφή στον παγκόσμιο κινηματογράφο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τον μεσογειακό πολιτισμό, μέσα από τη λιτή, αρχαϊκή, δωρική μορφή και το αναγνωρισμένο ταλέντο της.

Δεν θα μπορούσε επομένως να μην έχει αναλάβει ρόλους όπως αυτός της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε ασπρόμαυρη ταινία του 1961 από τον Γιώργο Τζαβέλλα, για τον οποίο έλαβε πολλές διακρίσεις.

Την επόμενη χρονιά, η Ειρήνη Παπά πρωταγωνίστησε σε μία από τις γνωστότερες παραγωγές της Φίνος Φιλμ. Μεταμορφώθηκε στην «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μετέδωσε τον παλμό του αρχαίου δράματος σε όλο τον κόσμο, αφού η ταινία να κερδίζει τη μία διάκριση μετά την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό, πως το Φεστιβάλ Καννών θέσπισε το βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μεταφοράς, για να τιμήσει την «Ηλέκτρα».
Ηλέκτρα (Electra, 1962) - Trailer | AOAFF 2018


Μαρία Κάλλας -  Μήδεια
Το 1969, ακόμη ένα ερυπείδιο δράμα έρχεται να εμπνεύσει έναν μεγάλο σκηνοθέτη.

Ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία της Μήδειας από μία διαφορετική οπτική. Τον ρόλο ενσάρκωσε η μεγάλη Ελληνίδα υψίφωνος του 20ού αιώνα, Μαρία Κάλλας και για τους κριτικούς της εποχής κατάφερε να δώσει μία σαφή εικόνα της τραγικής ηρωίδας από το ταξίδι της εκδίκησης, μέχρι την πλήρη συναισθηματική κατάρρευση.
Medea (1969) FHD TRAILER


Αντζελίνα Τζολί - Ολυμπιάδα 
Η Αντζελίνα Τζολί ξεχωρίζει με το παρουσιαστικό της στις περισσότερες από τις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Το 2004 «ταξίδεψε» στην αρχαιότητα και την Πέλλα ως η κινηματογραφική μητέρα του Μέγα Αλεξάνδρου.
tzoli_olympiada_2

Μέσα από τον ρόλο της Ολυμπιάδας στην κινηματογραφική παραγωγή «Αλέξανδρος» με σκηνοθέτη τον Όλιβερ Στόουν και πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ, ταίριαξε μέσα στον χιτώνα της Ελληνίδας πριγκίπισσας των Μολοσσών, αποσπώντας σωρεία θετικών σχολίων, τόσο για την εμφάνισή της, όσο και για την ερμηνεία της.
Olympias and Alexander - My Little Achilles


Ρόουζ Μπερν - «Τροία»
Η Ρόουζ Μπερν συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία «Τροία» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ. Στην ταινία η Μπερν υποδύεται τη Βρισηίδα, κόρη του Βρισέως, βασιλιά των Λελέγων, ενώ πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο δημοφιλείς σκηνές του φιλμ. Αυτή δεν είναι άλλη από την ερωτική σκηνή με τον «Αχιλλέα» Μπραντ Πιτ.
Achilles Meets Briseis | Troy (2004) Brad Pitt/Rose Byrne


Νταϊάνε Κρούγκε
Ακόμη μία εντυπωσιακή γυναίκα «μυήθηκε» στην ελληνική μυθολογία. Η Ωραία Ελένη της «Τροίας» ήταν η Νταϊάνε Κρούγκε, Γερμανίδα πρώην φωτομοντέλο και η φυσική ομορφιά της συζητήθηκε έντονα στα ΜΜΕ της εποχής
Diane Kruger Helen of Troy Music Video


Ούμα Θέρμαν
Το «Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής» του Ρικ Ράιορνταν μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους το 2010.

Η «Μέδουσα» της Ούμα Θέρμαν είναι μία από τις πιο εμβληματικές ηρωίδες της ταινίας, με την ηθοποιό να εμφανίζεται έχοντας στα μαλλιά της φίδια και σκορπώντας τον τρόμο στον Πέρσι Τζάκσον και την παρέα του.
Percy Jackson & the Olympians (3/5) Movie CLIP - Medusa's Garden (2010) HD


Ροζάριο Ντόσον - Περσεφόνη
Στην ίδια ταινία, η Ροζάριο Ντόσον δίνει μία νέα εκδοχή στην Περσεφόνη, τη θεά του κάτω κόσμου. Η 43χρονη σήμερα ηθοποιός, υποδύθηκε τη «σκοτεινή» κόρη του Δία και της θεάς Δήμητρας ως μία σέξι και αποφασιστική γυναίκα.
Percy Jackson And The Lightning Thief - Percy, Grover & Annabeth Meets Persephone HD


Αλέξα Ντάβαλος - Ανδρομέδα
Η Αλέξα Ντάβαλος μεταμορφώθηκε στην Ανδρομέδα στη «Τιτανομαχία» του Λουί Λετεριέ, ταινία του 2010, ρόλος καθοριστικός για τη μετέπειτα πορεία της στον κινηματογράφο.

Με καταγωγή από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ η μελαχρινή ηθοποιός με τα γαλαζοπράσινα μάτια ενέπνευσε τον Λετεριέ για τον ρόλο της κόρης του βασιλιά Κηφέα και της Κασσιόπης, που ήταν κατά τον μύθο, ομορφότερη και από τις Νηρηίδες.
Clash of the Titans: Alternate Ending

Ίζαμπελ Λούκας - θεά Αθηνά
Η Ίζαμπελ Λούκας έχει γίνει μία από τις διασημότερες «Αθηνές» του σινεμά. Μέσα από την ταινία «Αθάνατοι» του 2011, η ηθοποιός και μοντέλο από την Αυστραλία έδωσε στην θεά Αθηνά τη μορφή μίας ξανθιάς καλλονής με πλούσια, μακριά μαλλιά και ένα καλλίγραμμο σώμα.


Λίνα Χίντι - Γοργώ
Χρόνια πριν γίνει η πολυβραβευμένη «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του Game of Thrones, η Λίνα Χίντι είχε μεταμορφωθεί σε μία γενναία και παράλληλα, γοητευτική Σπαρτιάτισσα.
hindi_300

Η Λίνα Χίντι ενσάρκωσε τη Γοργώ, βασίλισσα της Σπάρτης και σύζυγο του Λεωνίδα στην ταινία «300» του Ζακ Σνάιντερ και εξασφάλισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα για τη μετέπειτα πορεία της στον κινηματογράφο.
300 (2006) The Council HD


Εύα Γκριν - Αρτεμισία
Στην ταινία «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας» η Εύα Γκριν ανέλαβε τον ρόλο της Αρτεμισίας, κόρης του Λύγδαμη και βασίλισσας της Αλικαρνασσού.

Φορώντας την πανοπλία της ως Ελληνίδα αρχηγός του περσικού στόλου του Ξέρξη, καλεί τον Έλληνα αντίπαλό της, Θεμιστοκλή, για ένα «θερμό» επεισόδιο, πριν από τη μάχη της Σαλαμίνας και μία από τις πιο δημοφιλείς ερωτικές σκηνές που έχει γυρίσει στην καριέρα της.
300 Rise of an Empire (2014) - Final Battle - Lena Headey,Eva Green



Ειδήσεις σήμερα:

Ασκήσεις συναίνεσης για το κόμμα Κασιδιάρη - Στόχος η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία

Στα «άδυτα» του Playboy - Από τη δολοφονία της Τζάσμιν Φιόρε στον κτητικό Χιου Χέφνερ

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» φέρνει χιόνια και στην Αττική - Οι προβλέψεις και οι προειδοποιήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης