Οι θεωρίες συνωμοσίας του Χόλιγουντ: Από τον «ζωντανό» Μάικλ Τζάκσον μέχρι τον κλώνο της Αβρίλ Λαβίν

Οι θεωρίες συνωμοσίας του Χόλιγουντ: Από τον «ζωντανό» Μάικλ Τζάκσον μέχρι τον κλώνο της Αβρίλ Λαβίν

Μέχρι και σήμερα, πολλοί πιστεύουν ότι ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σκηνοθέτησε την προσεδάφιση στη Σελήνη, αλλά και πως ο Κιάνου Ριβς είναι… αθάνατος

jackson_lavigne_arthro
Η καθημερινότητα και τα σκάνδαλα στη ζωή παγκοσμίου φήμης διασημοτήτων, «μαγνήτιζαν» ανέκαθεν το μεγάλο ενδιαφέρον των θαυμαστών και των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όμως, έχει συγκεντρωθεί και γύρω από τα μυστήρια που δημιουργήθηκαν, με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και τραγουδιστές.

Ανεξήγητες καταστάσεις γύρω από σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου, βρήκαν τις «απαντήσεις» τους σε λαϊκές θεωρίες, που με τα χρόνια διαδόθηκαν στο διαδίκτυο και πλέον αγγίζουν τα όρια του θρύλου.

Από το κορίτσι που αντικατέστησε τη «νεκρή» Αβρίλ Λαβίν μέχρι και την αθανασία του Κιάνου Ριβς, διαβάστε παρακάτω μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες συνωμοσίας στο Χόλιγουντ.


Ο Μάικλ Τζάκσον ζει
Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το 2009, φωτογραφίες του θρυλικού σταρ που τον ήθελαν να περπατά σε δημόσιους χώρους, τροφοδότησαν στους φαν του την ελπίδα, ότι είναι ζωντανός και απλά σκηνοθέτησε τον θάνατό του, για να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρώτη αφορμή γι’ αυτή τη φημολογία στάθηκε μία σέλφι φωτογραφία που τράβηξε η κόρη του, Πάρις, μέσα από ένα αυτοκίνητο. Τα βλέμματα κάποιων έπεσαν στο πίσω κάθισμα, που έβλεπαν έναν άνδρα, ο οποίος έμοιαζε πολύ στον πατέρα της.
shutterstock_147151403
Μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν φωτογραφίες που υποτίθεται πως δείχνουν τον Μάικλ Τζάκσον να περιφέρεται ολοζώντανος ανάμεσα στο πλήθος
Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να χαλάσουν το «όνειρο» των εκατομμύρια θαυμαστών του «βασιλιά της ποπ» και υποστηρίζουν ότι αυτό που φαίνεται είναι απλά ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου και όχι ο Τζάκσον.

Για εκείνους που δεν πείστηκαν πως ο Μάικλ Τζάκσον ζει, ένα βίντεο άγνωστου δημιουργού ήρθε να «φωτίσει» περισσότερο τη φωτογραφία, μέχρι για να «αποκαλυφθεί» πως στο πίσω κάθισμα βρίσκεται πράγματι ο τραγουδιστής.

Μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν φωτογραφίες που υποτίθεται πως δείχνουν τον Μάικλ Τζάκσον να περιφέρεται ολοζώντανος ανάμεσα στο πλήθος.

SHOCK! Michael Jackson Seen Alive 2016 Paris Jackson instagram photo

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σκηνοθέτησε την προσελήνωση του Apollo 11
Τον Ιούλιο του 1969 ένα πρωτοφανές γεγονός έρχεται να αλλάξει σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. Ο Apollo 11 εκτοξεύεται στο διάστημα και 5 μέρες αργότερα, ο άνθρωπος πατά για πρώτη φορά το πόδι του στη Σελήνη.

Οι πρώτες εικόνες των αστροναυτών στη Σελήνη έκαναν τον γύρο του κόσμου, αλλά δεν τους έπεισαν όλους. Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονταν ότι το υλικό της προσεδάφισης στη Σελήνη είναι σκηνοθετημένο και μάλιστα από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ!
1077296__1_
Έναν χρόνο πριν την προσεδάφιση στο Φεγγάρι, κυκλοφόρησε μία ταινία του Κιούμπρικ, το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» που για κάποιους δεν ήταν παρά απλή πρόβα για την επόμενη δουλειά του, να σκηνοθετήσει την αποστολή του Apollo 11 για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Έναν χρόνο πριν σημειωθεί το κοσμοϊστορικό γεγονός, κυκλοφόρησε η ταινία του Κιούμπρικ, το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και ο σκηνοθέτης επαινέθηκε για την ακριβή απεικόνιση του Σύμπαντος, που για κάποιους δεν ήταν παρά απλή πρόβα για την επόμενη δουλειά του. Αυτή δεν είναι άλλη από τη δημιουργία του βίντεο με την αποστολή του Apollo 11. Με το που τελείωσε την «Οδύσσεια», ο Κιούμπρικ πήγε να δουλέψει μυστικά για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους.
2001 Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (2001 A SPACE ODYSSEY) - TRAILER (GREEK SUBS)


Η Αβρίλ Λαβίν έχει πεθάνει και τη θέση της πήρε μία σωσίας της
Η επιτυχία που γνώρισε η Αβρίλ Λαβίν στα 00s, έφερε τεράστια κέρδη σε δισκογραφικές εταιρείες, μάνατζερ και χορηγούς της εποχής. Ο φημολογούμενος θάνατος της ποπ πανκ καλλιτέχνιδας θα ήταν, εκτός των άλλων και ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τη μουσική βιομηχανία. Έτσι, οι συνεργάτες της τραγουδίστριας βρήκαν την αντικατάστριά της σε σωσία της Λαβίν, μία κοπέλα με το όνομα Μελίσσα Βαντέλα.

Η παραπάνω ιστορία είναι μία από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας στα ξένα μέσα, τα social media και τους εκατομμύρια θαυμαστές της πανκ περσόνας.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, μία χρονιά που η τραγουδίστρια μεσουρανούσε στην ποπ σκηνή. Τότε άρχισε να διαδίδεται όλο και περισσότερο η φήμη, ότι η Αβρίλ Λαβίν πέθανε και τη θέση της πήρε η Μελίσσα.

H συγκεκριμένη θεωρία βασίστηκε σε κάποιες διαφορές του προσώπου της, τις οποίες εντόπισαν οι φαν της, αλλά και την αλλαγή που πολλοί παρατήρησαν στη φωνή της. Το Twitter και το YouTube είναι γεμάτα φωτογραφίες και βίντεο με «ειδήμονες» που εξηγούν τις διαφορές της πραγματικής Αβρίλ Λαβίν από την γυναίκα που υποτίθεται πως την παριστάνει.

Η προέλευση αυτού του σεναρίου χρονολογείται από το 2011, όταν εμφανίστηκε στο ίντερνετ ένα βραζιλιάνικο ιστολόγιο με την ονομασία «Avril Está Morta», δηλαδή «Η Αβρίλ είναι νεκρή».

Το παραπάνω site ισχυρίζεται ότι η νεαρή τότε Αβρίλ δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση της μεγάλης και ξαφνικής φήμης που απέκτησε και σε συνδυασμό με τον θάνατο του παππού της, στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία, οδηγήθηκε σε βαθιά κατάθλιψη. Λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της το 2002, «Let Go», η τραγουδίστρια αυτοκτόνησε.
[AVRIL LAVIGNE VS MELISSA VANDELLA]

Ωστόσο, για πολλά χρόνια κανένας από το περιβάλλον της Αβρίλ Λαβίν δεν απαντούσε σε όλα αυτά, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και η ίδια τοποθετήθηκε για πρώτη φορά.

Σε σπάνια συνέντευξή της στο περιοδικό Galore, κλήθηκε να σχολιάσει όσα ακούγονται για τον «θάνατό» της. «Σίγουρα έχεις ακούσει τις θεωρίες συνωμοσίας ότι έχεις έναν κλώνο που λέγεται Μελίσσα. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό; Από την άλλη, λένε όλοι συνεχώς ότι εμφανισιακά είσαι ακριβώς η ίδια όπως πάντα» της είπε η δημοσιογράφος.
shutterstock_1392917048
Η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας για την Αβρίλ Λαβίν θέλει την πανκ περσόνα να έχει αυτοκτονήσει από κατάθλιψη. Τη θέση της πήρε η σωσίας της, Μελίσσα Βαντέλλα
Η απάντησή της ήταν: «Ναι και ισχύει. Δείχνω και ακούγομαι ακριβώς όπως και πριν 20 χρόνια. Είναι αστείο, λοιπόν, επειδή όλοι λένε ότι είμαι ολόιδια και μετά παίζει κι αυτό. Δεν βγάζει νόημα. Επίσης, πόσο άκυρο; Όταν μου το αναφέρουν, και μου λένε εδώ και χρόνια ότι υπάρχει αυτή η θεωρία συνωμοσίας, ότι δεν είμαι εγώ και κάτι τέτοια. Δηλαδή είμαι κλώνος; Πώς προέκυψε κάτι τέτοιο δεν ξέρω, είναι απλά η πιο παράξενη φήμη. Είναι πολύ περίεργο και το γεγονός ότι έχει κρατήσει τόσο καιρό. Είναι αλλόκοτο, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πέρα από το να γελάω με αυτό».

Ο αθάνατος Κιάνου Ριβς
Η απίστευτη ομοιότητα του Κιάνου Ριβς με πρόσωπα των περασμένων αιώνων έκανε μεγάλη μερίδα των θαυμαστών του να πιστέψει σε… υπερφυσικές δυνάμεις. Ότι δηλαδή ο Χολιγουντιανός σταρ είναι αθάνατος.

Από το 2009, ένας μύθος περί αθανασίας του πάντα νέου και «φρέσκου» ηθοποιού άρχισε να εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Ριβς να έχει μία μη πραγματική σχέση με τον χρόνο.

Παρά τα χρόνια που περνούσαν, ο ηθοποιός όχι μόνο δεν παρουσίαζε ρυτίδες στο πρόσωπό του, αλλά εμφανιζόταν όλο και πιο νέος. Ακόμη, η υπερβολικά καλή φυσική του κατάσταση για την ηλικία του, οδήγησε μερικούς από τους χρήστες στα social media, να κατασκευάσουν μία θεωρία.

Η «αθανασία» του Ριβς άρχισε να συζητιέται περισσότερο το 2009, όταν κάποιος δημοσίευσε στο Reddit μια φωτογραφία του Γάλλου ηθοποιού, Πολ Μουνέτ, επισημαίνοντας την ομοιότητά του με τον Ριβς.

Δημοσιεύματα παρουσίασαν αργότερα, το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Μουνέτ, που πέθανε το 1922 σε ηλικία 74 ετών. Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα για όσους προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι ο Ριβς είναι αθάνατος, με το πρόσχημα ότι Μουνέτ και Ριβς είναι ο ίδιος άνθρωπος.
543534534534
Το σενάριο περί «αθανασίας» του Κιάνου Ριβς άρχισε να διαδίδεται από το 2009, όταν κάποιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του Γάλλου ηθοποιού, Πολ Μουνέτ, επισημαίνοντας την ομοιότητά του με τον Ριβς

Ο ιστότοπος «Keanu is Immortal», δηλαδή «Ο Κιάνου είναι αθάνατος», δημιουργήθηκε το 2010 και βρίθει από πληροφορίες που «αποδεικνύουν» ότι ο Ριβς περνά από διαφορετικές ταυτότητες ανά τους αιώνες. Η πρώτη υποτιθέμενη ταυτότητα του Ριβς, που παρουσιάζεται στο site, είναι ο Καρλομάγνος, ο αυτοκράτορας που κυβέρνησε τη Δυτική Ευρώπη από το 768 έως το 814.

Η εμπλοκή του Ρόμπερτ Κένεντι στον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε
Ο μυστηριώδης -για πολλούς- θάνατος της Μέριλιν Μονρόε, κατά κόσμον Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, πυροδότησε μία από τις πιο επίμονες και διαχρονικές θεωρίες του Χόλιγουντ.

Τα επίσημα αίτια του θανάτου της αποδίδονται σε υπερβολική δόση χαπιών, με το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας να παραμένει ανοιχτό.
Marilyn_Monroe_e_Seven_Year_Itch

Παρόλα αυτά, οι ανακρίβειες γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους συνωμοσιολόγους και μία πιο σκανδαλώδης οπτική της αλήθειας, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Άνθρωποι από το περιβάλλον που ζούσε η Μονρόε έκαναν λόγο για τρεις άντρες που φέρονται να την επισκέφθηκαν λίγο πριν πεθάνει. Ο επιστάτης του σπιτιού της δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι οι άντρες αυτοί κατέφτασαν κατά τις 9:30-10:00 μ.μ., ιστορία που επιβεβαίωσε και ο γείτονας της Μονρόε, χωρίς, ωστόσο, να συμφωνούν στην ώρα της άφιξής τους. Εκεί που συμφωνούν απόλυτα όμως, είναι στο γεγονός ότι ένας από την τριάδα ήταν ο τότε γενικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Κένεντι, ο αδερφός του εν ενεργεία τότε προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.
monroe_kenenti28
Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, ο Ρόμπερτ Κένεντι συνέβαλε στη δολοφονία της Μέριλιν Μονρόε, για να την προλάβει, καθώς ήταν έτοιμη να αποκαλύψει δημόσια τις σχέσεις της με τους αδελφούς Κένεντι

Παραμένει ακόμη και σήμερα μυστήριο το τι επακολούθησε, από τη στιγμή που οι τρεις άνδρες πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού της.

Εντούτοις, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια συνωμοσίας θέλει τον Κένεντι και την παρέα του να σκοτώνουν τη Μονρόε με φονική ένεση πεντοβαρβιτάλης στην καρδιά. Το κίνητρο της δολοφονίας της, ήταν να την προλάβουν, καθώς επρόκειτο να αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου τα παράνομα ειδύλλιά της με τους αδελφούς Κένεντι.


Φωτογραφίες: Shutterstock



Ειδήσεις σήμερα:

112 «χτύπησε» στην Κρήτη για την κακοκαιρία «Gaia»

Η υπόθεση Καϊλή το πιο σοβαρό σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και 10ετίες

Το φιλί της Δέσποινας Βανδή στον Βασίλη Μπισμπίκη ενώ βρισκόταν στη σκηνή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης