Η Σάρα, η Μέγκαν και το κακό συναπάντημα του Μπάκιγχαμ

Η Σάρα, η Μέγκαν και το κακό συναπάντημα του Μπάκιγχαμ

Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν ήταν η Αμερικανίδα ηθοποιός, αλλά ο εξωσυζυγικός δεσμός του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την παρ’ ολίγον σύζυγό του Σάρα Ρόουζ Χάνμπερι;

HArry_meghan_william_Sara2
Στο τελευταίο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου του «Game of Thrones» περιέχεται η μάλλον πιο σκληρή, απάνθρωπη αλλά και λυτρωτική συνάμα για τον τηλεθεατή σκηνή της σύγχρονης τουλάχιστον τηλεοπτικής ιστορίας. Η δόλια, πανούργα και μοχθηρή βασίλισσα Σέρσεϊ συλλαμβάνεται από τα θρησκόληπτα Σπουργίτια, κουρεύεται γουλί, απεκδύεται της αίγλης και των ρούχων της και αναγκάζεται να περπατήσει γυμνή στους δρόμους της πρωτεύουσας των επτά βασιλείων, του Κινγκς Λάντινγκ.

Δείτε το βίντεο: Η σκηνή από το Games of Throne που «ονειρεύεται» ο Κλάρκσον να ζήσει η Μέγκαν Μαρκλ
Game of Thrones 5x10 Cersei Lannister The Naked Walk of Shame Scene

Τίθεται με άλλα λόγια στη διάθεση του λαού που έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα και το μένος του απέναντι στη βασίλισσα βρίζοντας, φτύνοντας και πετώντας ό,τι έχει εύκαιρο κανείς στα χέρια του. Οποιαδήποτε ομοιότητα με περφόρμανς της Μαρίνα Αμπράμοβιτς είναι απλώς συμπτωματική. Η αιμομίκτρια βασίλισσα που για να εξασφαλίσει την εξουσία διατηρεί σεξουαλικό δεσμό ακόμα και με τον αδελφό της Τζέιμι ακολουθείται σε όλη τη διαδρομή της διαπόμπευσης (βλ. Walk of Shame) από μια καλόγρια η οποία χτυπά ένα κουδούνι που κραδαίνει στα χέρια της και επαναλαμβάνει σε ύφος πιο μονότονο κι από εκείνο της μέσης νοτιοβαλκάνιας πρωινατζούς, τη λέξη «ντροπή».

Επιχείρηση «σκυλέψτε τη δούκισσα»

Αυτή τη σκηνή από το άχρονο, απόκοσμο αλλά χορταστικό για τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα σύμπαν του συγγραφέα Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν αποφάσισε να μεταφέρει στην αληθινή ζωή ο Βρετανός παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού «Ο πιο αδύναμος κρίκος», σάρκα από τη σάρκα του «Top Gear» και εν γένει γυρολόγος των media και αποψολόγος επί παντός του επί στητού Τζέρεμι Κλάρκσον. Ο 62χρονος δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής -γνωστός για το χολερικό του χιούμορ- φαντάστηκε στη θέση της βασίλισσας τη Μέγκαν Μαρκλ ενώ για τον εαυτό του επιφύλαξε μάλλον τον ρόλο της μοναχής που την ακολουθεί κατά πόδας.

the_crown_karolos_in__7_
Συνύπαρξη με το ζόρι - Ως αναγκαίο κακό αντιμετώπισαν τις κοινές εμφανίσεις τους τα πριγκιπικά ζεύγη. Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν πλέον τον τίτλο των Πριγκίπων της Ουαλίας, ενώ Χάρι και Μέγκαν θα συνεχίσουν τον αγώνα αποδόμησης της μοναρχίας από τις ΗΠΑ
Κλείσιμο

Αυτό τουλάχιστον συνάγει κανείς από το επονείδιστο κείμενο που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Sun», γράφοντας ανάμεσα σε άλλα πως μισεί τη δούκισσα του Σάσεξ -με κυτταρικό μάλιστα μίσος- και ότι ονειρεύεται τη μέρα που εκείνη θα αναγκαστεί να παρελάσει γυμνή στους δρόμους των βρετανικών πόλεων ενώ ο αγανακτισμένος όχλος θα ωρύεται «ντροπή» και θα εκτοξεύει περιττώματα προς το μέρος της. Το άρθρο του Κλάρκσον ήταν το δίχως άλλο δύσοσμο και αηδιαστικό - βοήθησαν βέβαια οι ανάγλυφες περιγραφές. Ηταν όμως και άλλο τόσο εξοργιστικό, πράγμα που επιβεβαίωσε το γεγονός πως η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τον Τύπο έλαβε εν μία νυκτί 17.500 καταγγελίες, περισσότερες δηλαδή από όσες έχουν συνολικά αποσταλεί από πολίτες σε όλη τη διάρκεια του 2022.

Ο Κλάρκσον, που έπειτα από τις αντιδράσεις οι οποίες έφτασαν ως τη Βουλή των Κοινοτήτων, με 60 βουλευτές να ζητούν τη δημόσια συγγνώμη του, ανασκεύασε, ήρθε να προστεθεί στο στρατόπεδο των τιμητών της Μέγκαν Μαρκλ. Εκείνων που θεωρούν πως μπορούν να ξεστομίζουν δημόσια όποια χοντράδα τους κατέβει στο κεφάλι -σεξιστική, φυλετική, σεξουαλική-, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Αλλωστε από το Megxit του 2020 κι έπειτα είναι θαρρείς επιβεβλημένο να παίρνει κανείς ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά της Αμερικανίδας ηθοποιού. Με άλλα λόγια, ο Κλάρκσον ήρθε να κρατήσει το ίσο στον πιο ορκισμένο πολέμιο της Μαρκλ, τον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν.

Δείτε το τρέιλερ από τη σειρά του Netflix «Harry & Meghan»:
Harry & Meghan | Official Trailer | Netflix


Αλλοτινός δεδηλωμένος θαυμαστής και φίλος της δούκισσας του Σάσεξ, ο 57χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας εξελίχτηκε από το 2019 κι έπειτα στον πιο σκληρό εχθρό της, εκτοξεύοντας σε κάθε ευκαιρία μύδρους εναντίον της. Βέβαια η δήλωσή του πως Χάρι και Μέγκαν είναι ψεύτες και λασπολόγοι που ήρθε ως σχόλιο στην κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» από το Netflix δεν πιάνει μία, δεν φτουράει συγκρινόμενο με το λιβελογράφημα του Κλάρκσον.

Μέγκαν, όπως Ιφιγένεια

Για τους groupies των Σάσεξ οι δύο μεσήλικες Βρετανοί μιντιακοί παράγοντες δεν κάνουν άλλη δουλειά από εκείνη που ξέρουν καλύτερα από όλες. Συνεχίζουν δηλαδή την παρελκυστική τακτική τους, στοχοποιώντας και κακοποιώντας λεκτικά τη Μαρκλ όχι από αισθήματα αγνού, άδολου και ανόθευτου μίσους (ή τέλος πάντων επειδή διαφωνούν με εκείνην και το αφήγημά της), αλλά για να ξεπλύνουν κατά το κοινώς λεγόμενο το Παλάτι. Κάνοντας μάλιστα προοικονομία, αφού σπεύδουν να ξεπλύνουν έναν μελλοντικό κάτοικό του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.
Harry_Meghan

Η συλλογιστική τους ενισχύεται από την παρουσία τόσο του Κλαρκ όσο και του Μόργκαν σε χριστουγεννιάτικο γεύμα που παρέθεσε φίλος τους στο εστιατόριο «Murano» του Μέιφερ την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο έδωσε το «παρών» και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ηταν, λένε, σαν η βασίλισσα σύζυγος να έδωσε με αυτό τον τρόπο τη σιωπηρή συγκατάθεσή της σε όσα οι δύο δημοσιογράφοι καταλογίζουν στους Σάσεξ. Ή σαν ο Χάρι και η Μέγκαν να συνέτρωγαν στο ίδιο τραπέζι με εκείνους που πετούν αβγά στον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το γιορτινό φαγοπότι με συνδαιτημόνες τη βασιλική σύζυγο, τον Κλάρκσον και τον Μόργκαν έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους του ντοκιμαντέρ-Αρλεκιν για τον Χάρι και τη Μέγκαν και προφανώς είχε για κυρίως πιάτο τα απολωλότα πρόβατα του παλατιού.

Ισως το πιο ενδιαφέρον -και το πιο σκανδαλιστικό- σημείο στο πολυδιαφημισμένο αυτοαναφορικό ντοκιμαντέρ για τους Σάσεξ, το οποίο εδώ που τα λέμε αποδείχτηκε επιτομή της φράσης «πολύ κακό για το τίποτα», ήταν μια δήλωση του Χάρι. «Ενώ το παλάτι ήταν διατεθειμένο να πει ψέματα για να καλύψει τον αδελφό μου, αρνήθηκε να πει την αλήθεια για τη Μέγκαν και μένα», απεφάνθη ο 38χρονος πρίγκιπας. Πολλοί ή για να ακριβολογούμε πάρα πολλοί άκουσαν τη φράση του, όπως μαρτυρούν οι 81,5 εκατομμύρια ώρες προβολής του την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, αλλά λίγοι κατάλαβαν τι στ' αλήθεια ήθελε να πει. Φυσικά και κάποιοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον χρησμό του αντάρτη γαλαζοαίματου.
GettyImages-134443572
Η 37χρονη Ρόουζ Χάνμπερι, μαρκησία του Χολμεντελέϊ. Φωτό: Dave M. Benett/Getty Images/Ideal Image

Οπως λόγου χάρη η δημοσιογράφος της «Wall Street Journal» Κάθριν Γουίλαν, η οποία αποφάσισε να αναθερμάνει μέσω Twitter μια σκονισμένη από τον χρόνο αλλά όχι ξεχασμένη θεωρία. Οτι δηλαδή η Μέγκαν Μαρκλ δόθηκε βορά στα media από το παλάτι, με σκοπό τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Από τι πράγμα; Μα φυσικά από τον εξωσυζυγικό δεσμό του πρίγκιπα διαδόχου Γουίλιαμ, ο οποίος, σύμφωνα με τις φήμες, εξελίσσεται σε παράλληλο χρόνο με τον γάμο του. Θα μπορούσε να είναι μια αυθαίρετη και ανυπόστατη εικασία -και εν πολλοίς ήταν, αφού η δημοσιογράφος σημείωνε πως επρόκειτο για αδιασταύρωτη είδηση-, ωστόσο έλαβε ξαφνικά υπόσταση όταν το Twitter, με εντολή Ελον Μασκ κατά πώς λέγεται, ζήτησε την κεφαλή της δημοσιογράφου επί πίνακι. Κοινώς απάλειψε το επίμαχο tweet και κατέβασε τον λογαριασμό της.

Η παράνομη ερωμένη

Σας μυρίζει κι εσάς κάτι; Οχι, δεν είναι η δυσωδία -κυριολεκτική και μεταφορική- από το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον, αλλά το σχεδόν βέβαιο γεγονός πως κάτι βρομάει στην υπόθεση του εξωσυζυγικού δεσμού του διαδόχου του θρόνου της Αγγλίας, που, ας είμαστε ειλικρινής, αν οι διαδόσεις ισχύουν, αποδεικνύεται άξιος γιος των γονιών του. Μπορεί Κάρολος και Νταϊάνα να τα έκαναν μαντάρα στον γάμο τους, αλλά η αδιάσειστη αλήθεια είναι πως διέπρεψαν αμφότεροι στους «παράνομους» δεσμούς τους.
rose1
Η Ρόουχ Χάνμπερι με τον σύζυγό της μαρκήσιο του Χολμεντελέϊ

Το ενδιαφέρον εύλογα μετατοπίστηκε από την αυταρέσκεια, τους ακκισμούς και τη δεδομένη φιλαυτία των Σάσεξ στην ερωμένη του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Το όνομα αυτής; Σάρα Ρόουζ Χάνμπερι. Τριανταπέντε Μαρτίων, μοσχαναθρεμμένη, καλοπαντρεμένη με τον 23 χρόνια μεγαλύτερό της μαρκήσιο του Χολμεντελέι και γειτόνισσα του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο Νόρφολκ, το άλλοτε φιλόδοξο μοντέλο, θήτευσε μάλιστα στο πρακτορείο που ανέδειξε την Κέιτ Μο,- φέρεται ως επικρατέστερη πέτρα του σκανδάλου.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες για τη σχέση της με τον πρίγκιπα κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα το 2019, πάνω δηλαδή που η Μέγκαν Μαρκλ είχε πατήσει γοβάκι στο παλάτι και άρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ιδανικό προπέτασμα καπνού για να παραμείνει κρυφός ο εξωσυζυγικός δεσμός του διαδόχου. Αυτή τη θεωρία ενισχύει και το γεγονός πως, όπως έχει αποδειχτεί μέσα από έγγραφα και αλληλογραφία, ο πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου των τότε Κέιμπριτζ (βλ. Ουίλιαμ και Κέιτ), Τζέιμς Κνάουφ, ήταν εκείνος που τάιζε κομμάτι κομμάτι τη Μαρκλ στον αδηφάγο, όπως αποδείχτηκε, βρετανικό Τύπο. Οσο η προσοχή στρεφόταν σε εκείνην, τόσο απομακρυνόταν από τον Γουίλιαμ και τον δεσμό του που, ούτως ή άλλως, θύμιζε οικεία κακά στο παλάτι (βλ. το ειδύλλιο Καρόλου - Καμίλα).
GettyImages-52163030

Την ώρα που πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Κέιτ Μίντλετον λάμβανε από τον βασιλιά Κάρολο τον τίτλο της συνταγματάρχη της Ιρλανδικής Φρουράς, ο σύζυγός της τρένταρε στα κοινωνικά δίκτυα. Και μάλιστα όχι για κάποιο ανδραγάθημα ή κάποια φιλανθρωπία του, αλλά εξαιτίας των σεξουαλικών προτιμήσεών του, τις οποίες λέγεται πως ικανοποιεί εδώ και χρόνια με τη Χάνμπερι. Σκωπτικά πολλοί σημειώνουν πως τελικά ο τίτλος της πριγκίπισσας της Ουαλίας, τον οποίο η Μίντλετον έλαβε μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, συνοδεύεται απαραιτήτως από έναν άπιστο πρίγκιπα της Ουαλίας.

Τα ίδια άλλωστε είχε υποφέρει η προκάτοχος του τίτλου λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Οι πολέμιοι του Γουίλιαμ πλέον αναφέρονται σε εκείνον ως Prince of Pegging, ξεμπροστιάζοντας έτσι τα ανομολόγητα φετίχ του. Σύμφωνα με όσα του καταλογίζουν, η Χάνμπερι είναι η μόνη γυναίκα που μπορεί να τον ικανοποιήσει σεξουαλικά, αφού αναλαμβάνει πάντα πρόθυμα τον ενεργητικό ρόλο στο σεξ με τη χρήση ανάλογου σεξουαλικού βοηθήματος. Φυσικά, κανείς δεν σοκάρεται από την παραπάνω φημολογία. Αλλωστε οι Βρετανοί έχουν γίνει αυτήκοοι μάρτυρες και πιο μύχιων εξομολογήσεων. Οπως λόγου χάρη όταν στις αρχές των 90s δήλωνε από τηλεφώνου στην Καμίλα πως θα ήθελε να ζει μέσα της όπως ακριβώς το ταμπόν της (βλ. Squidgy-gate). Οσο για την Κέιτ; Κάνει τα στραβά μάτια, περιμένοντας καρτερικά την ώρα που θα ανέλθει στον θρόνο, ποτιζόμενη όπως η γλάστρα πλάι στον βασιλικό.
the_crown_karolos_in__4_
Κέιτ Vs Μέγκαν και στη μέση η Καμίλα Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας και η σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρι δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα κατά τη διάρκεια των τελετών για τη Βασίλισσα, ενώ ο νέος κύκλος του «Crown» δεν αποκλείεται να δημιουργήσει νέους μπελάδες στην Καμίλα

Την άποψη πως τωόντι κάτι συμβαίνει ανάμεσα στον Ουίλιαμ και τη Χάνμπερι ενισχύουν οι στενές φιλικές σχέσεις της ίδιας με τη βασιλική οικογένεια, που έχουν βαθιές ρίζες. Η γιαγιά της για παράδειγμα ήταν μία από τις παρανύμφους στον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ η ίδια έδινε πάντοτε το «παρών» στις κοσμικές λαοσυνάξεις των Ουίνδσορ, όπως λόγου χάρη στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η αείμνηστη μονάρχης στον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο του 2019.

Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που θυμούνται πως η Χάνμπερι θεωρούνταν το καταλληλότερο έτερον ήμισυ για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, όμως η γνωριμία και ο έρωτάς του με τη Μίντλετον ανέτρεψε το στρατηγικό σχέδιο της βασιλικής φαμίλιας. Τις τελευταίες ημέρες όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν αναδυθεί ξανά στο Twitter, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, μαζί με τη διάδοση πως οι επισκέψεις του διαδόχου στην έπαυλη της Χάνμπερι στο Νόρφολκ είναι εβδομαδιαίες. Ανθρωποι που ισχυρίζονται ότι ζουν στην περιοχή αναφέρουν μάλιστα πως όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μιλήσει για το αυτονόητο. Πως δηλαδή ο μασκοφορεμένος τύπος που καταφθάνει κάθε βδομάδα συνοδεία αυστηρής φύλαξης στην εξώθυρα του «φτωχικού» της Χάνμπερι δεν είναι άλλος από τον Ουίλιαμ.

Το κατά Χάρι ευαγγέλιο

Πάνω στην ώρα που οι Σάσεξ κάνουν την πλάστιγγα να γέρνει προς το μέρος τους, παρουσιάζοντας εαυτούς ως παράπλευρη απώλεια στον αγώνα του Μπάκιγχαμ για να διατηρήσει την εικόνα του Ουίλιαμ άμωμη και αψεγάδιαστη, κυκλοφορεί το «Spare», ήτοι η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι.
meghan_harry_main_νεο
Καπνός έγιναν Χάρι και Μέγκαν, μόλις τελείωσε το οικογενειακό πένθος για τον θάνατο της βασίλισσας, προκειμένου να γλιτώσουν τα μαχαίρια που βγήκαν στο Μπάκιγχαμ

Στις 10 Ιανουαρίου το 416 σελίδων βιβλίο θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, μα κυρίως στις όπου Γης σκανδαλοθηρικές στήλες. Και μόνο από τον τίτλο του, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως ρεζέρβα, αυτό είναι το κωδικό όνομα του Χάρι και δηλώνει την περίπτωση που ο αδελφός του και τα τέκνα του δεν δύνανται να εκπληρώσουν την υπηρεσία τους στο στέμμα, πολλοί περιμένουν πως το εν λόγω βιβλίο θα λειτουργήσει για τον δούκα του Σάσεξ όπως το περίφημο κουμπί για τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο άσωτος υιός έχει καταφέρει να βάλει γκολ από τα αποδυτήρια, μετατοπίζοντας για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον έξω από το μαντρί και παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του πατέρα του, ο οποίος το 2023 θα ζήσει εκείνο που περίμενε στωικά 74 χρόνια: τη στέψη του. Αλλά στο τέλος της μέρας, ποιος ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες;


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρί-Σαντάλ: Το love story με τον Παύλο και ο τοκετός στον οποίο κόντεψε να πεθάνει

Οι Αρβανίτες της Αθήνας και το όνομα της Πλάκας

Έτσι αποχαιρέτησε η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης