Τα καμπαρέ σόου της Αθήνας και ο Έλληνας του Crazy Horse

Τα καμπαρέ σόου της Αθήνας και ο Έλληνας του Crazy Horse

Τα θρυλικά καμπαρέ του Παρισιού αναβιώνουν στην αθηναϊκή νύχτα που αρχίζει σιγά, σιγά να ζει στον πυρετό των variety show - Επίτιμος καλεσμένος, ένας Κρητικός, που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και έγινε πρώτο όνομα στο θρυλικό Crazy Horse του Παρισιού, ο Γιώργος Παπαδάκης

Crazy-Horse-1
Πρόκειται για διαδραστικά cabaret show, με καλλιτέχνες, τραγουδιστές, χορευτές, ακροβάτες απ’ όλο τον κόσμο που δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, μια εμπειρία ψυχαγωγίας που μπορούν να απολαύσει ο πελάτης μαζί με το δείπνο του.

Την αρχή έκανε το Lio, το γνωστό club restaurant της Ιμπιζας που άνοιξε παράρτημα στη Μύκονο πριν από δυο καλοκαίρια και κατακλύζεται από διασημότητες. Το Lio κατάφερε να ξεχωρίσει γρήγορα και να βγει νικητής στον σκληρό ανταγωνισμό της Μυκόνου καθώς είχε το know how για να συνδυάσει με επιτυχία την εμπειρία ενός μοντέρνου αισθησιακού σόου με την γαστρονομική απόλαυση, τις εκλεπτυσμένες μεσογειακές γεύσεις και την άψογη εξυπηρέτηση.

Μια μυστική πόρτα σε ένα από τα στενά δρομάκια της Χώρας της Μυκόνου σε οδηγούσε απευθείας σε έναν εντυπωσιακό κήπο, σε ένα μοναδικό σκηνικό που συνδύαζε την κομψότητα με τον ηδονισμό.
Crazy-Horse-2

Η επιτυχία του Lio δεν πέρασε απαρατήρητη στην Αθήνα. Κάποιοι επιχειρηματίες προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο αφού είδαν ότι αυτή η τάση διασκέδασης κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό, ειδικότερα εκείνους που έχουν να τη δυνατότητα να ξοδέψουν.

Έτσι την σκυτάλη από το Lio της Μυκόνου, πήρε το Parfait στην Αθήνα, παρουσιάζοντας ένα κράμα μουσικής, χορευτικών παραστάσεων και ακροβατικών με όλο το καστ των καλλιτεχνών να είναι σε συνεχή διάδραση με τους καλεσμένους, από τη στιγμή που θα περάσουν την πόρτα του μαγαζιού και θα βρεθούν στη μεγάλη ατμοσφαιρική σάλα έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υπέροχες φωνές, λαμπερά κοστούμια, καλό φαγητό, αισθησιασμός, κοκτέιλ, κομψότητα, πάρτι, άφθονη σαμπάνια, δημιουργούν μια εμπειρία που δύσκολα ξεχνά κανείς. Πρόσφατα, το Parfait, είχε την τύχη να φιλοξενήσει έναν σπουδαίο στο είδος του, Έλληνα καλλιτέχνη, τον George Bangable, κατά κόσμο Γιώργο Παπαδάκη. Τον πρώτο άντρα που τραγούδησε στο θρυλικό καμπαρέ του Παρισιού, Crazy Horse μετά τον αείμνηστο Γάλλο «Φρανκ Σινάτρα» τον Σαρλ Αζναβούρ.
Crazy-Horse-3
Κλείσιμο

Γιος Ελλήνων μεταναστών
Ο Γιώργος Παπαδάκης κατάγεται από την Μεσαρά του νομού Ηρακλείου Κρήτης όμως γεννήθηκε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Βέλγιο και στο Παρίσι. Η ιστορία του παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο καλλιτέχνη που ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε να πρωταγωνιστεί στη σκηνή ενός εκ των κορυφαίων καμπαρέ του Παρισιού. Για να συμβεί όμως αυτό, έπρεπε οι γονείς του να αφήσουν τα πάτρια εδάφη. Να εγκαταλείψουν την Κρήτη και να μεταναστεύουν στο Βέλγιο για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 60.
DSC_2420

Ο πατέρας του Γιώργου Παπαδάκη πιάνει δουλειά σε ανθρακωρυχείο, σε μία πόλη 50 χιλιομέτρων έξω από τις Βρυξέλλες, την Σαρλερουά. Δεν αντέχει όμως τις δύσκολες συνθήκες εργασίας κι έτσι λίγο αργότερα μετακομίζει με τη σύζυγό του στις Βρυξέλλες. Εκεί εργάζεται ως ταξιτζής και η γυναίκα του ανοίγει κατάστημα με ρούχα. Με σκληρή δουλειά θα πετύχουν τους στόχους τους και κάποια στιγμή ο πατέρας του Γιώργου Παπαδάκη θα κάνει την δική του εταιρεία ταξί μαζί με έναν συνέταιρο του. Ο Γιώργος με την βοήθεια των γονέων του έχει πλέον τα εφόδια για να ακολουθήσει το δικό του όνειρο, να γίνει ηθοποιός. Έτσι κάποια στιγμή αφήνει τις Βρυξέλλες και μετακομίζει στο Παρίσι για να σπουδάσει.

Το 1995 οι γονείς του επιστρέφουν στη Κρητη που ήταν και η μεγάλη τους επιθυμία και ο Γιώργος αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αθήνα όπου ελπίζει να ξεκινήσει να εργάζεται ως ηθοποιός
DSC_8889_2

Στην Ελλάδα όμως και δη στην πρωτεύουσα της, η ηθοποιΐα, τουλάχιστον εκείνη την εποχή, είναι επάγγελμα για λίγους. Για εκείνους που διαθέτουν ισχυρές γνωριμίες. Απογοητεύεται και επιστρέφει στις Βρυξέλλες όπου καταπιάνεται με τα καμπαρέ σόου.

Με το ιδιαίτερο ταλέντο του θα ξεχωρίσει πολύ γρήγορα. Δέχεται πρόταση από το θρυλικό Crazy Horse του Παρισιού που είναι γνωστό για την burlesque αισθητική και για το πιο σύγχρονο στιλ του.

«Στο Crazy Horse μπαίνεις πολύ δύσκολα ενώ είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί», λέει στο protothema.gr ο Γιώργος Παπαδάκης.
Crazy-Horse-5

«Μου ζήτησαν να κάνω ένα κόνσεπτ και να το δοκιμάσουμε, τους άρεσε και έτσι έφτασα να υπογράψω συμβόλαιο μαζί τους. Σε κάθε μου εμφάνιση προσπαθώ να βάλω και μια πινελιά ελληνική για να τιμήσω την πατρίδα μου», προσθέτει.

Αν δε αναλογιστούμε ότι είναι ο πρώτος άντρας που τραγουδάει στο Crazy Horse μετά τον Σαρλ Αζναβούρ, η παρουσία του Γιώργου Παπαδάκη στον γαλλικό ναό των καμπαρέ αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Η εικόνα του και μόνο άλλωστε παραπέμπει σε άλλη εποχή. Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι στο αθηναϊκό κλαμπ – εστιατόριο, Parfait όπου ο George Bangable εμφανίστηκε για πέντε συνεχόμενες βραδιές έπειτα από πρόσκληση του Γιώργου Βάλαρη, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού επιμελητή των σόου τoυ Parfait. Με μια λέξη o George Bangable ήταν, καθηλωτικός.

Όνειρο του είναι να ανοίξει ένα καμπαρέ στην Ελλάδα. Θα το έκανε στο στυλ του Crazy Horse, με αυθεντικά νούμερα καμπαρέ, με γαλλικό αέρα για να προκύψει έτσι το γνήσιο καμπαρέ γκλάμουρ, σικ, όπως είναι στο Παρίσι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τι κρύβει η Κίνα- Συναγερμός και στην Ευρώπη

Πρωταθλητής από τα παλιά στο τηλεοπτικό 2022

Εύα Καϊλή: Πώς την «καίνε» τα μπιμπερό - Τα τρία ερωτήματα που καλείται να απαντήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης