Δίκη Ντεπ - Χερντ: «Επέστρεψαν» στη δικαστική αίθουσα - Θα βγει «λευκός καπνός»;

Δίκη Ντεπ - Χερντ: «Επέστρεψαν» στη δικαστική αίθουσα - Θα βγει «λευκός καπνός»;

Οι θαυμαστές τους αναμένουν με αγωνία την τελική απόφαση για την πολύκροτη δίκη - Συνεδριάζει η επιτροπή των ενόρκων - Το φύλλο ετυμηγορίας με τις 42 ερωτήσεις, που πρέπει να απαντήσουν οι ένορκοι

depp-heard-arthro
Επέστρεψαν στη δικαστική αίθουσα οι νομικές ομάδες του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ για την απόφαση για την πολύκροτη δίκη.

Οι νομικές ομάδες των δύο ηθοποιών παρουσίασαν την Παρασκευή τα τελικά τους επιχειρήματα και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τους πελάτες τους.

Βρίσκονται ήδη στο δικαστήριο και είναι σε ετοιμότητα, περιμένοντας οποιαδήποτε συζήτηση ή ενημερώσεις. Η  ετυμηγορία θα βγει το συντομότερο, σήμερα.  Ο Τζόνι Ντεπ κατέφτασε στο δικαστήριο, ενώ η Άμπερ Χερντ δεν έχει εμφανιστεί ακόμα.

Ωστόσο, όλα τα δημοσιογραφικά μέσα βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα, περιμένοντας την τελική απόφαση. Το ίδιο και οι θαυμαστές του ηθοποιού που έχουν ταξιδέψει από όλα τα μέρη, προκειμένου να δείξουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Οι ένορκοι ξεκίνησαν ξανά τις συζητήσεις στις 9 π.μ. και μέχρι στιγμής έχουν περάσει λίγο περισσότερο από δύο ώρες στην αίθουσα διαβούλευσης. Οι ταυτότητες των ενόρκων θα παραμείνουν σφραγισμένες για ένα χρόνο.

Η δικαστής Penney Azcarate προειδοποίησε τους ενόρκους να μην βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και τους έδωσε εντολή να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα σχετικά στοιχεία πριν καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Το φύλλο ετυμηγορίας έχει 42 ερωτήσεις, στις οποίες πρέπει να απαντήσει η επιτροπή, πριν από την έκδοση μιας ετυμηγορίας, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

Δείτε ζωντανά:

VERDICT WATCH: Johnny Depp v Amber Heard Defamation Trial

Κλείσιμο
Το έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από το δικαστήριο στο Fairfax της Βιρτζίνια και όπως φαίνεται, διαθέτει 24 ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ντεπ και 18 για την Άμπερ Χερντ.

Το έντυπο ετυμηγορίας, το οποίο εκτείνεται σε οκτώ σελίδες χρησιμοποιείται για να επισημοποιήσει την απόφαση της  επιτροπής των ενόρκων σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον Τζόνι Ντεπ αφορούν όλες στο άρθρο της Χερντ στην Washington Post.

depp

Πιο συγκεκριμένα, οι ένορκοι καλούνται να σχολιάσουν μία προς μία τις δηλώσεις της ηθοποιού στο άρθρο και να απαντήσουν αν τελικά, όντως στοχεύουν στο να παρουσιάσουν τον Ντεπ ως κακοποιητή.

depp2

«Θεωρείτε ότι ο κύριος Ντεπ έχει αποδείξει όλα τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμισης;», γράφουν οι ερωτήσεις, αναφορικά με καθεμία δήλωση που έχει καταγραφεί στο άρθρο.

Όσο για την Άμπερ Χερντ, οι ένορκοι καλούνται να καταθέσουν την άποψή τους για το αν είναι ψευδείς ή όχι οι κατηγορίες της προς τον πρώην σύζυγό της. Εάν η κριτική επιτροπή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Χερντ συκοφάντησε τον Ντεπ, θα υποχρεωθεί να πληρώσει στον ηθοποιό τα 50 εκατομμύρια δολάρια που ζητά ως αποζημίωση για την απώλεια κερδών.

Το δικαστήριο ωστόσο, μπορεί να συστήσει να του επιδικαστεί ένα μεγαλύτερο ή και μικρότερο ποσό από αυτό.

Υπάρχει επίσης μία ξεχωριστή επιτροπή, που θα πρέπει να αποφασίσει για τη ζημιά που έχει υποστεί ο Ντεπ και την τιμωρία που θα επιβληθεί στην Χερντ , σε περίπτωση που το πόρισμα είναι υπέρ του ηθοποιού.

Ωστόσο, η επιτροπή, η οποία αποτελείται από 7 ενόρκους και δύο αναπληρωματικούς εξέτασε τις ετυμηγορίες, προκειμένου να ανακοινώσει την ετυμηγορία, όμως δεν κατάφερε να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση.

Δεδομένου ότι τη Δευτέρα 30 Μαΐου είναι η αργία της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, η απόφαση αναμένεται να βγει σήμερα.

Η δικαστής Penney Azcarate τόνισε την Παρασκευή τι πρέπει να λάβει υπόψιν η επιτροπή, κατά τη συνεδρίαση. Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ομόφωνο και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχουν καταχωρηθεί ως αποδεικτικά στοιχεία. Τόνισε επίσης, ότι δεν πρέπει να μιλήσουν σε κανέναν άλλο, για όσα συζητηθούν.

Τι δήλωσε η νομική ομάδα του Τζόνι Ντεπ

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η δικηγόρος του ηθοποιού, Καμίλα Βασκέζ, προκειμένου να αντικρούσει τα λεγόμενα της νομικής ομάδας της Άμπερ Χερντ, προηγουμένως. Τόνισε αρχικά, πως η ίδια η ηθοποιός χαρακτήριζε τον γάμο της με τον Ντεπ «μαγικό και ονειρεμένο» και ξαφνικά, «παρουσίασε κάποιες σκοτεινές ιστορίες». «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτά τα ψέματα εναντίον ενός ανθρώπου αθώου», δήλωσε η δικηγόρος.

«Είναι μια φάρσα. Όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η κυρία Χερντ, είναι φάρσα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ μέσα έχουν καταθέσει και ήταν υπέρ του Ντεπ. Θέλετε να μας πείτε πως όλοι οι άνθρωποι από τη ζωή του κυρίου Ντεπ είναι ψεύτες κι εσείς, κυρία Χερντ λέτε την αλήθεια;», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν λέγοντας ψέματα, όμως μπορούν να χάσουν τα πάντα».

«Έχει φτάσει πολύ μακριά και τώρα, δεν μπορεί να κάνει πίσω. Έχει πει ψέματα πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Έτσι, όταν ο κύριος Ντεπ αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει σε αυτη τη διαμάχη, για να καθαρίσει το όνομά του, η κα Χερντ απάντησε φτιάχνοντας όλο και περισσότερες ιστορίες, μιλώντας για ακραία κακοποίηση», δήλωσε η Καμίλα Βασκέζ.

“Ms. Heard — Respectfully, That’s Not My Question”: Says Johnny Depp's Attorney

Όσο για την κατηγορία της Χερντ ότι ο Ντεπ τη βίασε με ένα μπουκάλι στην Αυστραλία ανεφερε πως ήταν ένας νέος ισχυρισμός, που δεν είχε προβάλλει ποτέ ξανά στο πλαίσιο της δίκης η ηθοποιός.

«Συνεχίζει να προβάλλει νέους ισχυρισμούς ακόμα και τώρα. Δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για όσα έχει κάνει η ίδια. Ας τελειώσουν τα ψέματα. Έχετε δει την ερμηνεία της, όταν ανέβηκε στο εδώλιο», τόνισε η δικηγόρος.

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτή είναι η «βασική αξία της αμερικανικής κοινωνίας»: Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ότι είσαι ένοχος.

«Η ζωή ενός ατόμου δεν μπορεί και θα έπρεπε να καταστραφεί από μια αβάσιμη κατηγορία... γι' αυτό ο κος Ντεπ έπρεπε να απαντήσει σε αυτόν τον ισχυρισμό. Η κυρία Χερντ δεν θα έπαυε ποτέ να τον αποκαλεί κακοποιητή. Αυτή η δίκη ήταν ο μόνος τρόπος για να "καθαρίσει το όνομά του" και να αποκαλυφθούν τα "ψέματα" της Χερντ», αναφέρει η Βασκέζ.

Όσο για τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε η Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο, η δικηγόρος του σταρ ανέφερε πως πρόκειται για «σκηνοθετημένες φωτογραφίες» και τόνισε πως η ηθοποιός δεν μπορεί να υποστηρίξει τις κατηγορίες της για κακοποίηση «με πραγματικά στοιχεία».

Όσα δήλωσε η νομική ομάδα της Χερντ

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Μπεν Ρότενμπερν ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή, έδειξε για άλλη μία φορά τα «οργισμένα» μηνύματα που είχε στείλει ο Ντεπ στην ηθοποιό -για τα οποία ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως μετάνιωσε- και ζήτησε από τους ενόρκους «να σκεφτούν προσεκτικά» το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ηθοποιός και να μην του το επιτρέψουν.

«Εφόσον δεν τραβήξατε φωτογραφίες, δεν συνέβη. Κι αν τραβήξατε φωτογραφίες, είναι ψεύτικες. Αν δεν το είπατε στους φίλους σας, λέτε ψέματα. Και αν το είπατε στους φίλους σας, είναι μέρος της φάρσας. Αν δεν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, δεν τραυματίστηκες. Αν ζήτησες ιατρική περίθαλψη, είσαι τρελός. Αν κάνεις ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις τον σύζυγό σου, το άτομο που αγαπάς, να απαλλαγεί από τη συντριπτική κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ που τον μετατρέπει σε ένα καταχρηστικό, γεμάτο οργή τέρας, είσαι μια γκρίνια. Κι αν τελικά αποφασίσεις ότι φτάνει... και πρέπει να φύγεις για να σωθείς, είσαι φασίστας. Στον κόσμο του κυρίου Ντεπ, δεν αφήνεις τον κύριο Ντεπ. Και αν τον αφήσεις, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσης εναντίον σου. Μια εκστρατεία συκοφαντίας.Θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει τη ζωή σου, να καταστρέψει την καριέρα σου», δήλωσε ο δικηγόρος της, χωρίς ίσως να αναλογιστεί ποιανού η καριέρα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, μετά από αυτή τη δικαστική διαμάχη.

Στη συνέχεια «πάτησε» πάνω στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και δήλωσε πως η πελάτισσά του δεν θα έπρεπε να κατηγορείται, επειδή εκφράστηκε ελεύθερα.

«Δεν μπορείς να προστατεύεις και να υποστηρίζεις ταυτόχρονα την Πρώτη Τροποποίηση (για την ελευθερία του λόγου) και να μην τη δέχεται, όταν είναι κατά του Τζόνι Ντεπ», αναφέρει.

Παρουσίασε μάλιστα, τις τρεις φερόμενες συκοφαντικές δηλώσεις στο άρθρο της Χερντ και εξήγησε πως οι ένορκοι δεν χρειάζεται να αποφασίσουν εάν ο Ντεπ διέπραξε κακοποίηση ή όχι, αλλά εάν η Άμπερ Χερντ είναι ένοχη, επειδή έγραψε το εν λόγω κομμάτι.

Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα είναι τα εξής: «Πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και ένιωσα την οργή του πολιτισμού μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά», «Είχα τη σπάνια πλεονεκτική θέση να δω, σε πραγματικό χρόνο, πώς τα ιδρύματα προστατεύουν τους άνδρες που κατηγορούνται για κακοποίηση», «Μίλησα κατά της σεξουαλικής βίας — και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Τέλος, ο δικηγόρος της έκλεισε υποστηρίζοντας ξανά πως η Χερντ δεν κατονόμασε τον Τζόνι Ντεπ πουθενά στο άρθρο της. «Όσο κι αν θέλει ο Τζόνι Ντεπ να κάνει δικό του αυτό το άρθρο, δεν αναφέρεται πουθενά», είπε αγνοώντας για ακόμα μία φορά, πως η ηθοποιός τον είχε σκιαγραφήσει και ήταν ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε εκείνον.

«Προσπαθούν να σας ξεγελάσουν, ώστε να πιστεύετε ότι η Άμπερ προσποιείται ότι ήταν η "τέλεια" για να κερδίσει κι αγνοούν τα πολλά ελαττώματα του κυρίου Ντεπ. Αλλά μην πέφτετε σε αυτό το κόλπο. Η Άμπερ δεν είναι τέλεια, κανένας από εμάς δεν είναι. Ποτέ δεν προσποιήθηκε ότι είναι. Και δεν είναι αυτό που σας ζητείται να αποφασίσετε. Αν την κακοποίησε έστω και μια φορά, η Άμπερ κερδίζει. Στην πραγματικότητα, αν αποτύχει να αποδείξει ότι δεν την κακοποίησε ποτέ, ούτε μια φορά, η Άμπερ κερδίζει», είπε ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ.

Τόνισε μάλιστα πως «οτιδήποτε έχει χάσει ο κύριος Ντεπ είναι αποτέλεσμα των δικών του επιλογών». «Είχε τις ευκαιρίες του. Κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα να πούμε στον Ντεπ ότι αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Πείτε του να συνεχίσει τη ζωή του. Πείτε του να αφήσει την Άμπερ να συνεχίσει με τη δική της», συμπλήρωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάνος Ζήνας: Ο Μr Cinema και η αναβίωση των Καλλιστείων

Μανώλης Μητσιάς: 50 χρόνια τραγούδια - διαμάντια σε μια συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου

Δίκη Τζόνι Ντεπ vs Άμπερ Χερντ: Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία της πολύκροτης δίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης