Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, λέει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, λέει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ

«Ενάμιση χρόνο όλοι ήμασταν μέσα. Όταν βγήκα ξανά στη σκηνή, συγκινήθηκα. Μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια» εξομολογείται η ηθοποιός

mixail
Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έκανε ντεμπούτο ως Λίλη στη σειρά «Λαβ Σόρρυ». Ακολούθησε ο ρόλος της Ρένας στο σίριαλ «Και οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή». Στη συνέχεια η ηθοποιός είχε πολλές επιτυχίες τόσο στην μικρή οθόνη όσο και στο θέατρο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ βρέθηκε στην εκπομπή «Ελένη» και, μεταξύ άλλων, εξήγησε πώς βίωσε την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, φοβήθηκε πολύ και πιέστηκε. «Πιεζόμαστε από παντού. Πρέπει να βρίσκουμε ευκαιρίες να λέμε ότι είμαστε καλά. Να μην φοβόμαστε».

Μάλιστα, μιλώντας για τη στιγμή που ανέβηκε πάλι στη σκηνή, ύστερα από 1,5 χρόνο, συγκινήθηκε και εξομολογήθηκε: «1,5 χρόνο ήμασταν μέσα όλοι. Όταν ξαναβγήκαμε στη σκηνή, συγκινήθηκα. Μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν κάνουμε όλοι ό,τι πρέπει για να περάσουμε όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στις δουλειές μας. Ζούμε σε έναν πανικό».

Κλείσιμο


Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη» της Μιμής Ντενίση. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας Μπαλτατζή και πολλών άλλων χαρακτήρων και αφορά την περίοδο από την καταστροφή της Σμύρνης μέχρι την αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι πρωταγωνιστές φτάνουν από την Μικρά Ασία στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, παλεύουν να χτίσουν ξανά τη ζωή τους. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα τους. Μία πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους, που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους.

«Το έργο ξεκινάει από 1923 και φτάνει το 1940. Τρεις ώρες μπαίνουμε σε μία εποχή ταραγμένη για την Ελλάδα. Η Μιμή Ντενίση έκανε μεγάλη έρευνα γι΄αυτό το έργο. Είναι πολλά τα ιστορικά στοιχεία. Πολλά δεν τα ξέραμε ούτε εμείς που παίζουμε. Βλέπεις ζωντανά την ιστορία. Δεν πιστεύεις ότι στα χώματα που πατάς έχουν γίνει όλα αυτά» σημείωσε για την παράσταση η όμορφη ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Είναι τόσο έντονο. Ο αγώνας των προσφύγων αυτών, που δεν έχουν πατρίδα, που χάνονται. Συνειδητοποιείς πως αλλάζει η ζωή. Πώς από τα ψηλά πας στα χαμηλά».

Ερωτηθείσα αν έχει κάποιο απωθημένο από την επαγγελματική της πορεία, απάντησε: «Δεν έχω κάποιο απωθημένο. Ό,τι ηθελα, το πάλευα και παλεύω για να το κάνω. Βλέπω, όμως, μπροστά μου και θέλω να κάνω πράγματα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του MEGA:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg4veqctef7l-st)

Επιπροσθέτως, έκανε ειδική μνεία στην ενασχόλησή της με την «Κιβωτό» της Κοζάνης, το Κέντρο Αποθεραπείας, Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία.

«Μπήκα σε έναν κόσμο, που εμείς θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα, αλλά τελικά δεν είναι. Τα παιδιά αυτά είναι παράδειγμα για όλον τον κόσμο. Υπάρχουν για να ξεχνάμε τον εγωισμό μας.

Πέντε χρόνια πηγαινοερχόμουν στην Κοζάνη. Έγραφα έργα για 45 άτομα. Για τα παιδιά μαζί με τους θεραπευτές. Για όλους από κάτι. Όταν τα παιδιά έβγαιναν στη σκηνή, έπαιρναν απίστευτη αποδοχή. Το χειροκρότημα ήταν τεράστιο και είχαν απίστευτη χαρά.

Στην αρχή φοβήθηκα να το κάνω. Η διαφορετικότητα σε κάνει ταπεινό άνθρωπο. Τα σκέφτομαι τα παιδιά αυτά με αγάπη και θέλω να τα επισκεφθώ, αλλά λόγω της κατάστασης είναι δύσκολο» εξομολογήθηκε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιεύεται σήμερα ο οδηγός του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», το ύψος της επιδότησης

Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Τον Τραμπ είχε γνωρίσει στα 14 της η «Τζέιν», ένα από τα θύματα του παιδόφιλου Έπσταϊν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης