Ματ Ντέιμον: Δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά προσβλητικό όρο για τους ΛΟΑΤΚΙ χάρη στη 12χρονη κόρη του

Ματ Ντέιμον: Δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά προσβλητικό όρο για τους ΛΟΑΤΚΙ χάρη στη 12χρονη κόρη του

Ο ηθοποιός χρησιμοποίησε μία προσβλητική λέξη, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους, η οποία τελικά προκάλεσε την «οργή» της κόρης του

damon
Ο Ματ Ντέιμον δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ξανά προσβλητικούς όρους για να αναφερθεί σε κάποιον ομοφυλόφιλο -ούτε καν για πλάκα- και αυτό οφείλεται στην μικρή του κόρη.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times ο ηθοποιός, πρόσφατα βρισκόταν στο τραπέζι με την οικογένειά του, όταν κατά την διάρκεια μίας συζήτησης αναφέρθηκε στους ομοφυλόφιλους χρησιμοποιώντας μία κάπως προσβλητική λέξη, στα πλαίσια ενός αστείου.



Τότε, η 12χρονη κόρη του όχι μόνο εγκατέλειψε το τραπέζι, που καθόταν, αλλά πήγε στο δωμάτιο της και έγραψε ένα γράμμα για τον πατέρα της, όπου του εξηγούσε γιατί η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν επικίνδυνη.

«Έφυγε από το τραπέζι. Όσες φορές κι αν της εξήγησα ότι το είπα για πλάκα, εκείνη ήταν ανένδοτη. Μου έγραψε μία μακροσκελή λίστα με όλους τους λόγους, για τους οποίους είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιώ αυτή την λέξη. Έχει δίκιο, δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσω ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματ Ντέιμον.



Βέβαια, πολλοί υπέρμαχοι των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν φαίνεται να πείστηκαν από την δήλωση του ηθοποιού. Για παράδειγμα, ο ηθοποιός και συγγραφέας, Τρέιβον Φρι, ανέφερε πως «ο Ματ Ντέιμον το θυμήθηκε λίγο αργά να σκεφτεί ότι προσβάλλει τους γκέι».

Συγκεκριμένα, είπε: «Οπότε, ο Ματ Ντέιμον έπρεπε να το ακούσει από ένα μικρό παιδί, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί αυτή την λέξη. Πολύ θα ήθελα να μάθω με ποια λέξη την αντικατέστησε».

Ο κριτικός ταινιών της Hollywood Reporter, Ντάνιελ Φίνμπεργκ φαίνεται πως κι εκείνος συμμερίζεται την άποψη του Φρι. Σε δημοσίευσή του έγραψε: «Ως μέλος του Τύπου, μου αρέσει να ακούω τους celebrities να λένε όλες αυτές τις ιστορίες. Όμως, νομίζουν πως πρόκειται για κάτι ανθρώπινο ή χαριτωμένο, ενώ στην πραγματικότητα να είναι κάτι, που τους εκθέτει σαν προσωπικότητες».

Κλείσιμο


Ο Ματ Ντέιμον στο παρελθόν είχε δηλώσει πως σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζει αναχρονιστικές αντιλήψεις, όμως καμιά φορά οι εμπειρίες του τον καθορίζουν ή τον οδηγούν να πει κάποια πράγματα, χωρίς να τα σκεφτεί δεύτερη φορά.

«Είμαι αιχμάλωτος των ίδιων μου των εμπειριών. Ίσως υπάρχουν τυφλά σημεία, που δεν έχω ανακαλύψει ακόμα. Οπότε ναι, μπορεί να ακούγομαι χαζός καμιά φορά. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μην ξαναγίνει», είχε αναφέρει.



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ο πιο θερμός Ιούλιος της δεκαετίας φέτος για τα νησιά του Αιγαίου - Χάρτης του meteo

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα


Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Εκτός τελικού στα 200μ. η Σπανουδάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης