Ο αγώνας της Ισραηλινής ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ στα social media μετά τη δήλωσή της για το Μεσανατολικό

Ο αγώνας της Ισραηλινής ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ στα social media μετά τη δήλωσή της για το Μεσανατολικό

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις της ηθοποιού από το κοινό ήρθαν κατά χιλιάδες

Screenshot_2021-05-17_at_8_41_21_PM
Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί ο πλανήτης τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη, με τις εχθροπραξίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη να μαίνονται για ακόμη ένα 24ωρο, αφήνοντας πίσω εκατοντάδες νεκρούς.

Με τη ρίψη της πρώτης ρουκέτας, που σηματοδότησε την αρχή των σφοδρών εχθροπραξιών, τα βλέμματα των Ισραηλινών στράφηκαν στη διάσημη ηθοποιό Γκαλ Γκαντότ που μίλησε ανοιχτά για τη βάναυση αντιπαλότητα ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, ''Wonder Woman'', με καταγωγή από το Ισράηλ, που έχει λάβει έναν άτυπο ρόλο διαμεσολαβητή από την πλευρά του Τελ Αβίβ, προέβαλε σε νυχτερινό σόου τα έθιμα της χώρας της.

Την περασμένη εβδομάδα η ηθοποιός προχώρησε, μέσω κοινωνικών δικτύων, σε δήλωση για αποκλιμάκωση της βίας, ωστόσο από πολλούς χρήστες το σχόλιό της ερμηνεύτηκε διαφορετικά.

Στο Twitter η Γκαλ Γκαντότ ανέφερε τα εξής: «Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Ανησυχώ για τους ανθρώπους μου. Είναι ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται για υπερβολικά πολύ καιρό. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος, στους γείτονές μας αξίζει το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσεύχομαι να σταματήσει αυτή η αφάνταστη εχθρικότητα, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν μια λύση, ώστε να μπορούμε να ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, ειρηνικά. Προσεύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες.»

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις της ηθοποιού από το κοινό ήρθαν κατά χιλιάδες. Η Γκαλ Γκαντότ βρέθηκε «κατηγορούμενη», αφενός επειδή στο ποστ της δεν αναφέρεται στους Παλαιστίνιους, παρά τους χαρακτηρίζει γείτονες κι αφετέρου επειδή έκανε τη θητεία της στον ισραηλινό στρατό.

Κλείσιμο
Οι ταινίες της, επίσης, απαγορεύτηκαν στον αραβόφωνο πληθυσμό.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Η αλήθεια για τη λεγόμενη αθηναϊκή μετάλλαξη που «σαρώνει» μαζί με τη βρετανική το κέντρο της Αθήνας 

Άρση μέτρων: «Ναι» στη χαλάρωση αλλά... με μέτρο - Η πανδημία είναι ακόμα εδώ 

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: «Το κορίτσι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία λίγο μετά την απαγωγή του» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης