Reality σε ρυθμούς non stop: Αυλαίες τον Ιούνιο, πρεμιέρες τον Αύγουστο

Reality σε ρυθμούς non stop: Αυλαίες τον Ιούνιο, πρεμιέρες τον Αύγουστο

Μέσα Ιουνίου ο τελικός του «Survivor», τον ίδιο μήνα τελειώνουν «House of fame» και «Φάρμα», τέλη Μαΐου κλείνουν οι κουζίνες του «MasterChef» - O προγραμματισμός των καναλιών αλλάζει όχι μόνο λόγω Euro, αλλά και λόγω της προετοιμασίας των νέων ριάλιτι

survor-main123
Επιστρέφουμε στην κανονικότητα ακόμη και στην τηλεόραση. Γιατί σίγουρα κι εκεί όλα αναγκαστικά έδειχναν διαφορετικά και ματαιώσεις, καθυστερήσεις και αναβολές έδωσαν μια άλλη τροπή στην τηλεοπτική σεζόν. Στην ουρά του 2020-21 για τη μικρή οθόνη όλα δείχνουν πλέον να επιστρέφουν σε μια κατάσταση λίγο πιο φυσιολογική. Μετά το Πάσχα παραδοσιακά μετράμε αντίστροφα για τη λήξη. Μόνο που φέτος θα τη διαδεχτεί αλλά και θα την επηρεάσει μια έναρξη. Αυτή του Euro 2020, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου και θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1. Ο πρώτος σταθμός που σπεύδει να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του είναι το κανάλι του Αμαρουσίου. Η «Φάρμα» πήρε παράταση μιας εβδομάδας, δηλαδή αυξήθηκαν κατά δύο τα επεισόδιά της, με αποτέλεσμα ο τελικός να γίνει στις 10 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Οπως όλα δείχνουν, όμως, νωρίτερα θα ολοκληρωθούν και τα ριάλιτι των άλλων καναλιών. Το «House of Fame» στον ΣΚΑΪ θα κατεβάσει ρολά γύρω στις αρχές Ιουνίου προβάλλοντας τον τελικό του, αν και αρχικά προγραμματιζόταν να ρίξει τίτλους τέλους τον Μάιο. Δόθηκε μια μικρή παράταση, αλλά δεν πρόκειται να καθυστερήσει μετά τις 10 Ιουνίου.


f3
Πολύ νωρίτερα θα σβήσουν οι κουζίνες του «MasterChef»

Ιδια ρότα και για το «Survivor», το οποίο αποδεδειγμένα είναι το πιο επιτυχημένο ριάλιτι της χρονιάς. Λογικά με όσα συμβαίνουν, θα μπορούσε να μείνει στον τηλεοπτικό αέρα έως τον Αύγουστο, καθώς τέτοιος συνδυασμός μυθοπλασίας με ριάλιτι δεν έχει ξαναγίνει. Εκτός από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι μηχανισμοί παραγωγής πρέπει να αποσυρθούν προκειμένου να γίνει η προετοιμασία για τα ριάλιτι της επόμενης σεζόν, γι’ αυτό και ο τελικός του ριάλιτι επιβίωσης θα γίνει στα μέσα Ιουνίου στο Γαλάτσι, δίχως κοινό και με πιο συνοπτικές διαδικασίες σε σχέση με άλλες χρονιές. Μόνο συγγενείς, όπως συνέβη στις προηγούμενες σεζόν και περισσότερο στουντιακή λογική, χωρίς έντονο θέαμα.

Πολύ νωρίτερα θα σβήσουν οι κουζίνες του «MasterChef», καθώς ο τελικός του μαγειρικού ριάλιτι του STAR, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει τον Μάιο. Με την προβολή τριών επεισοδίων την εβδομάδα ο προγραμματισμός οδηγεί σε τελικό στα τέλη Μαΐου, με το αργότερο αρχές Ιουνίου.

Η επόμενη μέρα

Φυσικά δεν γίνονται όλα για τα μάτια του Euro. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά και μαζί με αυτούς και η έναρξη των νέων κύκλων γνωστών ριάλιτι ή η πρεμιέρα των νέων format τα οποία χρειάζονται ειδική προετοιμασία. Οι ομάδες παραγωγής είναι κοινές, γι’ αυτό χρειάζεται να περάσει η σκυτάλη από το ένα στο άλλο εγκαίρως προκειμένου να αξιοποιηθεί το καλοκαίρι. Λογικά ανάμεσά μας πλέον, εκτός από πρώην και νυν παίκτες ριάλιτι, ζουν και πολλοί wannabe. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα πρώτα στοιχεία, με τις αιτήσεις συμμετοχής να σπάνε όλα τα κοντέρ και να καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ των προηγούμενων κύκλων.

Στο «Greece’s Next Top Model» μπορεί να αποχώρησε η Βίκυ Καγιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποθαρρύνθηκαν οι «wannabe on top» που συρρέουν κατά χιλιάδες. Οι αιτήσεις συμμετοχής και από αγόρια και από κορίτσια είναι περισσότερες από ποτέ και μάλιστα οι αριθμοί δεν κοινοποιούνται, καθώς αυξάνονται καθημερινά. Προς το παρόν παραμένουν στις θέσεις τους οι Αγγελος Μπράτης, Δημήτρης Σκουλός, Ζενεβιέβ και Γιώργος Καράβας, ενώ αναζητείται μία ακόμη γυναίκα. Ομως μικρή σημασία έχει, καθώς η ροή δεν επηρεάζεται. Μια πρώτη προεργασία έχει γίνει στις αιτήσεις, όμως ακόμη pre casting δεν έγινε και σίγουρα δεν υπάρχει όρντινο για γυρίσματα. Πρώτα θα ολοκληρωθεί το «MasterChef» και μετά θα φουλάρουν οι μηχανές.

Κλείσιμο
f2
Περισσότερες από ποτέ οι αιτήσεις συμμετοχής από αγόρια και κορίτσια για το «Greece’s Next Top Model». Μάλιστα οι αριθμοί δεν κοινοποιούνται, καθώς αυξάνονται καθημερινά. Προς το παρόν παραμένουν στις θέσεις τους οι Αγγελος Μπράτης, Δημήτρης Σκουλός, Ζενεβιέβ και Γιώργος Καράβας, ενώ αναζητείται μία ακόμη γυναίκα στη θέση της Βίκυς Καγιά

Στον ΑΝΤ1 όταν ολοκληρωθεί η «Φάρμα» θα αρχίσουν οι εντατικές προετοιμασίες για το νέο ριάλιτι που θα καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του καθημερινού prime time του σταθμού. Οπως όλα δείχνουν, θα είναι μαγειρικού περιεχομένου και μόλις επιλεγεί οριστικά και πέσουν και οι υπογραφές θα πρέπει να ετοιμαστεί και να κυκλοφορήσει ένα τρέιλερ, προκειμένου να αρχίσουν να κατατίθενται οι αιτήσεις συμμετοχής και να ξεκινήσουν και τα κάστινγκ των υποψηφίων το καλοκαίρι.

Στον ΣΚΑΪ τα μέτωπα είναι πολλά και το μεγαλύτερο είναι αυτό του «Big Brother», το οποίο θα επιστρέψει στα τέλη Αυγούστου ανανεωμένο και με σημαντικές αλλαγές στα πρόσωπα. Το θέμα της παρουσίασης παραμένει ακόμη μία εκκρεμότητα, καθώς τόσο ο Τάσος Τρύφωνος όσο και ο Γιώργος Τσαλίκης θεωρούνται ακόμη μνηστήρες της θέσης. Επιπλέον, και οι σχολιαστές αναζητούνται και στη σκακιέρα των επιλογών πέφτουν και γυναικεία και ανδρικά ονόματα-έκπληξη. Και δεν είναι μόνο αυτά που γράφονται και ακούγονται, αλλά και κάποια που με άκρα μυστικότητα έχουν ήδη κάνει κάποια επαφή με τους επικεφαλής σε διερευνητικές συζητήσεις.


f4_2
Το «House of Fame» στον ΣΚΑΪ θα κατεβάσει ρολά γύρω στις αρχές Ιουνίου

Στο κανάλι του Φαλήρου, όμως, οι μηχανές φουλάρουν για δύο ακόμη ριάλιτι. Το ένα είναι το «Αγρότης μόνος ψάχνει», το οποίο θα παρουσιάσει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Οι υπεύθυνοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Περιφέρεια προκειμένου να κάνουν τα πρώτα κάστινγκ και να επιλέξουν τους κατάλληλους αγρότες, οι οποίοι θα στελεχώσουν το ριάλιτι, το οποίο επιστρέφει στην οθόνη μετά από αρκετά χρόνια.

Υπάρχει κι ένα ακόμη πιο μικρό ριάλιτι, μαγειρικό, το οποίο θα θυμίζει το «Κάτι ψήνεται» και θα προβάλλεται στην απογευματινή ζώνη του ΣΚΑΪ, αλλά φυσικά δεν θα είναι η μεγάλη παραγωγή που θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, όπως θα συμβεί για το «Αγρότης μόνος ψάχνει» και το «Big Brother».

Στον ALPHA το πείραμα του «Bachelor» πέτυχε, γι’ αυτό και θα επαναληφθεί. Στο κανάλι έχουν φτάσει χιλιάδες αιτήσεις συμμετοχής από γυναίκες που θέλουν να μπουν στη βίλα του «Εργένη», ενώ το κανάλι εξετάζει τους υποψήφιους bachelors προκειμένου να επιλέξει τον ιδανικό. Το ριάλιτι θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο.

Εκτός της λογικής των ριάλιτι θα μείνει, εκτός φυσικά από τη δημόσια τηλεόραση, και το OPEN, όπου, όπως όλα δείχνουν, οι επενδύσεις για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν θα γίνουν στοχευμένα και με σύνεση, δίχως ρίσκο και μεγάλα ανοίγματα. Αλλά και το MEGA δεν ενδιαφέρεται να εντάξει στο πρόγραμμά του κάποιο ριάλιτι, καθώς δεν ταιριάζει με την αισθητική και τη φιλοσοφία που επιχειρεί να διαμορφώσει το κανάλι για την επόμενη σεζόν. Το κανάλι της Συγγρού επενδύει στη μυθοπλασία, στα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, στη μουσική και την ενημέρωση και δεν τρέφει κανένα ενδιαφέρον για κάποιο ριάλιτι, θέλοντας προφανώς να αποτελέσει τη διαφορετική πρόταση για την επόμενη σεζόν, αλλά και τη διέξοδο του κοινού που αποστρέφεται το συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος.

ΣΑΚΗΣ-ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ---ΦΑΡΜΑ-_2_
O τελικός της «Φάρμας» θα γίνει στις 10 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη του Euro

Από την άλλη, αν κάτι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αυτό είναι η στροφή του ΑΝΤ1, ο οποίος, αν και παραδοσιακά ενδιαφερόταν περισσότερο για το χτίσιμο μιας ισχυρής μυθοπλασίας, πλέον αυτή η λογική συρρικνώνεται και περιορίζεται σημαντικά με δύο μόνο σειρές, τις «Αγριες Μέλισσες» και τον «Ηλιο». Υπάρχει σαφές ενδιαφέρον για τα ριάλιτι μετά τον πειραματισμό με τη «Φάρμα», η οποία δεν αποδείχθηκε τόσο ισχυρή επιλογή, όμως, απ’ όσο φαίνεται, άνοιξε την όρεξη των επικεφαλής του σταθμού για νέες προκλήσεις. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραγωγός Νίκος Κοκλώνης έχει τα δικαιώματα του «Fame Story» και σκοπεύει να το γυρίσει άμεσα, δίχως να είναι ακόμη σίγουρο για το ποιο θα είναι το κανάλι που θα το φιλοξενήσει, κάτι που θα γίνει γνωστό αμέσως μετά το Πάσχα.

ΣΚΑΪ και STAR είναι οι εμπειρότεροι στο είδος, κάτι που αποδεικνύεται και στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά αποτυπώνεται και στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο ALPHA με προσεκτικά βήματα επιχειρεί να σταθεροποιηθεί με μία και καλά δομημένη πρόταση χωρίς υπερβολές. Η σεζόν 2021-22 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα δούμε τα περισσότερα ριάλιτι που θα έχουν προβληθεί στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ας ελπίσουμε ότι η ποσότητα θα είναι ανάλογη και της ποιότητας...

Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Survivor: Το πάρτι στην Πούντα Κάνα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ισπανία: Αποχωρεί από την πολιτική ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την ηχηρή ήττα τον Podemos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης