Γ. Παπασταματάτος: ένας Κεφαλλονίτης ζαχαροπλάστης στο Nammos του Dubai

Γ. Παπασταματάτος: ένας Κεφαλλονίτης ζαχαροπλάστης στο Nammos του Dubai

Ξενιτεύτηκε για να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και να… κατακτήσει τον κόσμο.

dubai_large
             Τολμηρός ταξιδευτής, ανήσυχος, χαρούμενος, κυνηγός της περιπέτειας, γεμάτος κέφι, φιλόδοξος, … και με ένα μόνο στόχο: να πετύχει!
Ο λόγος για τον 25χρονο Γεράσιμο Παπασταματάτο, με καταγωγή από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, που πριν από δύο μήνες έφυγε για το Dubai για να δουλέψει στο Nammos. To καλύτερο εστιατόριο στο Dubai -σύμφωνα με την τελευταία ψηφοφορία- με εκλεπτυσμένα πιάτα, τρελά Party στο beach bar, πανάκριβες ξαπλώστρες και πελάτες Σαουδάραβες κροίσους, διάσημους από όλο τον κόσμο, εστεμμένους και τζετ σέτερς.

             Στο πιο προνομιακό σημείο του Ντουμπάι, στην παραλία Jumeirah, με υπέροχη θέα στην Αραβική Θάλασσα και τον εμβληματικό ορίζοντα του Dubai, που πριν λίγο καιρό προσέθεσε στο πολυεθνικό γαστρονομικό δυναμικό του έναν Έλληνα. Τον ζαχαροπλάστη -Patissier στη γλώσσα των επαγγελματιών- ο οποίος, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία που του δόθηκε και έφυγε μέσα σε μία νύχτα. Τα λόγια του είναι γεμάτα ενθουσιασμό για τη νέα αρχή στη ζωή του.

              «Το σχέδιο μου είναι ήταν να φύγω μέχρι τα 25. Το κατάφερα.» λέει  ο κ. Παπασταματάτος. Ο λόγος της μετανάστευσης του είναι διττός: «θέλω να βοηθήσω την οικογένεια μου, η οποία χτυπήθηκε από την ανεργία λόγω της πανδημίας, αλλά και να μαζέψω χρήματα για να πάω στην σχολή ζαχαροπλαστικής Ferranti στο Παρίσι. Είναι αυτό που λέμε, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για τους υπόλοιπους. Βέβαια δεν το λες και «ξενιτειά». Παντού συναντάς Έλληνες. Εδώ ζουν 30.000 συμπατριώτες μας. Δεν παραπονιέμαι. Ο μισθός είναι τετραπλάσιος και μάλιστα με ωράρια “τίμια” 9-11 ώρες».
                Ο νεαρός ζαχαροπλάστης έχει αφήσει πίσω τη σύντροφό του αλλά η σχέση τους, όπως λέει είναι δυνατή και αντέχει. «Μιλάμε συνέχεια. Υπάρχει κατανόηση, επικοινωνία και φροντίδα του ενός για τον άλλο. Όμως θέλω να γυρίσω τον κόσμο. Να τα μάθω όλα. Ψάχνω το διαφορετικό. Το «περίεργο» είναι προίκα για το μέλλον. Το καλοκαίρι θα επιστρέψω στην Ελλάδα πάλι στο Νammos Μυκόνου ως chef de partie,  επικεφαλής στο pastry του Nammos. Είναι για εμένα ένα μεγάλο βήμα»  Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης