Με την... πλάτη στον τοίχο το παλάτι μετά τη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν στην Όπρα: Πιέσεις να ερευνήσει τις κατηγορίες για ρατσισμό

Με την... πλάτη στον τοίχο το παλάτι μετά τη συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν στην Όπρα: Πιέσεις να ερευνήσει τις κατηγορίες για ρατσισμό

Ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας εξέφρασε τον φόβο πως το παιδί του λαμπερού ζευγαριού θα μπορούσε να γεννηθεί σκουρόχρωμο; - Οι πέντε αποκαλύψεις του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα

harry_meghan_interview_main
Η συνέντευξη-«βόμβα» του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ, που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ από το CBS και την Δευτέρα προβάλλεται στη Βρετανία και σε άλλες 63 χώρες, προκάλεσε σεισμό μεγατόνων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και σοκ στους Βρετανούς.

Μετά την αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ πως μέλος της βασιλικής οικογένειας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της εξέφρασε την ανησυχία του για το αν το δέρμα του μωρού θα ήταν σκούρο, το παλάτι δέχεται ισχυρές πιέσεις να διενεργήσει έρευνα για τις κατηγορίες ρατσισμού που κατήγγειλε η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι.

Η Βρετανίδα υφυπουργός Παιδείας Βίκι Φορντ δήλωσε στο Sky News: «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας», αν και πρόσθεσε πως η ίδια δεν παρακολούθησε την συνέντευξη των Σάσεξ. Η Νάντια Γουίτομ, βουλευτής των Εργατικών, ανέφερε πως όταν η Μέγκαν κατηγορήθηκε για μπούλινγκ σε εργαζόμενους του παλατιού το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε άμεση έρευνα και τόνισε πως το ίδιο τώρα θα πρέπει να συμβεί μετά τις αποκαλύψεις των Σάσεξ στην Όπρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η σκιώδης υπουργός Παιδείας Κέιτ Γκριν, η οποία δήλωσε πως περιμένει μετά τις σοκαριστικές κατηγορίες από τη Μέγκαν για το χρώμα δέρματος του Άρτσι, να διενεργηθεί έρευνα με την δέουσα σοβαρότητα.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ δήλωσε πως ούτε η βασίλισσα ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος συμμετείχαν σε συζητήσεις για το χρώμα του μωρού

Ποιο όμως ήταν το μέλος της βασιλικής οικογένειας που ανησυχούσε για το χρώμα του μωρού που θα έφερνε στον κόσμο η Μέγκαν Μαρκλ, κόρη του Αμερικανού Τόμας Μαρκλ και της Αφροαμερικανίδας Ντόρια Ράγκλαντ; Αν και οι Σάσεξ κατά την διάρκεια της δίωρης συνέντευξης στην Όπρα δεν αποκάλυψαν το όνομα του γαλαζοαίματου που έθεσε θέμα για το χρώμα του Άρτσι και αρνήθηκε τον τίτλο του πρίγκιπα και την παροχή ασφάλειας στο παιδί τους, η Όπρα μιλώντας σήμερα στην εκπομπή This Morning του CBS διευκρίνισε πως ούτε η βασίλισσα, ούτε ο δούκας του Εδιμβούργου εξέφρασαν ανησυχία για το χρώμα του μωρού της δούκισσας του Σάσεξ και του πρίγκιπα Χάρι. Η διάσημη Αμερικανίδα τηλεπερσόνα δήλωσε: «Αυτός (Ο Χάρι) δεν μου αποκάλυψε την ταυτότητα (του ατόμου που έθεσε θέμα για το χρώμα του μωρού), αλλά ήθελε να γνωρίζω και αν είχα την ευκαιρία να το μοιραστώ, πως ούτε η γιαγιά του, ούτε ο παππούς του πήραν μέρος σε αυτή τη συζήτηση».

Oprah Winfrey on her bombshell Harry and Meghan interview


Κλείσιμο
Επίσης, ο Κρις Σιπ, βασιλικός συντάκτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Good Morning Britain δήλωσε για το ίδιο θέμα πως γνωρίζει ότι δεν είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος που έθεσαν το θέμα για το χρώμα του Άρτσι και πρόσθεσε με νόημα ότι «έτσι, απομένουν δύο άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οι δύο άνθρωποι που απομένουν είναι είτε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, είτε ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ή οι σύζυγοί τους».

Οι πέντε αποκαλύψεις των Σάσεξ στην Όπρα


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rzauohz561-se)


1. Για πρώτη φορά το κοινό έμαθε πως ο Βρετανός γαλαζοαίματος και η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, παντρεύτηκαν σε μυστική τελετή μόλις τρεις ημέρες, πριν τον λαμπερό τους γάμο στις 19 Μαΐου του 2018 στο κάστρο του Ουίνδσορ. «Κανείς δεν το γνώριζε», δήλωσε η δούκισσα του Σάσεξ και πρόσθεσε πως το ζευγάρι επιθυμούσε να ανταλλάξει τους όρκους του σε μια ιδιωτική τελετή και όχι μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους.

2. Ο Άρσι ήταν θύμα ρατσισμού. Η Μέγκαν αποκάλυψε στην Όπρα πως ενώ η ίδια ήταν έγκυος έγιναν συζητήσεις στο παλάτι για το χρώμα του μωρού που θα γεννιόταν. Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν παρών σε αυτές τις συζητήσεις και αργότερα μετέφερε την ανησυχία των δικών του στη σύζυγό του. Η δούκισσα αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιους γαλαζοαίματους έγιναν οι συζητήσεις και το ίδιο έκανε και ο πρίγκιπας Χάρι.

3. Η Μέγκαν είχε τάσεις αυτοκτονίας. Η δούκισσα αποκάλυψε πως, μετά την γέννηση του Άρτσι, καθώς δεχόταν πόλεμο από τα ταμπλόιντ στη Βρετανία και από το παλάτι, είχε τάσεις αυτοκτονίας. Αν και ζήτησε την βοήθεια ειδικού το παλάτι το αρνήθηκε. Όπως είπε στην Όπρα, η Μέγκαν αποτάθηκε σε έναν από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του παλατιού για βοήθεια, αλλά της είπαν πως δεν μπορούσε να έχει αυτή την επιλογή εξαιτίας του αντίκτυπου που θα είχε μια τέτοια ενέργεια προς τα έξω. Η Μέγκαν δήλωσε πως εκείνη την περίοδο έλαβε ψυχολογική υποστήριξη από ένα άτομο του στενού φιλικού περιβάλλοντος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα του.

4. Στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν πως περιμένουν δεύτερο παιδί. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης στην Όπρα το ζευγάρι αποκάλυψε το φύλο του μωρού τους, ένα κοριτσάκι, που θα έρθει στον κόσμο το καλοκαίρι.

5. Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, τον απογοήτευσε και πως αν ζούσε η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, θα ήταν πολύ θυμωμένη για τον τρόπο που η βασιλική οικογένεια φέρθηκε στη Μέγκαν. Ο Χάρι, που ανέφερε στην Όπρα πως αισθανόταν παγιδευμένος, τόνισε πως πάντα θα αγαπά τον πατέρα του, αλλά δήλωσε ότι ο Κάρολος του «έκοψε» την χρηματοδότηση, μετά την απόφαση του ίδιου και της Μέγκαν να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια και το ζευγάρι στηρίχτηκε οικονομικά στην περιουσία που άφησε στον Χάρι η μητέρα του. Την ίδια περίοδο ο διάδοχος του θρόνου σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματα του μικρότερου γιου του. Πάντως, ο Χάρι έδειξε μεγαλοψυχία για τον πατέρα του και για τον μεγαλύτερο αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και δήλωσε πως και οι δύο «είναι παγιδευμένοι από τους κανόνες της μοναρχίας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Το βίντεο από το βράδυ που η Μέγκαν Μαρκλ σκέφτηκε να αυτοκτονήσει

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε στα 33 της η Έλλη Διβάνη του γνωστού ομίλου ξενοδοχείων

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης