Η «συγγνώμη» της ΕΡΤ για την είδηση με το πανό υπέρ Κουφοντίνα

Η «συγγνώμη» της ΕΡΤ για την είδηση με το πανό υπέρ Κουφοντίνα

Η δημόσια τηλεόραση ζήτησε χθες συγγνώμη για κάτι που εσφαλμένα μετέδωσε στο κεντρικό της δελτίο 

ert
Οι σεισμοί στην Ελασσόνα δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά όλων των καναλιών, όπως βέβαια και της ΕΡΤ. Και είναι προς τιμήν της δημόσιας τηλεόρασης ότι στον πρώτο σεισμό της Τετάρτης όχι μόνον τροποποίησε αμέσως το πρόγραμμα της, αλλά απεδείχθη το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που για δύο ώρες μετέδωσε όλες τις εξελίξεις από τη σεισμόπληκτη περιοχή. Κάτι που σημειωτέων επαναλήφθηκε και χθες Πέμπτη 5 Μαρτίου, καθώς πρώτη η ΕΡΤ είχε άμεση ανταπόκριση για την επανάληψη του φαινόμενου στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά που επέδειξε η ΕΡΤ φαίνεται να επιβραβεύονται και από το τηλεοπτικό κοινό. Την Τετάρτη 3 Μαρτίου η μέση τηλεθέαση της δίωρης έκτακτης κάλυψης του σεισμού από την ΕΡΤ έφτασε το 14,4% πάνω από όλες τις αντίστοιχες ενημερωτικές εκπομπής, ενώ και το χθεσινό δελτίο ειδήσεων το παρακολούθησαν 306.000 πολίτες (6,2%).

Απέναντι στο μεγάλο αυτό τηλεοπτικό κοινό που ολοένα και περισσότερο εμπιστεύεται τη δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ, με τη στάση ευθύνης που οφείλει να τη διακρίνει, ζήτησε χθες αμέσως συγγνώμη για κάτι που εσφαλμένα μετέδωσε στο κεντρικό της δελτίο αναφορικά με τις κινητοποιήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σχετικό ρεπορτάζ μεταδόθηκε εκ παραδρομής ότι το πανό των αλληλέγγυων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανήκε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αλήθεια αποκαταστάθηκε ήδη από το νυχτερινό δελτίο της ΕΡΤ στις 24:00 όπως και στα σημερινά της δελτία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σοκάρει η νέα μήνυση κατά Λιγνάδη - «Με κακοποίησε όταν ήμουν λιπόθυμος και με απείλησε»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Ραντεβού με την εφορία για όσους εισέπραξαν αναδρομικά στις συντάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης