Salvatore Ferragamo: Η ζωή του «μάγου των παπουτσιών» έγινε ντοκιμαντέρ - Με guest star τον Μάρτιν Σκορσέζε

Salvatore Ferragamo: Η ζωή του «μάγου των παπουτσιών» έγινε ντοκιμαντέρ - Με guest star τον Μάρτιν Σκορσέζε

Το 2ωρο ντοκιμαντέρ «Salvatore – Shoemaker of Dreams» του Λούκα Γκουαντανίνο προβλήθηκε στο μη διαγωνιστικό τμήμα του φετινού 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

EeUXMBFXkAEYmpE
Πίσω από τον Ferragamo, έναν οίκο ταυτόσημο με την υψηλή αισθητική και την κλασική φινέτσα των υποδημάτων -αλλά και των αξεσουάρ μόδας ευρύτερα- υπάρχει μια ανθρώπινη ιστορία. Την οποία διηγείται με εικόνες ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ferragamo, ο υποδηματοποιός των ονείρων».

Ο δημιουργός του, ο Ιταλός σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο, παρακολουθεί την πορεία του Salvatore Ferragamo, από τα πρώτα του βήματα στην τέχνη της υποδηματοποιίας, στη Νάπολη των αρχών του 20ου αιώνα, έως την καταξίωση και τη δόξα που κατέκτησε όταν πλέον αστέρια του Χόλιγουντ, όπως η Τζούντι Γκάρλαντ υποκλίνονταν στα δημιουργήματά του.

sa2_7
Η Σοφία Λόρεν εμπιστευόταν πάντα το φίνο γούστο του

Η οικογένεια Ferragamo εμπιστεύτηκε άνευ όρων τον Λούκα Γκουαντανίνο και του παραχώρησε πρόσβαση σε πολύτιμο ιστορικό και αρχειακό υλικό, το οποίο έχει αξιοποιηθεί άριστα στο τελικό φιλμ. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με την Ντάνα Τόμας, γνωστή δημοσιογράφο μόδας, η οποία διεξήγαγε έρευνα εις βάθος, προκειμένου να συμπληρώσει το πορτραίτο του Salvatore Ferragamo.

Κλείσιμο

Βεβαίως, το ντοκιμαντέρ δεν αγγίζει κάποια «ευαίσθητα» ζητήματα, όπως τη φημολογούμενη φετιχιστική εμμονή του Ferragamo με τα γυναικεία πόδια ή το πώς εξασφάλισε ευνοϊκή μεταχείριση στα χρόνια του δικτάτορα Μουσολίνι. Είναι αυτονόητο ότι η οικογένεια, οι κληρονόμοι της αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο Salvatore, δεν θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη δημοσιοποίηση όλων των μυστικών του θρυλικού γενάρχη τους.

Παρ’ όλα αυτά, στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται η ονειρική διαδρομή του Salvatore Ferragamo, ο οποίος, από κατώτατος βοηθός και μαθητευόμενος παπουτσής στη φτωχική Νάπολη, μέσα σε ένα διάστημα εξαιρετικά σύντομο ακολούθησε το άστρο του, κατακτώντας την ελίτ της αμερικανικής -και παγκόσμιας- προπολεμικής showbiz.

Η ταινία «Ferragamo, ο υποδηματοποιός των ονείρων» προβλήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Στα διαφημιστικά τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, εμφανίζονται η χήρα του Salvatore, η οποία μιλά με συγκίνηση για το σύζυγό της.  
Salvatore, Shoemaker of Dreams | Teaser Clip


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως εξάπτει η παρουσία του Μάρτιν Σκορσέζε. Ο σπουδαίος Ιταλο-Αμερικανός σκηνοθέτης φέρεται να έχει και αυτός μια κάποια αδυναμία στα γυναικεία κάτω άκρα. Εξού και όσα έχει να πει για τον Salvatore Ferragamo και τα αριστουργηματικά υποδήματα που σχεδίαζε και κατασκεύαζε προκειμένου να αναδείξουν τη φυσική χάρη του γυναικείου ποδιού, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Salvatore, Shoemaker of Dreams | Martin Scorsese in a Teaser Clip


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ορίων η πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ: Τραμπ: Είσαι ηλίθιος - Μπάιντεν: Είσαι δειλός

Βασίλης Κικίλιας - Τζένη Μπαλατσινού: Βόλτα στον εθνικό κήπο - Δείτε φωτογραφίες

«Κρυφά» με κορωνοϊό το ζεύγος Μπέκαμ, διέσχισαν τη μισή υφήλιο και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης