Αντώνης Σρόιτερ: «Σημασία έχει να λες τις ειδήσεις όπως είναι»

Αντώνης Σρόιτερ: «Σημασία έχει να λες τις ειδήσεις όπως είναι»

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha επιστρέφει στο πόστο από την Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 18.50 και μίλησε αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» για όλα όσα περιμένει αυτή τη χρονιά

sroiter
Εδώ και έξι συνεχόμενες χρονιές κατακτά την πρωτιά της τηλεθέασης με το δελτίο ειδήσεων στον Alpha. Ο στόχος όμως δεν είναι μόνο η τηλεθέαση. Ο Αντώνης Σρόιτερ, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», αποκαλύπτει τους αληθινούς στόχους της ενημέρωσης, του δελτίου αλλά και το δικό του προσωπικό στοίχημα, σε μία χρονιά που αλλάζει σημαντικά σε όλα τα πεδία και που απαιτεί προσοχή και διάθεση για ανανέωση.

Τι αλλάζει αυτή τη σεζόν στο δελτίο ειδήσεων το Alpha;

«Αλλάζουν πολλά και αλλάζει και το στούντιο. Θα είναι πιο σύγχρονο, πιο φρέσκο, με προηγμένα εφέ. Γενικότερα θα υπάρχουν πολλές καινοτομίες στο δελτίο και, όπως ήδη συμβαίνει, με τις σύγχρονες γραφικές απεικονίσεις ο παρουσιαστής μπορεί να περπατά σε ένα εικονικό σκηνικό και παράλληλα να συνομιλεί με ρεπόρτερς και καλεσμένους. Το δελτίο μας ανανεώνεται με ενισχυμένη τεχνολογία ενώ πλέον θα διαθέτει και κάμερες GPS».

Επιστρέφεις σε μία περίοδο με δύο πολύ μεγάλα μέτωπα, την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να είναι απειλητική. Πόσο δύσκολο είναι το στοίχημα της ενημέρωσης;

«Από την περασμένη χρονιά υπήρχε ‘βαριά’ ενημέρωση. Και τα δύο αυτά μέτωπα ήδη υπήρχαν. Θυμίζω πως τα δελτία ειδήσεων είχαν γίνει δίωρα και όλη η τηλεόραση είχε ενημερωτικό περιεχόμενο. Και αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Τα ελληνοτουρκικά θα κρατήσουν πολύ ενώ ο ιός είναι εδώ και θα μείνει για καιρό. Το μεγάλο στοίχημα είναι όχι απλά να ενημερώνεις τον τηλεθεατή. Δεν πρέπει να τον απωθείς προβάλλοντας απλά αρνητικές ειδήσεις. Θα πρέπει να «περνάει» η ενημέρωση στον κόσμο μέσα από ενδιαφέρουσες πτυχές. Όπως για παράδειγμα, τι αλλάζει στην ζωή μας μέσα από όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο ανταγωνισμός θα είναι πιο έντονος; Τα δελτία ξαφνικά μετακινούν την ώρα έναρξης στις 18.50 και στις 19.00.

«Ο ΑΝΤ1 έχει ξαναπροσπαθήσει στη συγκεκριμένη ζώνη. Ουσιαστικά πάντα είχαμε ανταγωνισμό στις 19.00. Ευπρόσδεκτος είναι ο ανταγωνισμός και ειδικά σε μία χρονιά όπως είναι αυτή. Από την άλλη, όλο αυτό που συμβαίνει, δείχνει πως τελικά η επιλογή του Alpha να μεταδίδεται τη συγκεκριμένη ώρα το δελτίο ειδήσεων είναι σωστή, άσχετα αν κάποτε δέχτηκε έντονη κριτική από τον ανταγωνισμό, ο οποίος πίστευε πως ήταν λάθος επιλογή. Το ίδιο συνέβη και όταν αποφασίστηκε από τον σταθμό ο παρουσιαστής να είναι όρθιος. Ολοι σχεδόν πλέον σηκώθηκαν από την καρέκλα τους…»

Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι γι αυτή τη χρονιά;

«Εδώ και έξι χρόνια είμαστε πρώτοι. Βέβαια ζούμε και σε μία περίοδο όπου όλοι με κάποιο τρόπο πιστεύουν ότι είναι πρώτοι. Εκεί που βρίσκομαι είμαι πολύ ικανοποιημένος. Κι όχι μόνο για τα νούμερα αλλά γιατί το δελτίο του Alpha είναι ένα δελτίο αντικειμενικό. Ο στόχος μου και ο στόχος του σταθμού είναι να ενημερώνουμε δίχως να παραπληροφορούμε και δίχως να δημιουργούμε εντυπώσεις. Να λέμε τις ειδήσεις όπως είναι. Στο πέρασμα του χρόνου αυτό μένει. Και σ’ εμάς και στον κόσμο. Ένα σοβαρό δελτίο με σοβαρή ενημέρωση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κατέληξε 92χρονη με κορωνοϊό από το «Αγία Κυριακή» στο Παπανικολάου

Μαγιορκίνης για σχολεία: Οι πιθανότητες μετάδοσης στην τάξη και οι αποστάσεις των μαθητών

Η «σιωπηλή» διασπορά του κορωνοϊού από τους νέους - «Κλειδί» η επιστροφή των εκδρομέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης