Μπιλ Κόσμπι: Κι άλλη εις βάρος του κατηγορία για βιασμό - Τον μήνυσε πρώην μοντέλο του Playboy

Μπιλ Κόσμπι: Κι άλλη εις βάρος του κατηγορία για βιασμό - Τον μήνυσε πρώην μοντέλο του Playboy

Η Βικτόρια Βαλεντίνο ισχυρίζεται ότι τη νάρκωσε και τη βίασε πριν από πέντε και πλέον δεκαετίες

mpil_kosmpi39
«Τσουβάλι» από κατηγορίες έχει μαζέψει ο Μπιλ Κόζμπι, στο πρόσωπο του οποίου σωρεία γυναικών βλέπουν τον βιαστή και κακοποιητή τους.

Μία νέα μήνυση εις βάρος του ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από μία γυναίκα που ήταν κάποτε μοντέλο του Playboy.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Κόσμπι τη νάρκωσε και τη βίασε πριν από πέντε και πλέον δεκαετίες και ο λόγος που το αποκαλύπτει τώραμ είναι ότι πήρε θάρρος από άλλες γυναίκες που κατήγγειλαν διάσημους άνδρες.

Το πρώην μοντέλο κατέθεσε μήνυση εναντίον τoυ ηθοποιού, βάσει ενός νέου νόμου στην Καλιφόρνια που αίρει προσωρινά την παραγραφή σε υποθέσεις αστικής σεξουαλικής επίθεσης.

Πρόκειται για τη Βικτόρια Βαλεντίνο, που σήμερα είναι 80 ετών. Η Βαλεντίνο κατέθεσε τη μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες την Πέμπτη.

Ο 85χρονος πλέον πρώην Αμερικανός κωμικός ηθοποιός, παρουσιαστής εκπομπών, παραγωγός, συγγραφέας και μουσικός είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2018 για ναρκωτικά και σεξουαλική επίθεση το 2004 σε μια προπονήτρια μπάσκετ, με το όνομα Αντρέα Κόνσταντ.
Κλείσιμο
Bill_Cosby


Τα αμέτρητα σεξουαλικά εγκλήματα του Κόσμπι
Ο Κόσμπι εξέτισε σχεδόν τρία χρόνια φυλάκιση, προτού το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια τον αφήσει ελεύθερο τον Ιούνιο του 2021. Ο διάσημος ηθοποιός είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας ανήλικης κοπέλας, με το όνομα Τζούντι Χαθ, στην έπαυλη του Playboy το 1975. Αν και συνέβη πριν από πολλά χρόνια, ο νόμος της πολιτείας της Καλιφόρνια προστατεύει τα ανήλικα θύματα και τους επιτρέπει να κάνουν μήνυση για κάποιο έγκλημα εις βάρος τους, ακόμα και δεκαετίες αργότερα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Κόσμπι είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη γυναίκα, η οποία σήμερα είναι 64 χρονών, σε ένα υπνοδωμάτιο στην έπαυλη, όταν εκείνη ήταν μόλις 16. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί σε ένα πάρκο του Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας. Ύστερα, ο Κόσμπι την προσκάλεσε σε ένα tennis club μαζί με μία φίλη της, όπου τους πρόσφερε αλκοόλ.

Μετά από αρκετά ποτά, ο Κόσμπι τις κάλεσε και στην έπαυλη, ενώ τις είχε προειδοποιήσει να πουν στην είσοδο ότι είναι 19 χρονών, σε περίπτωση που τις ρωτήσει κάποιος. Κάποια στιγμή, η Χαθ ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Όταν επέστρεψε, εκείνος την οδήγησε σε μία κρεβατοκάμαρα και της ζήτησε να κάτσει δίπλα του στο κρεβάτι. Όταν εκείνη το έκανε, ξεκίνησε να την αγγίζει χωρίς την έγκρισή της.

Το σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι το θύμα θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση από τον Κόσμπι, ύψους 500 χιλιάδων δολαρίων. Ο κωμικός είχε καταδικαστεί για μια ακόμα υπόθεση βιασμού, κατά της Άντρεα Κόνσταντ, με το θύμα να υποστηρίζει πως την την είχε ναρκώσει και την είχε βιάσει στο σπίτι του στην Πενσιλβάνια το 2004. Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο και ο Μπιλ Κόσμπι τελικά, αποφυλακίστηκε.
cosbie33423
Γιατί το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια αποφάνθηκε, ότι ο πρώτος εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση της Κόνσταντ το 2004, είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους συνηγόρους του Κόσμπι να μην του ασκήσει δίωξη στα ποινικά δικαστήρια. Έτσι όμως ο ηθοποιός υποχρεώθηκε να καταθέσει στην αστική δίκη που είχε κινήσει η ενάγουσα.

Δέκα χρόνια αργότερα, η ένορκη κατάθεσή του χρησιμοποιήθηκε εναντίον του στη δίκη του, όταν ένας νέος εισαγγελέας αποφάσισε να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο και να του ασκήσει δίωξη, λίγες ημέρες προτού να παραγραφεί το αδίκημα. Οι δικαστές έκριναν ότι η δίωξη αυτή ισοδυναμούσε με παράβαση της παλαιότερης δέσμευσης του πρώτου εισαγγελέα να μην τον παραπέμψει.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η απόφαση του διαδόχου του να διώξει τον Κόσμπι παραβίασε τα δικαιώματά του σε μια δίκαιη δίκη», αναφέρει το σκεπτικό που συνέταξε ο δικαστής Ντέιβιντ Ουέχτ. «Μόνο ένα πράγμα μπορεί να αποκαταστήσει τον Κόσμπι στην προηγούμενη κατάσταση. Πρέπει να αποφυλακιστεί και να απαγορευτεί να του ασκηθεί μελλοντικά δίωξη για αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Οι τελευταίες στιγμές του 26χρονου Βρετανού πριν κεραυνοβοληθεί - Δείτε βίντεο

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Καλό ταξίδι πατέρα» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του γιου του

Έβερεστ: Διάσωση ορειβάτη στη «ζώνη του θανάτου» - Δείτε το βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης