Πολίνα Πορίζκοβα: Ποζάρει γυμνή και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την αντικειμενοποίηση των γυναικών

Πολίνα Πορίζκοβα: Ποζάρει γυμνή και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την αντικειμενοποίηση των γυναικών

Δείτε την ανάρτηση που έκανε το 56χρονο μοντέλο στο Instagram

polina-porizkova
Η Πολίνα Πορίζκοβα ανάρτησε μία φωτογραφία, θέλοντας να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, σχετικά με την αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος.

Το διεθνούς φήμης μοντέλο πόζαρε στα 56 της χρόνια γυμνή στο κρεβάτι της, καλύπτοντας τα «απαραίτητα» με ένα λευκό σεντόνι και δημοσίευσε τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Κάτω από αυτή, η Πολίνα Πορίζκοβα έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο σχετικά με τη διαφορά που υπάρχει στην αντιμετώπιση ενός άνδρα που θέλει να δείξει το σώμα του γυμνό και μίας γυναίκας αντίστοιχα.

Όπως έγραψε αρχικά, όταν μία κοπέλα θελήσει να δείξει πιο... σέξι, συνήθως αντικειμενοποιείται, ενώ ένας άνδρας είτε περνάει σχεδόν απαρατήρητος, είτε... παίρνει τα εύσημα.

«Είναι αντικειμενοποίηση ή γιορτή; Λίγη τροφή για σκέψη αυτό το σαββατοκύριακο... Σε μια πατριαρχική κοινωνία, οι γυναίκες θεωρούνταν πάντα ως αντικείμενα επιθυμίας ή ανατροφής. Γιατί αυτές είναι οι ανάγκες των ανθρώπων που κυβερνούν τον κόσμο. Γι' αυτό η νεολαία και η ομορφιά είναι ένα τόσο ισχυρό νόμισμα. Τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα αποφασίζει να αντικειμενοποιήσει η ίδια τον εαυτό της; Παίρνει τις εξουσίες που της δόθηκαν και τις χρησιμοποιεί προς το συμφέρον της, αλλά ταυτόχρονα βοηθά στη διαιώνιση ενός συστήματος που ανέκαθεν υπήρχε. Για αυτό είτε θα ντροπιαστεί, είτε θα το γιορτάσει. Υπό τους ίδιους κανόνες, ένας άνδρας θα ντραπεί μόνο, επειδή ΔΕΝ άδραξε την ευκαιρία. Δεδομένων αυτών των κοινωνικών κατευθυντηρίων γραμμών, έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν η αντικειμενοποίηση εμπίπτει κυρίως στο "βασίλειο" της νεολαίας. Όταν ήμουν ένα νεαρό μοντέλο που εξέθεσε το σώμα του, ήταν επειδή κάποιος άλλος το ενέκρινε. Κάποιος άλλος αποφάσισε να "γιορτάσει". Δεν ήξερα αρκετά για να καταλάβω τις συνέπειες. Ως εκ τούτου, αντικειμενοποιήθηκα. Τώρα, όταν εκθέτω το σώμα μου, αυτό θα γίνει με πλήρη γνώση και συγκατάθεση. Ως εκ τούτου, για μένα είναι πλέον μια γιορτή», έγραψε το μοντέλο.

Δείτε την ανάρτησή της:






Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής για να δείτε αν έχω την εμπιστοσύνη των βουλευτών μου!

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου στο Αλεποχώρι

BBC: Η Ρωσία καίει φυσικό αέριο την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος στην Ευρώπη «φουσκώνουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης