H Eλιάνα Χρυσικοπούλου μας δείχνει τις κόρες της και τα βιβλία της

H Eλιάνα Χρυσικοπούλου μας δείχνει τις κόρες της και τα βιβλία της

Η φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram και το μήνυμά της

eliana-xrisikopoulou
Η Eλιάνα Χρυσικοπούλου είναι μια νέα μαμά που από ότι φαίνεται δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη μόρφωση. Η δημοσιογράφος με αφορμή την πρόσφατη έρευνα που αναφέρει ότι τα ελληνικά σπίτια δεν έχουν πολλά βιβλία ανέβασε στο Instagram της φωτογραφία που δείχνει τις δυο της κόρες (οι οποίες έχουν μεγαλώσει) να... σκαρφαλώνουν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού.

Η στενή συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα για τη σημασία της γνώσης και της μάθησης στα παιδιά γράφοντας στη λεζάντα: «Ένας ενήλικος που μεγάλωσε σε σπίτι με περισσότερα από 80 βιβλία και τελείωσε το γυμνάσιο έχει περίπου τις ίδιες ικανότητες γραφής και ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου και χρήσης αριθμών με έναν ενήλικο που μεγάλωσε σε σπίτι με λιγότερα βιβλία και έχει πτυχίο πανεπιστημίου. ? Όσο περισσότερα βιβλία υπάρχουν σε ένα σπίτι τόσο εξυπνότερα και καλύτερα καταρτισμένα βγαίνουν τα παιδιά. ? Το μέσο σπιτικό στην Τσεχία έχει 186 βιβλία, το 14% των Νορβηγών έχει πάνω από 500 βιβλία στο σπίτι και το 60% των σπιτιών στην Τουρκία έχει «περίπου 5» βιβλία. ? Στην Ελλάδα ο μέσος όρος των βιβλίων που έχουμε στο σπίτι είναι 62. ? Το 60% των σπιτιών έχει λιγότερα από 20. ? Μόνο 2% έχουν περισσότερα από 500. ? Αφήνω εδώ αυτή τη φωτογραφία, με την ελπίδα μέσα στο 2019 η Ισαβέλλα και η Βικτώρια να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά στο σκαρφάλωμα της βιβλιοθήκης μας αλλά και το σπίτι μας να ανήκει σε αυτό το 2%. #books #readbooks#andthenreadsomemore #faraklibrary#myisabella #v4victoria | τα παραπάνω στοιχεία είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακών ερευνών – εγώ τα βρήκα σε άρθρο του @tgeorgakopoulosπου δημοσιεύθηκε στην @kathimerini».

View this post on Instagram

Ένας ενήλικος που μεγάλωσε σε σπίτι με περισσότερα από 80 βιβλία και τελείωσε το γυμνάσιο έχει περίπου τις ίδιες ικανότητες γραφής και ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου και χρήσης αριθμών με έναν ενήλικο που μεγάλωσε σε σπίτι με λιγότερα βιβλία και έχει πτυχίο πανεπιστημίου. 📕 Όσο περισσότερα βιβλία υπάρχουν σε ένα σπίτι τόσο εξυπνότερα και καλύτερα καταρτισμένα βγαίνουν τα παιδιά. 📗 Το μέσο σπιτικό στην Τσεχία έχει 186 βιβλία, το 14% των Νορβηγών έχει πάνω από 500 βιβλία στο σπίτι και το 60% των σπιτιών στην Τουρκία έχει «περίπου 5» βιβλία. 📘 Στην Ελλάδα ο μέσος όρος των βιβλίων που έχουμε στο σπίτι είναι 62. 📙 Το 60% των σπιτιών έχει λιγότερα από 20. 📔 Μόνο 2% έχουν περισσότερα από 500. 📚 Αφήνω εδώ αυτή τη φωτογραφία, με την ελπίδα μέσα στο 2019 η Ισαβέλλα και η Βικτώρια να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά στο σκαρφάλωμα της βιβλιοθήκης μας αλλά και το σπίτι μας να ανήκει σε αυτό το 2%. #books #readbooks #andthenreadsomemore #faraklibrary #myisabella #v4victoria | τα παραπάνω στοιχεία είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακών ερευνών - εγώ τα βρήκα σε άρθρο του @tgeorgakopoulos που δημοσιεύθηκε στην @kathimerini

A post shared by Eliana Chrysikopoulou (@elianoula) on

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης