Βάνα Μπάρμπα: Πέθανε η μητέρα της ηθοποιού

Βάνα Μπάρμπα: Πέθανε η μητέρα της ηθοποιού

Ήταν 85 ετών και έδινε μάχη με την άνοια

barba_mitera
Η Βάνα Μπάρμπα βιώνει μια μεγάλη απώλεια, καθώς η μητέρα της, Αφροδίτη, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, μετά από πολυετή μάχη που έδινε με την άνοια.

Την είδηση μετέφερε ρεπόρτερ του «Πάμε Δανάη» που μία μέρα πριν την απώλειά της, είχε μιλήσει μαζί με την ηθοποιό. Στη συνέντευξη η Βάνα Μπάρμπα είπε, μεταξύ άλλων, ότι: «Χάνω τη μητέρα μου τώρα μέρα με τη μέρα, έχει άνοια». Η μητέρα της Βάνας Μπάρμπα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d197ax0z1h0p)

Κλείσιμο
Ο ίδιος ρεπόρτερ είχε επικοινωνία μαζί της και ανέφερε: «Η μητέρα της Βάνας Μπάρμπα, Αφροδίτη, έδινε χρόνια μάχη με την άνοια. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Φιλιατών, στη Θεσπρωτία. Η Βάνα Μπάρμπα βρίσκεται αυτή τη στιγμή καθ’ οδόν, μίλησα μαζί της, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν βέβαια προετοιμασμένη για το συμβάν, γιατί ήταν μακροχρόνιο το πρόβλημα».

Πιο αναλυτικά, στη συνέντευξή της η ηθοποιός είπε: «Ζω δύσκολα την τελευταία πενταετία. Έχασα την αδελφή μου, χάνω τη μητέρα μου τώρα μέρα με τη μέρα. Έχει άνοια. Δυστυχώς είναι αυτή η αρρώστια που έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Βλέπεις ο άνθρωπός σου δεν μπορεί να σε δει, να σε καταλάβει, δεν μπορείς να τον βοηθήσεις. Το μυαλό παίζει παιχνίδια, είναι απίστευτο. Μετά εγκαταλείπεται. Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μας είναι η μητέρα μας. Η κατάστασή της είναι δύσκολη, μετράμε μέρες. Είμαι έτοιμη γιατί 8 μήνες πηγαινοέρχομαι. Είναι δύσκολο και για τον πατέρα μου, την οικογένεια μας».

«Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα, να γίνεται μωρό»
Τον Ιανουάριο, η Βάνα Μπάρμπα είχε μιλήσει ξανά για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε η μητέρα της. Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και στην αρχή είπε: «Η μητέρα μου έχει άνοια. Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα, να γίνεται μωρό και αυτό με συγκλονίζει, γι' αυτό θέλω να το κάνω και στο θέατρο και πόσοι άνθρωποι το περνάνε. Για αυτό ασχολούμαι με τα θέματα ψυχικής υγείας δωρεάν για το κοινό. Μου κόβει τη ψυχή».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cygtbhoi6r89)

Η ίδια πρόσθεσε στην πορεία ότι φοβάται τα γηρατειά. «Φοβάμαι πάρα πολύ, φοβάμαι τα γηρατειά, είναι ένα τεράστιο κομμάτι μιλάμε για ανθρώπους... Υπάρχουν τα κέντρα ημέρας της ψυχοθεραπείας και της γεροντικής ηλικίας, δηλαδή η Ευρώπη έχει να μας δείξει πολλά, Δανία, Σουηδία. Οι γυναίκες μετά τα 60-65, πρέπει να υπάρχουν τα καφενεία, οι άνθρωποι συγκεντρώνονται, πόσοι άνθρωποι είναι μόνοι τους κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα. Όταν ήμουν στο νοσοκομείο άκουγα τις κραυγές των ανθρώπων άνωτων 70 ετών κι έκλαιγα. Έβλεπα την μανούλα μου και έλεγα “πού θα πάει, μπορείς να αφήσεις έναν άνθρωπο να πάει στο ίδρυμα;”. Όλοι βλέπουμε το τώρα, "είμαστε θεές, είμαστε υπέροχοι". Δεν είναι έτσι. Υπάρχει το αύριο και είναι σκληρό» είχε αναφέρει.

Έπειτα είπε: «Γι' αυτό έχω αποφασίσει μέσα από τις δράσεις μου να ασχοληθώ πάρα πολύ με τη γυναίκα που είναι μόνη, με την τρίτη ηλικία, με τα θέματα ψυχικής υγείας».




Ειδήσεις σήμερα:

19χρονη στη Λαμία κατήγγειλε ζευγάρι ότι την μέθυσε και την βίασε

Βρήκαν τον κλέφτη του χρηματοκιβωτίου με λίρες, χρυσαφικά και τιμαλφή 550.000 ευρώ από μονοκατοικία στο Πανόραμα - Δείτε φωτογραφίες

Ελληνίδα αεροσυνοδός αδειάζει την Τζένιφερ Λόπεζ: «Αν ήταν άλλος επιβάτης θα φωνάζαμε την αστυνομία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης