Κορωνοϊός - Ελβετία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 17.600 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Ελβετία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 17.600 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι νοσηλείες στη χώρα εντός των επόμενων ημερών - Έτοιμη η επόμενη δέσμη μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, δηλώνει ο υπουργός Υγείας

elvetia
Τα κρούσματα της Covid-19 στην Ελβετία έσπασαν και πάλι ρεκόρ σήμερα, με 17.634 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέτ ανέφερε ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο Γκι Παρμελέν και τον επικεφαλής των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης. Το υπουργείο έχει ήδη σχεδιάσει μέτρα που θα εφαρμοστούν, εφόσον χρειαστεί, καθώς αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι νοσηλείες.

«Οι μολύνσεις από την Όμικρον αυξάνονται ραγδαία», ανέφερε ο υπουργός στο Twitter. Η παραλλαγή αυτή έχει ήδη επικρατήσει στην Ελβετία και υπολογίζεται ότι το 58% των κρουσμάτων οφείλονται σε αυτήν.

«Η επόμενη δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και κλεισιμάτων, είναι έτοιμη. Η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει γρήγορα, όταν θα είναι διαθέσιμα πιο ακριβή στοιχεία για την επικινδυνότητα της Όμικρον», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Μπερσέτ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους πολίτες να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση. Η Ελβετία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόνο το 67% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό 1,3 εκατ. άνθρωποι στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχούν οι ειδικοί για την άνοδο της θερμοκρασίας στην Αλάσκα - Ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» σχεδόν στους 20 βαθμούς


Χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Παρίσι για την Ιωάννα Τούνη

H αστυνομία εισέβαλε σε διαδικτυακή εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και συνέλαβε δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK