Το olive προτείνει: Τσιπούρα με αρώματα Ανατολής
Το olive προτείνει: Τσιπούρα με αρώματα Ανατολής
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Η γεύση του μας είναι οικεία, κυρίως από τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Εδώ το κύμινο δίνει στο ψάρι μας μια ξεχωριστή, εξωτική γεύση.
45 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
Τσιπούρα με λαχανικά και κύμινο
Από τη Σιμόνη Καφίρη45 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
4 τσιπούρες (350-400γρ. η καθεμιά)
2 πατάτες μεγάλες, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food Styling: Aντωνία Κατή
• Καθαρίζετε τις τσιπούρες και κάνετε στην καθεμιά από μία χαρακιά και από τις δύο πλευρές.
• Ανακατεύετε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
• Τοποθετείτε τα ψάρια σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος. Τα τρίβετε με τα μπαχαρικά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τρεις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών.
• Τα μαρινάρετε σκεπασμένα για 2 ώρες περίπου, αν και καλό είναι να τα μαρινάρετε όλη μέρα ώστε να αρωματιστούν καλά με τα μπαχαρικά.
• Αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τις πατάτες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Τοποθετείτε από πάνω τα ψάρια και τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνετε.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται δύο τρεις φορές μια κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα ώστε να ψηθούν τα λαχανικά και να μη στεγνώσουν τα ψάρια.
• Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι basmati.
2 πατάτες μεγάλες, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο
1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food Styling: Aντωνία Κατή
• Καθαρίζετε τις τσιπούρες και κάνετε στην καθεμιά από μία χαρακιά και από τις δύο πλευρές.
• Ανακατεύετε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι.
• Τοποθετείτε τα ψάρια σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος. Τα τρίβετε με τα μπαχαρικά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τρεις κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών.
• Τα μαρινάρετε σκεπασμένα για 2 ώρες περίπου, αν και καλό είναι να τα μαρινάρετε όλη μέρα ώστε να αρωματιστούν καλά με τα μπαχαρικά.
• Αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τις πατάτες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Τοποθετείτε από πάνω τα ψάρια και τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνετε.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται δύο τρεις φορές μια κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα ώστε να ψηθούν τα λαχανικά και να μη στεγνώσουν τα ψάρια.
• Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι basmati.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα