Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο που σε ταξιδεύει

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο που σε ταξιδεύει

Το Olive προτείνει ένα πιάτο με κοτόπουλο που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, είναι οικονομικό, είναι νόστιμο  και διαθέτει χίλια πρόσωπα...

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο που σε ταξιδεύει
Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, είναι οικονομικό, είναι νόστιμο  και διαθέτει χίλια πρόσωπα, όσα  κι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να το μαγειρέψουμε. Αντί για το κλασικό  ψητό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, αυτή την Κυριακή μαγειρέψτε το με πράσινες ελιές, κι αρώματα λεμονιού και κόλιανδρου. Συνδυάστε το με κους κους και απολαύστε ένα πιάτο που θυμίζει μαροκινό ταζίν. Τη συνταγή σας τη δίνουμε από σήμερα για να προγραμματιστείτε.

Συνταγή: Γεωργία Κοφινά

Κλείσιμο
Food Styling: Αντωνία Κατή

 
Κοτόπουλο λεμονάτο με πράσινες ελιές και κουσκούς


Έτοιμο σε 1 ώρα και 15 λεπτά  * Εύκολο

 

Υλικά για 4-5 άτομα:

 

1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε  μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2/3 φλιτζανιού μικρές πράσινες τσακιστές ελιές, ξαρμυρισμένες

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1/3 φλιτζανιού χυμός λεμονιού

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

½ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. τσαγιού κόλιανδρο χοντροκοπανισμένο στο γουδί

αλάτι, πιπέρι

 

Για το κουσκούς:

300γρ. αραβικό κουσκούς (στιγμιαίο σε πακέτο)

1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

αλάτι, πιπέρι

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

    Πλένετε και σκουπίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνετε.
    Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
    Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο λάδι και όταν μαραθούν ξαναβάζετε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτετε το λεμόνι και αρκετό νερό για να καλυφτεί το κοτόπουλο.
    Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Προσθέτετε τις ελιές τα τελευταία 5 λεπτά. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.  
    Ετοιμάζετε το κουσκούς με το ζωμό κοτόπουλου σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τοποθετείτε στο κάθε πιάτο από λίγο κουσκούς και από πάνω σερβίρετε το κοτόπουλο με τις ελιές και την σάλτσα του. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

 

Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουσκούς με πιλάφι ή πλιγούρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης