Νέα μέθοδος βελονισμού κατά της γήρανσης

Νέα μέθοδος βελονισμού κατά της γήρανσης

Γιατρός τους δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Τσαγκάρη, Έλληνας ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και κουράρει celebrities από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Νέα μέθοδος βελονισμού κατά της γήρανσης
Τι κοινό μπορεί να έχουν η Τζίνα Αλοιμόνου-Βαρδινογιάννη, με τη Μαντόνα, τη Γκουίνεθ Πάλτροου, αλλά και την Έλλη Μακφέρσον; Όλες τους χρησιμοποιούν τη νέα προηγμένη μέθοδο βελονισμού κατά της αντιγήρανσης.

Γιατρός τους δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Τσαγκάρη, Έλληνας ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και κουράρει celebrities από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Dr Τσαγκάρης ο οποίος συμμετείχε στο make over show “10 years younger” που προβαλλόταν με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία,
μιλά στο People και εξηγεί γιατί η μέθοδός του είναι καλύτερη από εκείνη του Botox, πόσο κοστίζει, ενώ παραδέχεται πως δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση για reality ομορφιάς στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Που οφείλεται η πρόωρη γήρανση και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε;

«Η διαδικασία της γήρανσης και οι μέθοδοι που την καθυστερούν, αποτελούσε από ανέκαθεν ένα βασικό θέμα διερεύνησης και προβληματισμού για τους Αρχαίου Κινέζους,  Έλληνες κι Αιγυπτίους, καθώς μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει τομέας-πρόκληση για την ιατρική. Υπάρχουν πολλές θεωρίες που συγκεκριμένα εφαρμόζονται σχετικά με το δέρμα και την εμφάνισή μας.

Μία θεωρία υποστηρίζει ότι η συσσώρευση τοξινών, τα κατάλοιπα του μεταβολισμού, η μερική έκθεση στην ακτινοβολία κι άλλες μολύνσεις μέσα κι έξω στα γερασμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα του οργανισμού μας, προκαλούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι εν τέλει τους επιτίθενται, οδηγώντας σε «θάνατο» των κυττάρων. Μία άλλη θεωρία, υποστηρίζει ότι η οξείδωση των κυττάρων ευθύνεται για τη διάσπαση του ιστού και του κολλαγόνου του δέρματός μας, ενισχυμένη από την κακή διατροφή, η οποία δημιουργεί πολλές ελεύθερες ρίζες μέσα στο σώμα μας. Ορισμένοι επιχειρηματολογούν ότι η γήρανση οφείλεται στην έλλειψη ορμονικής ισορροπίας ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν καταλυτικά τον οργανισμό μας ώστε να παράγει τοξίνες που επιτίθενται στα κύτταρά μας. Η πιο πρόσφατη θεωρία υποστηρίζει ότι το DNA υλικό σταδιακά αλλοιώνεται/καταστρέφεται (telomere theory), οδηγώντας στο θάνατο των κυττάρων.

Προκειμένου να παραμείνουμε νέοι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα σώματά μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνονται και να δείχνουν νεανικά. Υιοθετώντας τη Μεσογειακή Διατροφή, κάνοντας άσκηση, κάνοντας διαλογισμό, μειώνοντας το καθημερινό μας στρες και διατηρώντας φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα – πιστέψτε το ή όχι – οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι περνώντας αυτά τα μηνύματα στον εγκέφαλο και τα σώματά μας, θα τα διατηρήσουμε νεανικά και δυνατά».


Η μέθοδος που χρησιμοποιείτε που βασίζεται και γιατί είναι πιο αποτελεσματική από άλλες μεθόδους;


«Η 20ετής μου εμπειρία στο κομμάτι των δερματικών παθήσεων και των παραγόντων που συνδέονται με τη γήρανση του δέρματος, προκαλούν πάντα το ενδιαφέρον μου ώστε ν’ ανακαλύπτω νέους τρόπους που συμβάλλουν στο να δείχνουν και να αισθάνονται καλύτερα οι ασθενείς μου. Οι ιατρικές γνώσεις και η έρευνά μου στη Κινεζική Ιατρική με οδήγησαν στο να εργάζομαι γεφυρώνοντας την επιστήμη της Δύσης με την παράδοση της Ανατολής δημιουργώντας θεραπευτικές μεθόδους που αυξάνουν τα οφέλη των θεραπειών μου. Όπως έλεγε ο Ιπποκράτης «Θεραπεύω ανθρώπους και όχι ασθένειες» καθώς κάθε φορά εφαρμόζω θεραπείες ατομικά σχεδιασμένες για κάθε ξεχωριστή περίπτωση ασθενούς».

Πόσο κοστίζει μια θεραπεία στο ιατρείο σας;

«Το κόστος των θεραπειών μου κυμαίνονται περίπου στα 250 ευρω».

Πόσο διαρκεί μια τέτοια θεραπεία. Και πόσες φορές πρέπει να έρθει ένας ασθενής στο ιατρείο σας;


«Η θεραπεία διαρκεί μία ώρα και επαναλαμβάνεται συνήθως μία φορά το μήνα, αναλόγως την ανάγκη του κάθε προσώπου και σε συχνότητα που επιλέγει το ίδιο το άτομο».

Πολλές φορές σε επεμβάσεις που δεν είναι χειρουργικές έχουμε δει δυσάρεστα αποτελέσματα. Υπάρχει περίπτωση με τη δική σας μέθοδο να υπάρξει κάποιο δυσάρεστο προς τον ασθενή αποτέλεσμα;

«Παρά το γεγονός ότι ο κοσμητικός βελονισμός αποτελεί τη μέγιστη ολιστική θεραπεία για τον ασθενή, είναι όμως η πιο αποτελεσματική θεραπεία με τα πιο άμεσα αποτελέσματα που τα βλέπετε από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Τα άτομα που λαμβάνουν αγωγή για το αίμα (ασπιρίνη, statins etc.) πιθανώς να εμφανίσουν μία ελαφριά μελανιά, η οποία όμως θα εξαφανιστεί μετά από 2-3 ημέρες».


Γιατί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη δική σας μέθοδο και όχι το Μπότοξ;

«Οι υψηλής εξειδίκευσης βελόνες που χρησιμοποιώ στις θεραπείες μου διεισδύουν σε βάθος όλες τις στρώσεις του δέρματος και επιδρούν στους υποδόριους ιστούς προκαλώντας καλύτερη οξυγόνωση στο δέρμα από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται η αντι-φλεγμονώδης δραστηριότητα και η «αυτο-ίαση» των ιστών του δέρματος. Έτσι, πετυχαίνουμε ανανέωση όγκου των ιστών και λάμψη στο δέρμα. Η διαφορά με το Botox είναι ότι η ενέσιμη μέθοδος δεν βοηθά στην κατάσταση ή στην υγεία του δέρματος.  Αυτό που κάνει το Botox (και το κάνει αποτελεσματικά) είναι να αδρανοποιεί τους υποδόριους μύες του προσώπου έτσι ώστε να μειώσει τη σύσπαση των μυών που οδηγεί στη ρηχή εντύπωση ύπαρξης ρυτίδων. Το δυσάρεστο όμως με αυτό το γεγονός είναι ότι το Botox μειώνει την τροφοδότηση του αίματος στην περιοχή (όπου έχει εφαρμοστεί), συνεπώς το δέρμα γίνεται θαμπό και χωρίς ζωή αλλά και οι μύες στους οποίους επιδρά, σταδιακά χάνουν την τονικότητά τους».   

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση ασθενούς μέχρι τώρα που αντιμετωπίσατε;

«Μία από τις δυσκολότερες περιπτώσεις δερματικών παθήσεων που απαιτούν και περισσότερο χρόνο για να θεραπεύσω, είναι η φλεγμονώδης δερματική πάθηση rosacea (ερυθρώδες δέρμα με έντονη ακμή ή με έντονα εμφανείς φλέβες) το οποίο μέχρι τώρα επωφελείται κάπως από το lazer της συμβατικής κοσμητικής ιατρικής. Χρησιμοποιώ πολλά Κινεζικά βότανα σε τέτοιες περιπτώσεις ασθενών».

Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει εκείνους που θα ήθελαν να έρθουν για μια αλλαγή;

«Τα άτομα που με επισκέπτονται βλέπουν στα πρόσωπά τους από την πρώτη κιόλας θεραπεία, τα ευεργετικά οφέλη του κοσμητικού βελονισμού συνεπώς αναγνωρίζουν ότι οι θεραπείες που δέχονται αποτελούν επένδυση ομορφιάς, που αποτυπώνεται στην εξωτερική τους εμφάνιση».

Είχατε πάρει μέρος σε ριάλιτι στην Αγγλία. Αν σας γινόταν πρόταση θα ερχόσασταν να συμμετάσχετε σε ριάλιτι στην Ελλάδα παρόμοιο με εκείνο της Αγγλίας;

 «Έχω εμφανιστεί αρκετές φορές στο πολύ πετυχημένο makeover show του Channel 4 “10 years younger” στην Αγγλία, όπως και στο “What’s hot in Hollywood” στο κανάλι ABC στην Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν πολύ τα makeover shows διότι παρέχουν στο κοινό εναλλακτικές δυνατότητες, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί και όχι προνόμιο των λίγων».

Ποιοι Έλληνες και ξένοι σας έχουν εμπιστευθεί και έχουν έρθει στο ιατρείο σας;

«Έχω κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη πολλών celebrities και διάσημων ατόμων που επιδιώκουν πάντα να ανακαλύπτουν νέες εναλλακτικές μεθόδους διατήρησης της εμφάνισής τους. Φανατικοί του κοσμητικού βελονισμού είναι διεθνείς σταρ όπως:  η Madonna, η Sophie Dall, η Elle Mcpherson, η Katherine Jenkins, η Gwyneth Paltrow και από την Ελλάδα, η πανέμορφη Τζίνα Αλοιμόνου-Βαρδινογιάννη».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης